Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mindkét nemhez szól a kérdésem: Akinek érzelmileg bántalmazó szülője volt, az a későbbiekben "bevonzott" e ugyanolyan társat, viselkedéseket, amiket a szülő is alkalmazott, illetve a későbbiekben hogyan tudtál harmonikus kapcsolatot kialakítani?
Férfi vagyok, és apám bántalmazott.
Igen, bevonzottam bántalmazó társat, olyat, aki még meg is ütött, és semmi tiszteletet nem mutatott felém.
A későbbiekben viszont ki tudtam alakítani harmonikus kapcsolatot egészséges személyiségű emberrel.
Sok tudatosság, önfejlesztés és szerencse is kellett hozzá.
Eddig 5 hosszabb kapcsolatom volt. Most tart a 6. kb fél éve.
A legelső volt kifejezetten toxikus, a többiek vagy elhanyagoltak vagy úgymond véletlenül bántottak.
Jártam és jelenleg is járok pszichológushoz, meg sokat foglalkoztam magammal. A mostani kapcsolatomra tudnám azt mondani, hogy jobb mint az álom, pedig fél év alatt már ki szoktak jönni olyan problémák amik előre vetítik a kapcsolat végét.
Egyébként nem tudom mi a recept. Biztos köze volt ahhoz, hogy elköltöztem otthonról, mert amíg otthon laktam, addig voltak szar párkapcsolataim. Ahogy eljöttem egyből normális ember is érdeklődött utánam. Aztán mielőtt megismerkedtünk elkezdtem utazni, túrázni. A túrázás amúgy nagyon jó önismeretre is.
nekem volt olyan párom akit bántalmaztak.
mindenért a szülei voltak a hibásak tenni magáét semmit nem akart vagy tett.
egy pontig lehet erre hivatkozni de után tenni kell ellene nem csak nyafogni és sírni.
tudom hogy sz@r de ez van nem fog magától meggyógyulni segítséget kell kérni szakemberektöl és lehet fejlődni.
ez a kulcs nem a f@szom vonzás törvénye az b@roms@g.
Hát ezt akkor teszed, ha nincs önismereted, nem foglalkozol ezzel, nem ismered meg a saját mozgatórugóidat, nem változtatsz. De lehet ezen dolgozni.
Amúgy nem bevonzod, hanem ezt választod.
Ugyanebben a cipőben. Túl későn felismerve a mintázatot és ezt az egész problematikát. Amióta értem, felismertem, változtam, már nem azt keresem, sőt- még nem sikerült gyakorlatban kipróbálnom a harmonikus kapcsolatot, de nagyon jó lenne.
Az egész életem az érzelmileg bántalmazóban telt, korábban nem tudtam mit kezdeni a kedves partnerrel :( és ezt túl későn ismertem fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!