Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hogyan lehet kezelni azt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet kezelni azt a belső feszültséget, ha valaki szeretne családot, de nincs társa és úgy érzi "kifut az időből"?

Figyelt kérdés

Vegyünk egy életszerű példát, egy nő, aki mondjuk 35 éves, egyedülálló, van jó karrierje, stabilnak mondható egzisztenciája, elért nagyjából mindent az életében, amit szeretett volna, de nincs gyereke és vágyna rá. Nyilván ehhez kéne egy társ, akivel ezt megtehetné. De ahhoz hogy megismerje annyira, hogy el tudjon köteleződni mellette azért kéne alaphangon 1-2 év és azután lehetne mondjuk gyereket vállalni, ami aztán ki tudja összejön vagy sem, meg az is lehet ezalatt az idő alatt rájön mégsem olyan jó pár a másik. Elölről kezdeni a társkeresést megint, amikor még inkább szorít az idő megint nehéz. Meg ismerkedésnél is így kezdeni, hogy "de én gyereket akarok minél előbb" megint sok férfinak red flag lesz.

Elég nehéz élethelyzetnek tűnik. Hogyan lehet jól kezelni? Mert kívülről persze könnyű azt mondani, hogy el kell engedni a dolgot, de ha az illetőnek fontos, ez adná az identitása fontos részét, akkor hogy engedje el? Meg lehet azt mondani, ha fontos lett volna, akkor fiatalabb korában lépett volna, de nem tudjuk az élettörténetét, lehet volt komoly kapcsolata, ami valamiért mégis félre ment és jó pár év az életéből arra ment el.

Most a példában direkt nőről írtam, de természetesen ez férfiakra is igaz lehet, csak az ők esetükben a gyerekvállalásnak nincs annyira szigorúan életkori korlátja. Természetesen az idő előrehaladtával nekik is romlik a termékenységük, de nem annyira hatalmas mértékben és végülis nekik testileg sem annyira megterhelő. A rokonságomban mostanában sok esetet tudok 40 vagy afölötti férfiakról, akik apák lettek, senki nem kommentálta érte őket, míg nőkkel azért jellemzően kritikusabbak.

okt. 21. 10:37
1 2
 1/18 gergelice16 ***** válasza:
86%
Azon kellene dolgozni, hogy a belső önbecsülése ne függjön attól, hogy talál párt, lesz-e gyereke. Ezek mind nagyon elemi vágyak, érthető, hogy valaki eljut addig, hogy ha ez nem történik meg, akkor nincs értelme az életének. Ugyanakkor tudatosítani kell, hogy nem a gyerek, család az élet értelme. Igenis lehet értékes életet élni ezek nélkül is. Én személy szerint arra jutottam, hogy az igazi boldogsághoz szükséges, hogy másokért éljünk, de az lehet akár egy közösség is. Például papok is tudnak nagyon boldog életet élni, az egyházi közösségért dolgozva.
okt. 21. 10:49
 2/18 anonim ***** válasza:
51%
Én ezzel küzdök, 38 éves incel vagyok.
okt. 21. 11:09
 3/18 anonim ***** válasza:
76%
Nekem Dániából van tapasztalatom. Ott létezik egy olyan társkeresés, ahol szülői kapcsolat jön létre, hivatalos szerződéssel. Ha valaki szeretne gyermeket, de nem találta meg hozzá a megfelelő párkapcsolatot, szűlőpárt keres. Annyiban több mint a donáció, hogy a férfi is szeretne gyereket, anyagilag és együtt töltött időben is fele-fele a részvétel, gyakorlatilag van a gyereknek anyja, apja csak nem együtt élnek és nincs bennük a válás tüskéje, haragja. Sokszor még akár haverok is lesznek.A gyerek pedig ebben szocializálódik, szeretet megkapja mindkét részről, mert ebben az esetben férfiak is teljes Apák.Ehhez persze kell pénz, ugye jóléti állam Dánia, intelligencia mindkét részről. A lányom főnöknője 40 év feletti, igy született most nyáron kisbabája.
okt. 21. 11:44
 4/18 anonim ***** válasza:
21%
De romantikus
okt. 21. 11:55
 5/18 anonim ***** válasza:
78%

"kéne alaphangon 1-2 év és azután lehetne mondjuk gyereket vállalni"

Aki 1-2 év után gyermeket vállal az egyszerűen ostoba, legalább 3-4 év után érdemes házasodni, majd 1-1,5-2 év után gyermeket vállalni.

