Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol ismerkedtek leginkább online vagy offline hol könnyebb?
Offline azért könnyebb, mert az egész embert látod, nemcsak egy képet és egy leírást.
Online pedig azért könnyebb, mert nem kötnek a földrajzi határok, és olyanokkal is összeakadhatsz, akikkel amúgy esélyed sem lenne.
Offline azért nehezebb, mert senkinek nincs a homlokára írva, hogy nyitott lenne az ismerkedésre, és bár sokan mondják, hogy ismerkedni bárhol lehet, ez nem mindenkinek megy egyformán könnyen, és a másik fél sem biztos, hogy szívesen fogadja. Esetleg a direkt ismerkedésre szervezett események lehetnek jók, ott egyértelműbb a helyzet. Vagy ha bekerülsz egy társaságba (klub, egyesület, stb.), és megismersz ott valakit, és kiderül számodra, hogy nyitott lehet a közeledésedre. Ez viszont időigényes.
Online pedig azért nehezebb, mert ott a külsőségek kerülnek túlságosan előtérbe. Ha nincs elég jó fotód, könnyen túlléphetnek rajtad, és esélyt sem adnak neked, hiába vagy intelligens, jó humorú, magabiztos és egyebek. Online olyan emberek mondhatnak rád nemet, akikkel offine simán összejönnél, csak mert nem elég jók a fotóid, vagy csak nem vagy elég fotogén. Amit viszont egy való életbeli találkozáskor a személyiséged és kisugárzásod pótolhatna.
Nekem online egyszerűbb lenne, mert írásban jobban kommunikálok, mint szóban.
Persze akkor már az egész kapcsolat maradhatna végig online inkább. Nagyrészt autistaként (magasabban funkcionáló típusúként) nem nagyon megy az élőben ismerkedés. Túl ijesztő és túl sok a szabály, amit követni kell. Ahol pedig nincsenek szabályok az még bonyolultabb.
Nekem online kényelmesebb volt. Offline azért lett volna bonyolultabb, mert nincs kiterjedt baráti köröm, akik által meg tudnék ismerni embereket, és nem tudok könnyen és gyorsan megnyílni idegenek előtt, ha nem készülök fel előre a dologra, és sokszor sztem az introvertáltságom és a félénkségem felfuvalkodottságnak is hathat ("na az már szóra sem méltat minket" módon, főleg hogy nincs ilyen kis kislányos arcom meg madárka hangom hozzá, és eléggé resting bitch face arcom van, ha nem mosolygok)... illetve ha vkit megismerek vmilyen közegben, nekem kicsit mindig kínlódásos az, hogy "tetszhetek neki? van vkije?"... valahogy ezeket a dolgokat nem merem így megkérdezni (vs. pl. a személyi edzőm, aki 2 perc alatt lepacsiz mindenkivel :D).
Online legalább látok kb. mindenkit, aki felregisztrált az oldalra, olyanokat is, akivel lehet, simán elkerültük egymást, pedig nem lakunk messze egymástól. Ha feltételezem azt, hogy nem hazudja le a csillagokat az égről, akkor legalább azt tudom róla, hogy épp keres valakit és milyen kapcsolatot akar, hogy néz ki, tudok szűrni (nekem pl. ez nagy segítség, hogy nem a kapcsolat közben kell azzal kínlódni, hogy jaj, kiderült, hogy vallásos, bevállaljam-e ezt meg a későbbi vitát, veszekedést arról, hogy én nem akarok egyházi esküvőt meg misére járni... vagy hogy falun szeretne lakni és kecskéket akar tenyészteni, miközben én echte városi nő vagyok).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!