Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mindkét nemhez szól a kérdésem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mindkét nemhez szól a kérdésem: Akinek érzelmileg bántalmazó szülője volt, az a későbbiekben "bevonzott" e ugyanolyan társat, viselkedéseket, amiket a szülő is alkalmazott, illetve a későbbiekben hogyan tudtál harmonikus kapcsolatot kialakítani?

Figyelt kérdés
júl. 7. 15:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Férfi vagyok, és apám bántalmazott.

Igen, bevonzottam bántalmazó társat, olyat, aki még meg is ütött, és semmi tiszteletet nem mutatott felém.

A későbbiekben viszont ki tudtam alakítani harmonikus kapcsolatot egészséges személyiségű emberrel.

Sok tudatosság, önfejlesztés és szerencse is kellett hozzá.

júl. 7. 16:08
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Nem lehet bevonzani...Te magad választod ki!
júl. 7. 16:27
 3/11 anonim ***** válasza:
81%

Eddig 5 hosszabb kapcsolatom volt. Most tart a 6. kb fél éve.

A legelső volt kifejezetten toxikus, a többiek vagy elhanyagoltak vagy úgymond véletlenül bántottak.

Jártam és jelenleg is járok pszichológushoz, meg sokat foglalkoztam magammal. A mostani kapcsolatomra tudnám azt mondani, hogy jobb mint az álom, pedig fél év alatt már ki szoktak jönni olyan problémák amik előre vetítik a kapcsolat végét.

Egyébként nem tudom mi a recept. Biztos köze volt ahhoz, hogy elköltöztem otthonról, mert amíg otthon laktam, addig voltak szar párkapcsolataim. Ahogy eljöttem egyből normális ember is érdeklődött utánam. Aztán mielőtt megismerkedtünk elkezdtem utazni, túrázni. A túrázás amúgy nagyon jó önismeretre is.

júl. 7. 16:31
 4/11 anonim ***** válasza:
22%

nekem volt olyan párom akit bántalmaztak.

mindenért a szülei voltak a hibásak tenni magáét semmit nem akart vagy tett.

egy pontig lehet erre hivatkozni de után tenni kell ellene nem csak nyafogni és sírni.

tudom hogy sz@r de ez van nem fog magától meggyógyulni segítséget kell kérni szakemberektöl és lehet fejlődni.

ez a kulcs nem a f@szom vonzás törvénye az b@roms@g.

júl. 7. 17:45
 5/11 anonim ***** válasza:
Nálam van még pluszban, extraként egy alapbetegség, így elég hamar eldöntöttem, hogy inkább nem engedek senkit sem magamhoz közel, mert mindenkinek jobb így. (F!)
júl. 7. 20:11
 6/11 anonim ***** válasza:

Hát ezt akkor teszed, ha nincs önismereted, nem foglalkozol ezzel, nem ismered meg a saját mozgatórugóidat, nem változtatsz. De lehet ezen dolgozni.

Amúgy nem bevonzod, hanem ezt választod.

júl. 7. 21:23
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Az agy fura dolog. Úgy próbál biztonságban tartani, hogy a komfort zónában tart, az ismerős helyzeteket, személyiségtípusokat fogja ki, így bántalmazó gyakran bántalmazót választ az, aki gyerekkorában ezt élte meg (hisz egyedül ez az, amit ismer), akár érzelmileg, akár fizikailag. Ez kb addig van, amíg észre nem veszed a mintát és kezdesz el gondolkodni a miérten, mi miért van és mit tehetsz ellene.
júl. 8. 08:31
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanebben a cipőben. Túl későn felismerve a mintázatot és ezt az egész problematikát. Amióta értem, felismertem, változtam, már nem azt keresem, sőt- még nem sikerült gyakorlatban kipróbálnom a harmonikus kapcsolatot, de nagyon jó lenne.

Az egész életem az érzelmileg bántalmazóban telt, korábban nem tudtam mit kezdeni a kedves partnerrel :( és ezt túl későn ismertem fel.

júl. 8. 10:40
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nő vagyok, fizikailag és érzelmileg is bántalmaztak a szüleim. Eddig 2 párom volt, és egyik sem volt bántalmazó... ilyen szempontból inkább azt tanultam meg, hogy kiket kell elkerülni, szerencsére).
júl. 8. 13:21
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, ment a zöld!!
júl. 8. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!