Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki ápolt, de az adottságai miatt rosszul néz ki és mégis vonzó partnert szeretne, mikkel tud kompenzálni?
Kérdező, témázgassuk ki ezt a kérdést a közreműködéseddel.
Kezdjük azzal, hogy:
Mindenkinél mást takar a "rosszúl néz ki", "szép" és "vonzó" kifejezések.
Nem volt, nincs és nem is lesz soha egyetlen egy olyan ember, sem élőlény, tárgy stb, aki/ami mindenkinek "megfelelne".
Erre nagyon egyszerű példa:
Ha azt mondom 50 embernek, hogy gondoljanak egy bögrére, mindenki arra gondol, de mégse.
Ugyanis, ha megkérném őket, hogy tegyék le elém az asztalra a fejben megjelent bögrét, nos, nem egy 50 darabos készletet kapnánk. Vagyis nem lenne egyforma az 50 db bögre.
Formák, színek, anyaga, stb és akár az ezekhez fűződő emlékek, események miatt különböznének.
Előfordul, hogy pár db hasonló vagy ugyan az. De a legtöbb különböző.
Ilyen dolog ez az ízlés/kinézet téma is.
Mit takar a te részedről az, hogy "rosszúl néz ki"?
S azt se feledd, attól, hogy te önmagadnak nem tetszel, másnak viszont beletartozol az ízlés világába, akár ideáljába is.
Minden ember a saját nézetéből válogat/válogathat, hogy ki "szép". Igen megválogatja, de csak a saját testén kívüli embereket. Viszont: önmaga már kapott egy egyedi testet, amiben él. S igen, előfordul, hogy ez a bizonyos test nem felel meg a saját ízlés világának.
Viszont az önelfogadáshoz mindezt fel kell fogni.
Szóval, ha pl párkapcsolatra keresel valakit ne te döntsd el más helyett, hogy szarul nézel ki... Neki lehet, hogy úgy vagy jó ahogy. Majd az illető eldönti, hogy tetszel-e neki vagy nem.
Neki is van saját ízlése. Tartsd tiszteletben az ő ízlését.
Az önmegbélyegzéssel simán tönkretehetsz kezdeteket, de akár kapcsolatbeli folytatást is.
Jelenlej jómagam ezt igyekszem megértettni azzal a kedves férfival, akivel minden jól kezdődött s alakult, ám a magával való kapcsolata robolja a közös kapcsolatunkat jelenleg és bizonytalansága nehezen akar köddé válni.
Rengeteg érvet, okot stb-t soroltam neki mik miatt szerettem belé, köztük szerepel az arca és alkata is, amivel viszomt ő maga komoly önelfogadási problémákkal küzd, mint kiderült.
Ne kövesd el ezt a hibát. Önmagadat is feleslegesen tönkre teszed/teheted és a másik embert is, akit érint/érintene a téma.
Azt pedig ne feledd: kismilliónyi dolog alkotja testünket, csontozatunk is annyira különböző, hogy ha össze is keverik több emberét, akkor is ki lehet válogatni őket. Ez is csak egy dolog.
Belsőről nem is beszélve.
Sokkal komplikáltabb, összetettebb mindez, ahogy az egyszerű ember fejében jelen van.
Lépj ki a fejedben felállított fal mögül vagy fokozatosan rombold le és láss rá a világra, milliónyi különböző emberre és működésükre.
A gondolkodás, rálátás a dolgokra, mentalitás stb is nagyon vonzóvá tud tenni egy embert.
Jómagam kifejegetten szeretek sok témát mélyen megbeszélni másokkal. Más emberek adott aspektusaiba betekinteni stb.
Ám imponál, ha valaki fejében milliószor több rálátás létezik nem csak 1-2-re lekorlátozott.
Sőt nagyon taszít az ezutóbbi.
Ez is egyéni dolog. Valakinek bejön, valakiknek nem.
Mindegy mi a jelen kinézeted. Mindig is lesznek, akiknek tetszik s akiknek nem.
Csak egy pl:
Amikor vékony voltam adott emberek azért szóltak be, amikor elhíztam (nem sportolhattam egy komoly probléma miatt), akkor azért fikáztak egyesek, amikor s most normál formás finoman edzett testtel, idomokkal állok eléjük adott embereknek pedig ez a baja.
Ebbe bele tartoznak idegenektől egészen a családtagjaimig, akik véleményüket felböfögték.
Mondjuk az kifejezetten durva volt, amikor a saját anyám fikázott a hízásom miatt, holott nagyon jól tudta mi az oka.
Aztán megringattam akkoriban a fenekemet neki nevetve, "ha tudnád mennyi ember szereti ezt". "De úgyis leedzem, amint adódik." - később úgy is lett. Alig 4 hónap alatt megoldottam.
Amúgy ha játszol valami game-n, ahol az alkatok, arcok, ruhák, színek kifejezetten egyedire szabhatóak ott láthatod az emberek sokoldalú ízlését.
Ahol én játszok szintén megfigyelhető.
Pl utóbbi 5 évben elszaporodtak a kövér női karakterek is, ami az én szememet bántja, de ez van.
A másik, de ehhez fűződő téma:
Rengeteg ember, de főleg pasik, nem tudják meghatározni, hogy milyen is a számukra vonzó partner.
Nincsen letisztult kép a fejükben, ami tényleg egy halmazba foglalná a saját ízlésüket.
A legtöbb összevissza mutogat nőkre, ám nincsen jellegzetes arcvonal vagy bármi, ami kirajzolná az illető ízlését.
"mindegy, csak pi_a legyen" szituáció.
A tudatosabb férfiaknál viszont megfigyelhetőek ezek. Ismerettségi köreimben is szoktuk ezt beszélni.
Vajon neked mik azok a dolgok, tényezők, amik széppé tesznek valakit?
Gondold át mindezt.
Magadat pedig fogadd el.
Ami pedig olyan dolog, amit nem szeretsz, de természetes módon formálható, hát tedd meg.
S legyen egy alap ápoltság, higiéniai alapod. Sokat számít önmagad és mások nézeteiből is.
Simán elutasítom a kézfogást is, ha látom, nincs rendben az illető.
Vagy pl volt egy eladó, akiről kiderült, hogy a tulaja is a helynek. Venni akartam volna egy drága terméket, de ahogy közeledtem az illetőhöz a sorban... Egyre részletesebben láttam igénytelenségét.
Ápolatlan kezek, meg se volt mosva, zsíros haj, abból korpaeső a saját vállaira a fekete pólón, de még a másik vevő tárgyaira is jutott...
No, ezután visszatettem a terméket és távoztam.
Saját üzletét rombolja a megjelenésével.
Szóval az igényesség sok területen előny, párkapcsolatban főleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!