Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A piálás miatt mi ez a kettős mérce a párkapcsolatokba meg társkeresésbe?
2, ott pasik válaszoltak és eléggé megoszlik a vélemény. A másik kérdésnél, ami még egyértelműbben troll, eleve komolytalan válaszok is érkeztek szépszámmal és nők válaszoltak.
Ha kettősmérce,hogy a nők és a férfiak nem ugyanazt várják el egymástól, akkor az egyenlőség jegyében biztos egy kigyúrt, maszkulin nőre vágysz, aki hobbi szinten szerel és javítgatja a házat. Nem? Ha nem, akkor mi ez a kettős mérce?
Az a pasik baja, ha nem gond az, hogy a nő alkoholista. A nők általában felfogják, ez miért gond és nem vágynak egy rendszeres alkoholfogyasztóra. Ennyi a történet. Ez sehol nem kettős mérce, egyszerűen a két nem egy nagyobb százaléka, nem azonos elvárásokat támaszt párkereséskor, ahogy kb semmiben.
Az nem zavar, ha néha társaságban egy férfi (vagy nő) megiszik 1-2 pohár bort vagy akármit, de a lerészegedés, vagy ha látszik valakin, hogy bizony piás, az kiábrándító és nem kezdek ilyenekkel. Olyanokkal sem, akik "jól bírják a piát".
Én amúgy egyáltalán nem iszom, de mástól nem várom el, hogy ne igyon néha(!) egy keveset(!).
"kérdés alatt a többséget nem zavarná, hogy hetente vedeli a sört a kérdező, mert nő."
Ez csak a pasik igénytelenségét mutatja vagy azt, hogy az így válazsolók is isznak.
Ha naponta vagy majdnem naponta megiszol egy pohár (kb. 1-1,5 deci talpaspohár) bort még nem leszel alkoholista. A mértéken van a hangsúly és a függőségi szinten. Ha mondjuk utána következne egy olyan időszak, hogy nem ihatsz, mert mondjuk gyógyszert kell szedned, de te nem bírod ki pia nélkül (hiába van, hogy relatíve keveset iszol) akkor már mondhatni hogy alkesz vagy.
Ha viszont már a mindennapi funkcionáláshoz is szükséges, hogy pia legyen benned akkor komoly alkohol problémáid vannak.
Az, hogy néha megiszol egy pálinkát semmit nem jelent. Ha minden nap megiszol egyet, még az sem igazán, amennyiben abba tudod hagyni bármikor.
A pohárral pózolás meg egy divat csak. Manapság társkeresőn minden csaj "wine lover", "travel addict" meg lovagol. Ezt a "szentháromságot" érdemes elkerülni.
Az én véleményem az hogy a nők borozós képeinél a férfiak nem felesegjeloltet keresnek és ha a nő megszolja a párja ivás szokásait az azért van, mert belegondol hogy ilyen apát szeretne e a gyerekeinek illetve túllehet agyalni azt is hogy mi lesz ha emelkedik a mennyiség. És sajnos sok esetben így van. Tisztelet a kivételnek.
Ez csak az én véleményem, én így látom, de lehet túl szűk a látóköröm.
16-oshoz szól a kérdésem és nem kotekedes keppen hanem tényleg kíváncsi vagyok.
Ha a napi szintű alkohol ivas nem függőség, feltéve hogy függőségi szint, akkor az nem az ha mégis kihagy pár napot mert ugye nem fuggo, akkor miért kell pár nap múlva már megint neki az alkohol? Szerintem azért mert rendszer neki az alkoholfogyasztás.
28 éves nő vagyok és sokat gondolkodom ilyeneken. Nálunk a párom heti szinten fogyaszt alkoholt szóval szerencsére nem napi szintű, de ha netán úgy alakul hogy nem ivott pl 7 napig, a 8. napon fix hogy úgy intézi legyen ivó pajti. Érdekes gondolataim vannak, felelmekkel teli is, de szeretnék segítő szándékú is lenni.
19-es nem igazán így értettem. Hanem hogy nem hiányzik neki nem okoz gondot az ha nem ihat mondjuk pár napig, de nem feltétlenül kell folytatni. Szóval úgy tök mindegy a dolog. Akkor nem vagy függő. Nem az időtartam a lényeg, hanem inkább a "mentális állapot". Tehát ha hiányérzet van az már régen rossz.
Én hétvégente szoktam ahverokkal sörözni, de ha éppen beteg vagyok, nincs kedvem, senki nem ér rá, akkor nem fogok otthon egyedül inni. Egy alkesz inna egyedül is, neki tök mindegy.
De igazából én úgy gondolom ,ha az embernek az a függősége, hogy hetente mondjuk szombaton elmegy sörözni és megiszik pár korsó sört, és erre ráfügg még az is oké. Mert miért ne? Nem árt, nem okoz gondot, ha nem nő a mennyiség és tényleg ha más program jön közbe akkor nem mondja le, csakhogy ihasson.
Szóval ez egy vékony határ, mindenki máshol húzza meg.
Én még azt sem tartom rossznak ha valaki mondjuk meló után iszik meg egy sört, amíg ez semmiben nem hátráltatja és nem csinálja mondjuk azt, hogy tudja hogy mennie kell valahova de inkább iszik helyette vagy mondjuk nem lesz képes kocsiba ülni mert szándékosan megitta a piát mikor tudja hogy amúgy a másik dolog fontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!