Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Számotokra miért ijesztő az,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Számotokra miért ijesztő az, ha valaki nagyon nyílt és közvetlen? Mi ezzel a probléma?

Figyelt kérdés
okt. 1. 18:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
93%

Az, hogy nem vagyok rá kíváncsi.

Mint mikor felülsz a vonatra, leül melléd a néni, kettőt se szólsz hozzá, de már tudod mivel műtötték 87-ben.

Pedig még a Nyugatit sem hagytátok el.

okt. 1. 21:16
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Az attól függ... ha érdekesnek találod az illetőt, vagy vonzónak akkor egyáltalán nem baj, sőt! Ha viszont közömbös számodra akkor nem akarod a "nyomorát" hallgatni.
okt. 1. 22:23
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Én kifejezetten szeretem ha valaki nyílt és közvetlen (ami nem egyenlő azzal, hogy pofátlan és gátlástalan)

Én nehezebben nyílok meg, ezért sokkal könnyebben ismerkedek ilyen emberekkel.

okt. 2. 06:41
 14/21 anonim ***** válasza:
56%
Nem ijesztő, de ha nem ismerem a személyt, akkor nem vagyok kíváncsi a búbánatára. Fárasszon valaki mást vele.
okt. 2. 07:08
 15/21 anonim ***** válasza:
49%

Itt nálunk lehet azért egy másik negatív asszociáció is, ami elég hangsúlyos. És ezek eléggé be tudnak vésődni, hogy megszólaljon más esetben is a vészcsengő. Pedig alapjáraton a nyíltság és közvetlenség jó tulajdonság lenne. De amire sokan használják, az már nagyon nem...

Szóval a legtipikusabb, amikor ilyen nyílt és közvetlen álcával környékeznek meg valakit az utcán. Valami jó nő, és akkor a vége hogy majd meghivatja magát a bárba és ott lehúznak, végül eltűnik. Vagy felkínálkozik, aztán reggelre bedrogozva ébredsz és mindened ellopták. Esetleg a cigó megy oda így jófejkedve haverkodva, aztán hirtelen 5 perc után már idegbetegbe vált hogy te rasszista vagy megsértetted add oda neki mindened. Vagy csak szimplán hízelegve kicsalná a telefonod. Vagy a mindenféle simlis figura, autónepperek hogy nagyon közvetlennek és jófejnek mutatja magát, de csak hogy kipuhatolja hogyan tudna lehúzni, mennyire lehet pofátlan, milyen tragacsot mennyire túlárazva sózzon rád. A rég látott "jóbarát" aki előkerül és nagyon nyílt és közvetlen, és van egy nagyon jó üzleti ajánlata :D És még sorolhatnám. Szóval a magyarok valahol okkal tartózkodnak az ilyen nyílt, hízelgő figuráktól. Kódolva van hogy megszólaljon a vészcsengő. Pedig ezt tényleg jó lenne meghaladni már. Csak ehhez normális ország is kéne, normális betartható törvényekkel, normális morál, és normális igazságszolgáltatás, jogbiztonság. Ja igen a legjobb simlis hazudozó "nyílt és közvetlen" figurákat kihagytam, politikusok választás előtt... :D

okt. 2. 09:59
 16/21 anonim ***** válasza:
66%
Érdekes, hogy a nyílt és közvetlen személyiségről az emberek többségének az jön le, hogy a nyomorát, bánatát kell hallgatni. A másik szerint benne van a pakliban, hogy elcsábítanak, aminek egy leütés, bedrogoztatás a vége, egy kis kirablással fűszerezve. :D Sokat elmond ez a magyarok gondolkodásáról. Hát igen...ez egy sokat szenvedett, traumatizált nép.
okt. 2. 10:20
 17/21 anonim ***** válasza:
68%
16, ezt szoktuk meg. Ugyan csak Európán belül utaztam, de más országban találkoztam először azzal, hogy valaki elkezd velem beszélni, és NEM kell neki cigi, apró, a számom, vagy egyéb. Itt meg a legjobb eset is az öregek, akik nem beszélgetnek veled - én meg szoktam próbálni velük csevegni, ha már megszólítanak -, hanem csak beszélnek hozzád, mert az nem érdekli őket, amit te mondasz, csak hallgasd őket.
okt. 2. 12:13
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen az. Van olyan eset, amikor az... amikor szélsőséges és kellemetlen, bunkó (még akkor is, ha ezzel takarózik, hogy "hát őt csak érdekli" meg "hát ő ilyen közvetlen meg szókimondó")... pl. aki már azzal kezd, hogy "figyi, hallottam XY-tól, hogy elváltál a férjedtől, hadd hallom a szaftos részleteket" meg "te miért vagy ilyen kövér?" vagy csak simán meghívatja magát ide-oda.
okt. 2. 19:57
 19/21 anonim ***** válasza:
Nekem mikor régen erősebb volt a szociális fóbiám, pont abban mutatkozott meg, hogy minden szarról beszéltem. Nem bírtam, ha csend van, és nyitottnak tűnhettem, pedig csak baromi ideges voltam.
okt. 2. 20:08
 20/21 A kérdező kommentje:

Elkezdtem beszélgetni egy csajjal facebook társkeresőn, aki tök nyílt közvetlennek tűnt. Írta, hogy unja a sablonbeszélgetéseket, minthogy mivel foglalkozol, mivel töltöd szabadidődet, én is rühellem az ilyen unalmas kérdéseket na mondom végre valaki akivel lehet nyíltan beszélgetni és nem ez a kérdezz felelek van. Nem voltam vele negatív, nem sajnáltattam magamat, sőt még pozitív mondattal zártam soraimat, erre eltűnt. Szép nem mondom. Sokszor érzem azt, hogy nem értékelik azt, hogyha magamat adom és lazán görcsmentesen írok. Mert igazából én így tudom legyőzni a szorongásaimat azzal, hogyha nyíltan korlátok nélkül beszélgetek, mert nem akarom úgy érezni magam, mint egy állásinterjún. Ez nem csoda, ha az ember szabadnak érzi magát akkor nem feszült, nem görcsös ezért szeretek közvetlen lenni másikkal, aki az állásinterjúkat szereti jobban teszi, ha valódi állásinterjún éli ki ezeket.

De az itteni válaszokból is látszik ez a tipikus magyar keserűség, negativizmus, a rossz tulajdonságokra való fokuszálás és a hibáztatás, mert mindenért én vagyok a hibád, bezzeg ő biztos a tökély. Szerintem inkább a külföldiek társaságát fogom keresni, és az is lehet, hogy elhúzok innen, nem gazdasági okokból, mint a legtöbben, mert azzal nem állok olyan rosszul, de ezt a légkört nem bírom ami itt van.

okt. 3. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!