Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ateistaként lennél hívővel?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ateistaként lennél hívővel?

Figyelt kérdés
Az igazság az, hogy én még akkor sem, ha egyátalán nem hatna ki az életünkre (tehát pl nem járna folyton templomba, engem srm akarna elvinni...), mert képtelen lennék elvonatkoztatni attól, hogy képes ilyenekben hinni.
aug. 12. 11:32
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
*sem
aug. 12. 11:32
 2/20 anonim ***** válasza:
36%
Én sem hívővel, sem deklaráltan ateistával nem lennék. Mindkét táborra jellemző az elvakultság, a "csak nekem/nekünk lehet igazunk" mentalitást, a vakhitűség. Az ateista egy nagyon pici fokkal jobb, de többségük pontosan úgy viselkedik, mint egy vallásos, pl. totál normál beszélgetésből egyszer csak a részéről propagandabeszéd kezdődik, hogy milyen hülyék a hívő emberek. Erre ugyanúgy nem vagyok kíváncsi, mint egy vallásos ember áhitatoskodására.
aug. 12. 11:38
 3/20 A kérdező kommentje:
Én mondjuk olyannal még nem találkoztam, hogy valaki random felhozta, hogy ő ateista, vallásosnál viszont sokszor. Pár napja is elkezdte nekem kórházban magyarázni egy nő a dolgokat én meg: 🙄
aug. 12. 11:41
 4/20 anonim ***** válasza:
88%

Én ismerkedésnél túl óvatos vagyok, és kizárok mindenkit, akivel kapcsolatban látom, hogy nagyobb horderejű konfliktusaink lehetnek. Én ilyen ateista-agnosztikus hibrid vagyok, és nem lennék hívővel, mert nem gondolom, hogy úgy lehet egy ilyen kapcsolatot fenntartani, hogy nem szólunk bele a másik életébe, nem befolyásoljuk semmilyen szinten.

Főleg ha már templomba járó típus, felekezeti tag, de néha akkor is, ha csak simán "hívő". Amilyen hívő ismerőseim vannak, egyik sem fogadná el szerintem azt pl., hogy én ragaszkodom ahhoz, hogy ne legyen templomi esküvő; hogy ne kereszteljük meg a gyereket, ha lesz; hogy én nem járok sátoros ünnepeken templomba, nem tudom a miatyánkot kívülről és nem is ismétlem a pappal, nem éneklek zsoltárokat, nem mutogatom el a szentháromságot akkor sem, ha meghívottként részt veszek vmi vallási ceremónián (pl. esküvőre meghívottként); hogy a gyerekkel nem olvastatnék Bibliát és nem nevelném vallásosan... vagy úgy, hogy minden vallásról mesélünk neki, és azt választ, amit akar. A környezetemben azért így-úgy, érzelmi zsarolással stb. el lett érve, hogy a nem hívő alkalmazkodjon. Ezt meg nem akarom.

aug. 12. 11:45
 5/20 anonim ***** válasza:
81%
Nem
aug. 12. 11:49
 6/20 anonim ***** válasza:
89%
Több olyan nőt ismerek aki hisz ill hívőnek tartja magát viszont a mindennapokban sehol nem érezni, nem mutatja, nem firtatja, nem imádkozik minden evés előtt, nem érdekli, hogy én hiszek e stb... Szóval beszélsz vele, találkozgatsz és sehol nem üt ki rajta, hogy hívő csak ha megkérdezed akkor elmondja, hogy igen, ő hisz istenben. Sokat találkozgattam anno baráti körben velük, abszolút normális életet éltek, soha semmiben nem nyilvánult meg. Szóval ilyennel igen, nyugodtan lennék kapcsolatban nem hívő létemre.
aug. 12. 11:52
 7/20 anonim ***** válasza:
46%

neeeeeeeem!!!

ex hívőként nem érdekel hogy milyen elvakultnak vagy előítéletesnek hisznek ezért, de sosem lennék egy hívővel.

aug. 12. 11:57
 8/20 anonim ***** válasza:
90%

A hívőség szintjétől függ. Ha valakinél annyiban merül ki a dolog, mint a mostani barátnőmnél hogy ő hisz istenben, de semmi féle/fajta vallást nem gyakorol, és nincs belőle semmi konfliktusunk, így nem zavar.

Alapvetően ez mindenkinek a maga dolga. Én se erőltetem ezt a témát, semmilyen szinten nem játszik szerepet az életünkben a hit vagy a vallás.

Viszont egy klasszikus értelemben vett, bigott, templomba járós hithű kereszténnyel soha az ételbe.

aug. 12. 12:25
 9/20 Antiszociális lény ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy jó ötlet, hogyha mélyen hívő a másik fél. Folyton csak konfliktusunk lenne ilyenekből. DE nyilván, ha nem elvakult és csak hiszi, hogy van egy magasabb természetfeletti, de amúgy normális az értékrendje és nem kell templomba járni, akkor igen.
aug. 12. 12:37
 10/20 anonim ***** válasza:
0%
Zuhanó repülőn kell ismerkedni, ott nincsenek ateisták.
aug. 12. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!