Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha ennyire magányos farkas vagyok, az veleszületett, vagy trauma miatt lehet?
Nagyon komoly családi drámák sosem voltak gyerekkoromban, viszont tény, hogy a szüleim érzelmileg elég elérhetetlenek voltak mindig is; mindig mindent megvettek, megkaptam minden fajta törődést, de sosem volt meg az az érzelmi biztonság, közelség, amire egyébként nagy szükségem lett volna.
Azt nem tudom, hogy emiatt, vagy csak magától, de már kamaszkoromban is nagyon szükségem volt arra, hogy elvonuljak a szobámba, egyedül legyek, gondolkodjak, naplót írjak, sírjak, vagy csak úgy bármit csináljak.
Ez alapvetően normális is a tiniknél, meg nyilván az énidő később is fontos, de már 29 éves nő vagyok, és még mindig ezzel küzdök.
Úgy értem, egyrészt szinte folyamatosan ismerkedek, szeretek randizni is, beszélgetni, szexelni, programokat csinálni, de valahogy úgy érzem, nekem nem megy több, és nincs igényem rá, viszont ilyen emberrel életemben nem találkoztam, se nőben, se férfiban.
Hogy nekem jól esik esténként hazamenni, én nem igénylem az együtt alvást, nincs energiám egész nap valakivel úgymond foglalkozni, beszélgetni. Amikor 1-2x megpróbáltam komolyabb kapcsolatot, folyton megfojtva éreztem magamat, hogy nincs elég időm magamra, a saját dolgaimra, hobbijaimra, vagy csak simán pihenésre, és örökké "készenlétben" kell állni, akár olyan szempontból, hogy üzenetek, hívások, akár külsőre, mindig borotválni, csinosnak lenni, stb. Nem mintha alapból nem lennék igényes, de ilyenkor automatikusan valahogy megfelelési kényszerem lesz.
És ez az ellentmondás feloldhatatlannak tűnik:( Mert úgy érzem, vagy az van, hogy elfogadom ezt, és egyáltalán nem ismerkedek, vagy pedig próbálok magamra erőltetni dolgokat, ha pedig nem megy, akkor szakítás, mert ilyen ember olyan, mintha tényleg nem létezne, aki szintén erre vágyna (és nem azért, mert épp nincs jobb, hanem mert valóban erre van igénye!)
De az is eszembe jutott, hogy mi van, ha csak nagyon sok türelem és idő kellene, és olyan valaki, aki valóban nem rak rám nyomást, és idővel talán oldódna bennem ez a jegesség úgymond, meg hogy menekülök a mélyebb intimitástól.
Ti mit gondoltok erről?
"olyan valaki, aki valóban nem rak rám nyomást, és idővel talán oldódna bennem ez a jegesség úgymond, meg hogy menekülök a mélyebb intimitástól."
Igen, olyan valaki lesz majd az igazi, aki mellett szabadnak és jól érzed magad, meghallgat, nem bánt és nem kritizál.
Ezzel nem vagy egyedül. Sőt! Rengeteg ember van, aki pont ugyanígy érez. Nagyon sokan bele erőltetik magukat egy kapcsolatba, házasságba, mert az a "normális". Közben pedig idegileg rottyon vannak, mert utálják, hogy valaki mindig a nyakukon lóg, és mindig meg kell valakinek felelni, miközben nincs idejük saját magukra.
Nagyon sok elvált embernek akkor jön vissza az életkedve, amikor végre újra nyugodtan élhet és azt csinálhat, amit akar.
A statisztikák szerint a legboldogabbak a házas férfiak és a szingli, gyerek nélküli nők.
Totálisan ilyen vagyok én is. Ez van, én elfogadtam, ilyen a személyiségem. Küzdöttem sokat ellene, próbáltam más lenni, de az ember a legalapabb belső énjét és stílusát nem tudja levetkőzni hosszú távon véleményem és tapasztalatom szerint.
Én ilyen voltam már gyerekként és tiniként is: voltak ugyan barátok, majd haverok, még buliba is eljártam, de annyira nagyon jól esett hazamenni és egyedül, a saját énemmel és lényemmel lenni, hogy az leírhatatlan. Aztán feltöltődtem és utána megint jól esett programozni, ismerkedni, de hamar visszavágytam a saját kis magányomba, ami igazából sosem volt igazi magány, mint amit olyan valaki érez, akinek meg lételeme egy társ, hogy mindig mellette legyen és ha nincs, akkor magányt érez. Én sosem éreztem magamat magányosan/magányosnak egyedül. Viszont valaki mellett már éreztem a tipikus társas magány érzését...
Szerintem nagyonn hasonlóak vagyunk, legalábbis a leírásod alapján abszolút magamra ismertem.
Pont ilyen vagyok, mint te és erre a felismerésre 2 válással végződő házasság után jöttem rá.
Jobb lett volna ezek előtt...
Én is hasonlóan érzek.
Csak én abban vagyok, hogy kellene is párkapcsolat, meg nem is.
Vágyom arra, hogy legyen valaki állandó, de rossz abba belegondolni, hogy valaki 0-24 a nyakamon lógjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!