Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Red flagnek számít ha valaki elítéli, ha valaki pszichológushoz jár?
Rosszul értelmezted a kérdést, pont arról szól a kérdés, hogy te red flag lennél-e. Igen, az lennél. XD
Kezdjük ott, hogy pszichológusért nem kell fizetni. TB alapon is járhatsz pszichológushoz ingyen.
Aki pszichológushoz jár, az nem feltétlen elmebeteg őrült, egyszerűen gondok vannak a mentális egészségével és ezt felismeri, tesz ellene, megpróbálja megoldani a problémát.
Szerintem túl keveset foglalkozunk a mentális egészségünkkel. Nem feltétlen kell pszichológushoz fordulni ha baj van, de ha valakinél nagy baj van és nem hajlandó elismerni, hogy külső segítségre lenne szüksége, szakember által, az egyszerűen önsorsrontó.
Ezzel nem is lenne gond, mert mindenki azt csinál magával amit akar, de ez hatással lesz a környezetére is. Ahhoz pedig nincs joga senkinek, hogy mások életét nehezítse, keserítse meg, szélsőséges esetben tönkre tegye csak azért, mert nem képes beismerni magának, hogy segítségre lenne szüksége.
Jó, na, picit túlreagáltam. :D Picit túl támadóra sikerült a 12-es válaszom, bocsi érte, nem bántásnak szántam. :)
Talán nem lényegtelen szempont, hogy miért.
Kicsit más téma az, hogy valamiket úgy helyrerakjanak, meg önismeret, meg fejlődés, meg bugok kijavítása, vagy csak rájönni valamire, stb
Meg megint más, ha a rokonok belekényszerítették, mert egy nárcisztikus pszichopata, vagy olyan errorok, hogy mondjuk börtönbüntetését váltja ki vele, vagy akármi
Szóval eléggé nem mindegy.
:D
Nyilván nem mindegy, igazad van. :D De azért szerintem mind küzdünk néha mentális problémákkal. Néha bizony nem ártana szakember segítségét igénybe venni, még akkor is ha meg lehet oldani egyedül is, vagy barátokkal. Időt lehet vele spórolni, ha a pszichológus nyitja fel a szemed, hogy mi is a probléma.
Bár véleményem szerint ha az ember már elég idős, akkor keresi maga is a saját meg nem fejtett dolgaira a választ. Mai világban már elérhető a neten bármi ingyen, szóval csak akarat kérdése, hogy elkezdi-e fejleszteni magát, megismerni a saját lelkének működését. Márpedig ha ez az akarat megvan, akkor vagy meggyógyítja magát, vagy rájön, hogy segítségre van szüksége mert nagy a baj....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!