45 felett nyilvánvalóan veszélyes és hátrány is mert hamarabb elhalálozhat átlagban véve és persze nem mindegy a gyereknek se, hogy szülőknek, vagy nagyszülőknek nézik őket.

De akkor sem megoldás minél előbb teherbe esni hiszen 1-2 év alatt nem is ismered a másikat, még a rózsaszín ködben vagytok, csak aztán jön az "ébresztő".

okt. 21. 11:55
 6/18 anonim ***** válasza:
68%

"A rokonságomban mostanában sok esetet tudok 40 vagy afölötti férfiakról, akik apák lettek, senki nem kommentálta érte őket, míg nőkkel azért jellemzően kritikusabbak."

Mivel az apáknak semmi dolguk. A gyereket a társadalmunk a nő munkájának, a férfi hobbijának tekintik. Anya az elsődleges, komoly, igazi szülő, apa a másodlagos bébiszitter. Ami rohadt szomorú.

Szerintem akkor is el kell engedni. (Mindkét nemnek illene egy kor után.) Egyszerűen a gyerekkel is kicseszés.

okt. 21. 12:20
 7/18 anonim ***** válasza:
19%

Nem rosszból komolyan, de mi a frászt csináltál ennyi ideig? Vagy ha már egyszer szerinted muszáj gyermeket nemzeni 1/2 év után akkor miért nem csinálod? Biztos, hogy rá fogsz b@szni, a közös gyerek még jobban, de legalább eléred az életcélod. Az is világos, hogy a gyereked utálni fog mint a sz@rt hiszen ő neked csak egy eszköz a hamis boldogság eléréséhez, de mit számít az már. Nemde? 35 évesen nem tudom megérteni hiába szeretném hogyan lehet valaki ennyire önző, óvatlan és egyenesen mentális eset.

Téged a kisbaba, férj nem fog boldoggá tenni SOHA mert te nem szereted saját magad így őket sem fogod tudni igazán, mélyről, szívből szeretni!

okt. 21. 12:23
 8/18 anonim ***** válasza:
25%

75%-os (és a többi aki le fog) fogjon kezet a kérdezővel. De akkor se normális, hogy valaki 1/2 év után már kisbabát akar szülni. 35 évesen a kérdezőnek lehetne annyi esze, hogy nem egy lapra teszi fel az életét és főleg nem akarja tönkretenni a saját gyermekét! Hamarább kellett volna szülni, vagy ha már mindenáron állapotos akar lenni akkor ismerkedjen. Lehet 40 évesen jön össze a kisbaba, de hát ha nem bánja, hogy öreg lesz a szülősdihez, nem lesz olyan ereje, türelme a párjával, vagy feldobja a talpát valamelyik akkor hajrá! Nem itt kell kérdezősködni ha elhatározta, hogy neki babuci kell. Amúgy ez a belső feszültség létező dolog és nem kell idézőjelbe rakni. Egyértelműen a kérdező mentális egészsége nincs rendben és csak a gyermek által érezné EGY DARABIG, hogy a lelke megnyugodott. Végtelenül egoista az olyan egyén aki ész nélkül vállal gyermeket. De oké húzzátok le ezt a választ is.

(7)

okt. 21. 12:35
 9/18 anonim ***** válasza:
Jaj, nem azt rakta a zárojelbe, a kifut az időből van benne. Ami még rosszabb mert tényleg kifutott már.
okt. 21. 12:38
 10/18 A kérdező kommentje:
Bocs, de én egy szóval sem mondtam, hogy rólam van szó. Én ugyanis férfi vagyok és fiatalabb is 35 évnél. Csak érdekel a téma és a pszichológiai vonatkozásai. Vannak erről a témáról könyvek is
okt. 21. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!