Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ghostingol valaki? Avagy miért nem vagyunk képesek felnőtt módjára viselkedni?
Nagyjából a cím.
És megvallom én is csináltam ilyet jó néhány éve, de azóta elképzelni se tudnám, hogy valakinek legalább annyit nem írok, hogy bocsi, de nem volt meg a vibe (még csak nem is személyesen kell ezt intézni)
Szerinted miért könnyebb ezt meghúzni az embereknek, mint nyíltan, tétlenül közölni, hogy mizu?
Összességében nem tartom a ghostingot érett viselkedésnek. Viszont a múltban előfordult, hogy alkalmaztam (nem ez a jellemző viselkedés, de 3-5 alkalommal hibás vagyok), és most ezeket az okokat megosztom - még ha nem is vagyok rá büszke.
0. Előzmények: a Tinder. Több évnyi visszatérő tinderező voltam, egyetem alatt (ekkor még nem volt Bumble, de minden hasonló app ide tartozik). Ez a hely - bár nem nézem le teljesen, nem tartom haszontalannak, születtek ott tartósabb szerelmi és baráti kapcsolataim is - alapvetően húspiac-jelleggel működik. Tehát hatalmas forgalom, gyors interakciók, pezsgés jellemzi, ami azt jelenti, hogy nőként rengetegen próbálnak veled kapcsolatba lépni, nem mindig illendő módon.
1. Biztonság és bizalom (hiánya). Szóval ott álltam sok férfival, akik egy része nagyon nem volt jó szándékú, alapvetően rossz érzést keltett bennem. Eleinte szépen megírtam a dolgokat, de online módon ezek tényleg néha elég durva átkozódásokba torkollottak. Egy idő után hatottak rám a rossz tapasztalatok, a legkisebb rossz érzésre is inkább eltávolodtam az illetőtől. (Ez a leírtak alapján ijesztőnek hangzik, de valójában inkább csak fásultság és reflex.)
2. Nincs más út. Vannak emberek akiknek tényleg nem lehet megmondani dolgokat. Voltak akiknek kerek perec megmondtam, hogy nem, nem tudjuk folytatni és hogy miért érzem ezt és ennek ellenére is írtak, hívtak, telefonon, messengeren, stb. Sajnos olyan is volt, amikor akkorát csalódtam valakiben, hogy személyesen már ott sem bírtam hozzászólni és meg kellett szakítanom vele minden kapcsolatot azonnal.
3. Egyszerű és nagyszerű. Alkalmanként nem akarod megmondani másnak az igazi okot, mert parasztságnak tűnik. Jobb eltűnni, mint összetörni szegény embert vagy hazudni neki valami "én csak barátként gondolok rád", "velem van a baj" klisét, amiről tudja, hogy nem vagyok őszinte.
4. A sok ghosting ghosttá tesz. Alapvetően ilyen az online kultúra. Miután párszor eltűnik rád a partnered (és engem az én alkalmaim nem igazán viseltek meg), valahogy enyhítő körülményként hat, normalizálódik.
Szóval itt a vége a vallomásomnak, remélem kissé enyhítő körülményként hat az általam ghostingoltak irányába is. Remélem segít, de még így visszaolvasva sem szép.
11: "a sok ghosting ghosttá tesz"
Ez nagy igazaság. Nem is kell komolyan venni a netes kommunikációt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!