Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csajok, ha első randin a férfi felvállalja, hogy autista hogyan reagáltok?

Figyelt kérdés

Tünetei:

- Furcsán kommunikál nem az erős oldala a kommunikáció.

- A mimikát, gesztusokat nem tudja értelmezni.

- Szemkontaktust nem tart

Ezek akkor is látszódnak, ha nem mondja el.

aug. 25. 16:28
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
85%

Első randi előtt is fel lehet ismerni...

Nem ott fog meglepni a dologgal...

okt. 30. 23:07
 32/63 anonim ***** válasza:
88%

Szarkasztikus a humorom van. Aki közel áll hozzám - család, barátok, közeli kollégák - tudják. Ők értik és szeretik, de egy autista nem tudná lekezelni. Van autista a tágabb rokonságban, ott a beházasodó férj ágáról jött, a gyerekkel véletlen se merek így beszélgetni, mert nem értené. És ismerek egy kollégát, ahol szintén egy autista partner miatt lett a gyerek is autista.

Nem tudnék önmagam lenni, ha a párom és a gyerekeim is autisták lennének. Illetve igen, ez az online beszélgetések során kiderülne, mert már ott elhasalna azon, hogy ne értené a csipkelődéseimet.

Illetve a nagyon enyhe autistának simán lehet egészséges partner mellett is erősen autista gyereke, illetve ha teszem azt, mondjuk a gyerekem szerencsésen nem az, simán lehet az unokám.

nov. 1. 03:33
 33/63 anonim ***** válasza:
91%

"Szarkasztikus a humorom van. Aki közel áll hozzám - család, barátok, közeli kollégák - tudják. Ők értik és szeretik, de egy autista nem tudná lekezelni."

Autista vagyok, legjobb barátnőm humora is szarkasztikus (meg amúgy az enyém is), mivel jól ismerem őt (szinte?) mindig értem. De a szövegkörnyezet és a logikus gondolkodás miatt többnyire ismeretleneknél is értem már. Gyerekként nem ment, de így közel 20 évesen már sikerült megtanulnom.

Megjegyzem engem pont ezért lep meg a kérdés, hogy lehet az hogy valaki aki funkcionál annyira jól, hogy eljusson egy randiig, felnőtt ember és nem tanulta meg a mimikát, gesztikulációt értelmezni és a szemkontaktust tartani. Persze tudom, hogy a férfi autisták jóval kevesebb energiát raknak ezekbe, de akkor is. Sok (magasan funkcionáló) autista kislány már óvodás korában maszkol annyira ügyesen, hogy az autizmus fel se merül a környezetében, akkor egyes magasan funkcionáló autista férfiak hogy jutnak el enélkül a felnőttkorig. (Ha meg nem magasan funkcionáló a kérdező/kérdésben leírt személy, akkor meg hogy jut el az első randiig?)

nov. 1. 08:07
 34/63 anonim ***** válasza:
4%
33. Maszkol? Az az becsapja a kornyezetet es szineszkedik?
nov. 11. 00:36
 35/63 anonim ***** válasza:
Nemrég láttam a netflixen egy filmet, az a címe, hogy Goyo. Ha érintett vagy, érdemes volna megnézned.
nov. 19. 22:52
 36/63 anonim ***** válasza:
100%

34: ez általában nem tudatos, nem színészkedés... hanem valahogy megérzi az ember azt, hogy mit várnak tőle, és változtat valamit tudat alatt a viselkedésén. Az is igaz, amit az előző válaszoló írt, hogy lányoknál gyakoribb, mert a lányokkal szemben sokkal több az elvárás, hogy hogyan viselkedjenek - legyenek kedvesek, gondoskodóak, hallgassanak meg mindent...

én gyanítom pl., hogy van egy enyhe autizmusom, de valahogy megéreztem ill. felnőttként már láttam, hogy ahhoz, hogy be tudjak illeszkedni és meg tudjak élni ebben a társadalomban, kell vmit változtatni... ha rajtam múlna, ami belőlem könnyebben jön, pl. nem tartanék a hozzám közel állókon kívül szemkontaktust senkivel, nem prezentálnék semmit közönség előtt, folyamatosan pótcselekvéseket végeznék stb... ezeken kellett dolgoznom is tudatosan felnőttként is, meg gyerekként is, ha leb...tak, hogy "nézz má' oda, akinek beszélsz!!!!".

nov. 20. 09:58
 37/63 anonim ***** válasza:
100%

Viszlát.

A dr.Murphyt se bírom nézni. Egy doboz xanax kellene, hogy egy napra elviseljem magam mellett a faszit.

nov. 29. 08:07
 38/63 anonim ***** válasza:
0%
Xanax? Te ilyesmit tolsz? 😮
dec. 6. 22:09
 39/63 anonim ***** válasza:
Én Frontint szedek ilyen esetekre. 0,15 gramm és egyből megnyugszom.
dec. 7. 06:16
 40/63 anonim ***** válasza:
Reszemrol ok. Bar neha elfelejtem es viccelodok,amibol gondok lesznek. Szerintem meg lehet tanitani neki,hogy ismeri fel a vicceket.
dec. 7. 09:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!