Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nagyon abúzív “apák” lányainak tényleg csak ugyanolyan kapcsolatra van lehetőségük mint az anyjuknak? Van olyan nő aki így mer ismerkedni? Vagy mi más miatt találkozhatok ennyi bántalmazó “férfivel”?
Lehet furcsán hangzik, de csak 25 éves korom után tudatosult bennem, hogy milyen abúzív apával nőttem fel… addig elnyomta az elmém a sok rosszat és hirtelen egy rossz időszak közben kezdtem el pszichológiával foglalkozni és akkor jöttem erre rá.
Azóta már eltelt pár év és eldöntöttem hogy nem fogok ismerkedni(covid jól is jött) de közben meg nagyon rossz egyedül.
Sajnos a séma igaz, rengeteg bolond, bántalmazó férfivel találkoztam..
Hozzáteszem hogy azért is bánt ez, hogy csak 25 évesen nyílt fel a szemem, mert mindig megkaptam hogy intelligens nő vagyok és én is annak tartom magam, ezt tartom a legfontosabbnak, hogy az legyek, valamint soha nem voltam könnyűvérű, a gold diggereket mélységesen elítélem, tehát soha nem alázkodnék meg férfinek hogy eltartson, nem vagyok ostoba kapcsolatfüggő ribi és mégis sokáig nem reagáltam jól az inzultációkra.
még a 20as éveim elején volt nagyobb baráti társaságom, ami szintén tele volt ilyen “férfiakkal”
Folytonos piszkálódás, beszólogatás mindennel kapcsolatban.
Pl hogy hahaha van rajtad egy nagy pattanás. Most őszintén, milyen felnőtt 30 körüli férfi mond ilyet egy nőnek? Valóban a mai napig szokott rajtam lenni kizárólag menszesz előtt.
Az apám dettó ugyanez volt. Kamaszként mindenért beszólt, a ruháim hogy néznek ki, mások előtt mondta hogy na ott van rajtad a ragya megint.
Az anyámról ocsmány módon beszélt 10+ éven keresztül.
Pl. nekem ecsetelte hogy már megint elmebeteg mert megjött neki, meg “kihányja a belét” a vér miatt mert átázott… nyilván gyerekként ezt nem fogtam fel, de most…
Kiskoromban végig ment az ordítás, a verés… de ahogy mondtam ez bennem csak 25 évesen tudatosult.
A legrosszabb hogy én híve vagyok annak, hogy egy magabiztos embert nem lehet kizökkenteni holmi beszólogatásokkal és eddig nem is érdekelt, viszont közben meg nagyon büszke meg önérzetes vagyok és én soha nem tűrném el, hogy úgy bánjon velem valaki, mint ahogy az apám az anyámmal. De közben meg mivel gyerekkorom óta ki kellett zárnom a sok rosszat, ezért érzéketlen lettem és sokszor nincs rám hatással ha beszólnak, pedig közben pont hogy erre kellene figyelnem a legjobban…
Nem tudom más nőket mennyi ilyen ér, meg mások kapcsolatára nem is akarok figyelni.
Direkt nem akartam a nárcisztikus szóval dobálózni mert tudom hogy elcsépelt lett, de közben meg egyértelmű hogy az apám is az volt és én is többel találkoztam már…
Szóval a fő kérdésem, hogy szerintetek hol van a határa annak hogy nem tud kizökkenteni egy beszólás és hogy már meg kellene sértődnöm és visszaszólni valamit, valamint felismerni, hogy ez a pasi egy suttyó red flag?
Illetve hogy tényleg igaz e hogy az ilyen családból jövő nők, csak ilyen férfit tudnak kifogni és emiatt volt körülöttem ENNYI suttyó nárci gyanús férfi?
Egyébként 99,9%-ban már lemondtam a párról, mert képtelen lennék elviselni egy apám félét és összeverve lenni otthon éjjel, csak eszembe jutott hogy itt kibeszélném hogy mit mondanak külső szemmel.
"Egyébként 99,9%-ban már lemondtam a párról, mert képtelen lennék elviselni egy apám félét és összeverve lenni otthon éjjel, csak eszembe jutott hogy itt kibeszélném hogy mit mondanak külső szemmel."
25 évig nem dugtál te lány akkor ne is legyen párod mert nincs szexigényed. A férfiak minden nap akarnak szexelni, szóval te nem akarsz szexelni akkor úgyis megfog csalni a férfi. Szóval felesleges neked férfi ha 25 éven át eszedbe se jutott a dugás.
Szia!
Azt gondolom, nem szükséges mindenkinek párkapcsolat. Ha neked nem kell, enged el.
Feleslegesen frusztrálod magad.
Ez egy örökölt/tanult viselkedésminta lehet amúgy, és tudatosság önismeret kell hozzá, hogy el tudja kerülni az ember.
Én mindenképp javaslom, hogy találj egy szakembert, akinek ez a specialitása. Megérdemled a boldog párkapcsolatot te is, de az is tényleg igaz, hogy ezt a sémát is el kell kerülnöd, mert kikészíti az embert.
Nálunk verés nem volt. Helyette elhagyó, lesz@ró, alkoholista apa, aztán 10 éves koromtól egy csak fizikailag nem bántalmazó, nekem is nárci-gyanús nevelőapa (+ annak hasonló családja, rokonai). Mondjuk anyám is egy olyan nyomi nő, hogy jobb össze sem jöhetett volna neki ezeknél, és persze én sem estem messze a fámtól...
Rendre kifogtam én is, szerintem ez sajnos megtörhetetlen. Pedig annyira éles volt és most is az a radarom, a legkisebb "olyan" megnyilvánulásra azonnal bejelez, és onnantól az illető leírta magát előttem... De hiába. Annyit érek el vele, hogy kukázom, ettől viszont még nem tudom vonzani a másmilyeneket. Őket nem érdeklem. Ha egyáltalán vannak...
Már miért ne lehetne esély normális pasit találni?
Én pl szinte már kinézetre kiszúrom az apám féléket.
Én is bevonzanám az ilyen férgeket, de látom rajtuk hogy "kik valójában" és nem esek ugyanabba a hibába mint anyám.
Én is 25 éves korom felett kezdtem el ismerkedni, addig nagyon zárkózott voltam. A normális, rendes pasiktól tartottam; nem érdemlem meg őket, túl jól néznek ki/több az önbizalmuk mint nekem és tuti megcsalnának..
Erőt vettem magamon és elnyomtam ezeket a gondolatokat, és találtam normális pasit.
Nem vagyok behódoló típus, ismerkedés során is felvállaltam a szélsőséges véleményeimet is. Tehát az ilyen manipulatív, átformálgatós faxxxfejeket simán elüldöztem.
Én ajánlanám, hogy menj el egy pszichológushoz, mert ha szerencséd van, kicsit ki tudja bogozni, hogy miért ragaszkodsz ezekhez a kötésekhez és traumákhoz.
Nekem lehet, szerencsém van, mert ugyanilyen közegből kijőve én meg pont az ellentétét keresem és az ellentétéhez vonzódom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!