Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csajok, ha első randin a férfi felvállalja, hogy autista hogyan reagáltok?
Tünetei:
- Furcsán kommunikál nem az erős oldala a kommunikáció.
- A mimikát, gesztusokat nem tudja értelmezni.
- Szemkontaktust nem tart
Ezek akkor is látszódnak, ha nem mondja el.
Első randi előtt is fel lehet ismerni...
Nem ott fog meglepni a dologgal...
Szarkasztikus a humorom van. Aki közel áll hozzám - család, barátok, közeli kollégák - tudják. Ők értik és szeretik, de egy autista nem tudná lekezelni. Van autista a tágabb rokonságban, ott a beházasodó férj ágáról jött, a gyerekkel véletlen se merek így beszélgetni, mert nem értené. És ismerek egy kollégát, ahol szintén egy autista partner miatt lett a gyerek is autista.
Nem tudnék önmagam lenni, ha a párom és a gyerekeim is autisták lennének. Illetve igen, ez az online beszélgetések során kiderülne, mert már ott elhasalna azon, hogy ne értené a csipkelődéseimet.
Illetve a nagyon enyhe autistának simán lehet egészséges partner mellett is erősen autista gyereke, illetve ha teszem azt, mondjuk a gyerekem szerencsésen nem az, simán lehet az unokám.
"Szarkasztikus a humorom van. Aki közel áll hozzám - család, barátok, közeli kollégák - tudják. Ők értik és szeretik, de egy autista nem tudná lekezelni."
Autista vagyok, legjobb barátnőm humora is szarkasztikus (meg amúgy az enyém is), mivel jól ismerem őt (szinte?) mindig értem. De a szövegkörnyezet és a logikus gondolkodás miatt többnyire ismeretleneknél is értem már. Gyerekként nem ment, de így közel 20 évesen már sikerült megtanulnom.
Megjegyzem engem pont ezért lep meg a kérdés, hogy lehet az hogy valaki aki funkcionál annyira jól, hogy eljusson egy randiig, felnőtt ember és nem tanulta meg a mimikát, gesztikulációt értelmezni és a szemkontaktust tartani. Persze tudom, hogy a férfi autisták jóval kevesebb energiát raknak ezekbe, de akkor is. Sok (magasan funkcionáló) autista kislány már óvodás korában maszkol annyira ügyesen, hogy az autizmus fel se merül a környezetében, akkor egyes magasan funkcionáló autista férfiak hogy jutnak el enélkül a felnőttkorig. (Ha meg nem magasan funkcionáló a kérdező/kérdésben leírt személy, akkor meg hogy jut el az első randiig?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!