Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az ismerkedéssel járó bizonytalanság, játszmák a legtöbb embert motiválja?
Én bevallom, hogy elég racionális típusú vagyok és az egész ismerkedést is úgy közelítem meg, hogy milyen jó lenne, ha pontosan lehetne tudni ki mit keres, akkor tudnám ezen társadalmi körben, ezen rendezvényeken (pl bál) lehetne próbálkozni és az etikettet követve haladni a folyamatban. De valahogy igazából az van, hogy az emberek jelentős része csak megjátsza magát, nincs határozott elképezelése, csak sodródik, nem mondja meg mit akar, hol vannak a határok.
Nem vagyok ebben annyira kitartó, igazából nekem mindig csak úgy adódott lehetőségem kapcsolatra, hogy ha a nő egyéretlműen jelezte, hogy akar valamit. Nem hiszek az ilyen mondásokban, hogy "ostromolni kell a várat" vagy, ha "az első nemnél feladnánk, kihalt volna már az emberiség", vagy tetszel neki annyira, hogy felkeltsd az érdeklődését, vagy hanem nem érdemes túl sok erőfeszítést tenni a dologba, ha nagyon bizonytalan a kimenetele. Ah, ezt nem szeretem, hogy az élet legtöbb területén (munka, tanulás, sport, befektetés, stb), ha beleteszed az energiát, akkor adott idő után jönnek az eredmények, de a társkeresés annyira kiszámíthatatlan. Egy jó nyugodt kapcsolatban élni nagyon jó lehet szerintem, az új partnerek megismerésével járó izgalmaknál nekem jobb lenne valószínűleg.
Nem a jatszmazasrol kéne szólnia az izgalomnak. Nem tudom, milyesfajta ismerkedésről beszélsz. Én úgy gondolom, hogy onnantól, hogy valaki kifejezetten társkeresés céljából kezd el beszélgetni valakivel, interneten jobbra húzza, már el van cseszve az egész. Igen, ebben a világban sajnos megy a jatszmazas és mivel eleve pártalálási céllal regisztrálsz ilyen helyekre, konkrét elképzeléssel, hogy kit és mit keresel. Nem kell velem egyetérteni, de számomra ez a görcsös akarás, lapozgatas, keresgélés megöli az egész hangulatát.
Én, ha arról beszélek, hogy izgalmas egy új embert megismerni, várni, hogy mikor lesz a következő bók, flört, mikor csókol meg, mi lesz a következő találkozó és mi fog ott történni - ezekre gondolok.
De ez úgy tud csak kialakulni, ha természetes módon ismersz meg valakit. Nem akarod, csak éled az életed de mégis megismersz valakit, aki felkelti az érdeklődésed és egyre és egyre többet szeretnél tudni róla. Amikor eleinte még csak szemezgettek, incselkedtek egymással, majd végre randira hív. Na, számomra ez az izgalom. Ettől függetlenül lehet a fejemben egy elképzelés, milyen párt szeretnék magamnak, de ez akkor fog kiderülni, ha egyre jobban megismered a másikat. De ha megvan a kémia, egy hullámhosszon vagytok, jól érzitek magatokat egymás társaságában, akkor az alap már megvan. Felnőttek vagyunk, a kezdeti fázisban nyugodtan meg lehet és meg is kell beszélni, hogy a jövőbeni tervek egyeznek-e. Ennyi az egész. Ennek ellenére kiderülhet évekkel később, hogy mégsem passzoltok, más irányba valtoztok, de ilyen az élet.
Szóval nekem ez jelenti az ismerkedessel járó izgalmat és igen, szeretem/szerettem ezt az érzést. Egy új embert felfedezni és megismerni izgalmas, ha érdekel engem a másik és akarom őt.
Ami ma megy, hogy eltűnnek a semmibe, lattamozva hagynak, letiltanak, nem jelennek meg a randin, hat másik emberrel beszélnek és találkoznak rajtam kívül - az nem izgalom és nem izgalmas, hanem jatszmazas. Hála az égnek, hogy évek óta kapcsolatban vagyok és nem kell ezt csinálnom. De ha szingli lennék sem menne és inkább várnám, hogy talalkozzak valakivel és inkább elnem egyedül boldogan az életem, mindezt úgy, hogy nyitott szemmel járok.
Igen, amúgy egyetértek veled, szerintem sem görcsösen kellene ismerkedni, csak valahogy a kereteket jobban meg kellene tartani, hogy igen, ha valakivel elkezdtem ismerkedni, akkor úgy viselkedem, hogy tudom a tetteimnek van súlya, ha nem akarom folytatni megmondom, nem az, hogy 10 másikkal is játszom ugyanezt el, másnak mutatom magam, amiket te is írsz az utolsó bekezdésben. Ezekkel van a probléma, nem azzal, hogy kíváncsi vagy a másik emberre, az természetes és kell is, de ne csak eldobható élvezeti cikkként tekintsünk egymásra, ezt akartam kihozni.
Hát engem biztos nem motivál. Inkább az tud motiválni,aki valamilyen szempontból egyedi.
A játszmázás (sajnos) elég általános dolog,így leginkább unalmasnak mondanám, ha már van tapasztalatod az ismerkedésben,akkor könnyű kiszűrni. Az ilyen emberek max rövidtávon lehetnek érdekesek,de ahogy egyre több ilyennel találkozol,úgy egyre hamarabb ábrándulsz ki belőlük.
Egyébként velem is eddig mindig úgy volt,h akikkel összejöttem,azoknál már az elején is egyértelmű volt,h bejövök nekik, aki elutasító,nehezen elérhető volt az elején,abból később se lett soha semmi, pedig régen azért még volt,h egész sokáig próbálkoztam ilyen szitukban.
A játszmák, megjátszások, hazugságok, titkok sosem sülnek el jól. Talán 10 év múlva derül ki valami a múltból, vagy az elnyomott személyiséged egy része, akár 5 hónap múlva, de mindig előbukkan. Nem lehet hamisságra kapcsolatot építeni.
Aki ilyesmire izgul az ugyanúgy beteg mint aki csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!