Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ateistaként lennél hívővel?
Vagyok - mert a férjem pap. 😀
Szerencséjére nem a hittérítő típus.
Előbb lennék egy asztrológiással vagy spirituálissal, mint az egyházak követőivel. Aki valaha is leült a biblia elé, végigolvasta (vagy legalább is nagy részét elolvasta) és úgy döntött hogy ezt ő tudja támogatni, azzal bennünk nincs semmi közös emberileg.
Aki meg sose olvasta a bibliát, az nekem max spirituális kategória, ami még menthető.
Te ne légy mert egyáltalán nem tiszteled a másikat csak azért mert hívő.
"Az igazság az, hogy én még akkor sem, ha egyátalán nem hatna ki az életünkre (tehát pl nem járna folyton templomba, engem srm akarna elvinni...), mert képtelen lennék elvonatkoztatni attól, hogy képes ilyenekben hinni."
Pedig az ateista hozzáállás sem valami fantasztikus mert semmi másban nem hisznek mint az anyagias világ: pénz, siker és kb. ezen a szinten meg is állt a tudomány.
Élő példa vagy rá te, hogy bár tudnád, hogy nem valláskárosult, nem erőltetné rád a saját hitrendszerét te akkor sem tudnád tisztelni őt mivel hívő.
Hozzád ugyanolyan materialista nulla illik mint te vagy.
#16 Jajj, de durca valaki...Amúgy tudod kit nullázz...;)
És zárójelben: Az ateizmus nem jelenti azt, hogy valaki számára nem létezik érték a pénz és társain kívül.
És igen, sajnos nem tudom tisztelni, ha valaki mesékben hisz :(
A mostani párom hívő. Normálisak, nem járnak templomba (nem tartoznak egyházhoz), nem aggasztanak keresztet mindenhova, nincs halacska az autón, nem bszogatnak.senkit a jézus dolgaikkal, és fidesz ellenesek.
Szóval ja, kb az ilyen típusú hívő az, akivel még el lehet lenni, de ha egyszer megszakadna ez, akkor biztos, hogy nem jönnék össze újra hívővel.
Most konkrétan egy hívő nővel járok.
Én mindig is azt mondtam, hogy vannak olyan dolgok, amik az ember személyes teréhez, gondolatszabadságához tartoznak. Nem kell mindenben azonosnak lenni, ha tiszteletben tartjuk egymás különbözőségeit.
És hiába vagyok meggyőződve arról, hogy nincs semmiféle isten, semmi rosszat nem látok benne, ha ő erről mást gondol. Konfliktust nem okoz, és én nekem az a lényeges, hogy egy bizalmas, harmonikus kapcsolatban legyünk, ahol szeretjük, tiszteljük, és megbecsüljük egymást.
Nyilván, akik szélsőséges mértékben gyakorolják a hitüket, olyannal nem jönnék össze, de most abban mi van, ha ő egyszerűen csak hisz benne? Semmi... Egyébként kirekesztő és szélsőséges emberrel akkor sem jönnék össze, ha egyébként ő is ateista lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!