Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azoknál az embereknél, akik nem akarnak vagy nem tudnak
párkapcsolatot kialakítani legtöbb esetben gyerekkori
sérülés áll fenn?
tegnapelőtt 11:02
Persze. Sokszor nem is kell hozzá nagyon "látványos", egyértelmű bántalmazás, hanem csak bűntudatkeltő, ráakaszkodós szülők (lásd Bibók Bea: Ellopott felnőttkor), vagy a szülők rossz házassága, ami rossz mintát adott tovább a gyereknek.
A másik, hogy sokan meg azért szinglik, mert ennek a jelenségnek indirekt elszenvedői. Tehát nem ők alkalmatlanok a párkapcsolatra, hanem egyszerűen nem találnak alkalmas párt. Nőknél látom ezt sokszor, hogy nem találnak érett, felnőtt, egészséges pszichével rendelkező férfit, így aztán inkább maradnak egyedül, bár nem élvezik, csak egyedül jobb mint egy kreténnel alapon.
tegnapelőtt 11:20
A hibás működés legnagyobb arányban tényleg a korai gyerekkorból ered. És ez kihat a leendő párkapcsolatokra, vagy azok hiányára is. De azért ne feledkezzünk meg a későbbi, akár tini, fiatal felnőtt, vagy felnőtt korban összeszedett sérülésekről, traumákról sem. A korai gyerekkor nagyon sokat nyom a latba, de azért később is történhetnek nagyon durva traumák, amik eléggé eltorzíthatják az embert, elkerülővé válik, vagy egyenesen traumatizálttá, és akkor ezt beleviszi az ismerkedésbe és kapcsolatba, rosszabb esetben adja is tovább. Ráadásul ez itt nálunk még nehezített terep, szerintem ez a 9 millió lelki beteg hazája. Nagyon kevés olyan embert láttam, aki valóban boldog, elégedett, rendben van magával, és jól működik. És nem csak megjátssza, hanem tényleg ez is érződik. És valószínű őt is érhették sokszor negatív hatások, csak dolgozott rajta, akár szakember segítségével.
tegnapelőtt 11:52
Azért a nem akarnak és a nem tudnak oldalt el kell választani.
tegnapelőtt 13:09
Én a ronda arcom/külsőm miatt vagyok szingli és kifejezetten jó gyerekkorom volt nem értem olyan nehéz megérteni hogy valaki nem szép és ezért van egyedül? Olyan ember vagyok aki egy nőnek se jön be.
tegnapelőtt 13:38
5: +1
Én is.
Hozzátenném: sok esetben olyan gyerekkorú/múltú, sérült, egészségtelen működésű emberek "tudnak" párkapcsolatban lenni (nem is feltétlenül rosszban), hogy esettanulmányba illenének. Másoknak meg akkor sem jön össze, ha nincs és nem is volt velük semmi extra, csak épp nem jó rájuk nézni (főleg az arcukra, ami mindig szem előtt van), nem vonzóak.
Nem kell mindig mindent túlbonyolítani, -pszichologizálni.
tegnapelőtt 13:59
Kedves két utolsó válaszoló! Aztán lehet, hogy egy külső szemlélőnek nem is vagytok csúnyák/csúnyácskák, SOHA nem tudhatjátok! Az egy dolog, hogy ti hogyan látjátok magatokat, akár reálisan, akár torzítva, egy emberben soha nem csak a külseje a vonzó, hanem az egész ember! Persze, vannak nagyon felszínes, csak a külcsínyre menő emberek, ez tény, és főleg az instagram, fb, tiktok, stb hatására ez még azoknál is felerősödhetett, akik alapvetően nem ilyenek, de mindig lesznek olyanok, akik a teljes embert nézik és szeretik meg.
tegnapelőtt 18:00
7-es
Én biztosan csúnya vagyok ha nem lennék az már lett volna barátnőm most vagyok 28 éves még csak nem is csókoloztam ez kinnél nem lenne kizáró ok őszintén szerintem a nők töbségénél biztosan.
tegnapelőtt 19:09
Van egy alapbetegségem, ezért van a sikertelenség. (F!)
tegnapelőtt 20:19
tegnapelőtt 21:57
Kapcsolódó kérdések: