Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mekkora az esélye annak, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mekkora az esélye annak, ha törekvőbbé válok és változtatok a személyiségemen (introvertált vagyok) nagyobb sikeresebb leszek a társkeresésben?

Figyelt kérdés
Ezt olvastam egy coach blogjában hogy ez segít. Persze mondjuk nem tudom hovy egy alapban zárkózottabb, intro ember tud-e társasági emberré válni
2024. febr. 24. 13:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%

Társasági introvertált vagyok, nincs összefüggés. A szocfóbia meg simán kezelhető.

Az más, ha neked eleve semmi igényed barátokra meg ilyesmi, de ez ritka, a legtöbb ember csak takarózik ilyen kifejezésekkel, mert egyszerűbb így az élet, mint kilépni a komfortzónából és bevállalni, hogy eleinte lehet, hogy kellemetlen a társaság, de hosszútávon szuper barátokat lehet találni.

2024. febr. 24. 13:32
 2/12 anonim ***** válasza:
85%
Introként nem lehetsz extro.
2024. febr. 24. 13:39
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Az tény, hogy egy extrovertált, társaság közepe emberre jobban felfigyelnek, mint arra, aki csendben ül a sarokban, vagy ott sincs...

Az is tény, hogy egy törekvő ember kelendőbb, mint a "jó'vanazúgy, hagyjanak békén" típus.

Az viszont már más kérdés, hogy mennyire képes valaki egyik pillanatról a másikra radikálisan megváltoztatni a személyiségét... Ez nem olyan mint egy ruha, hogy pikk-pakk átöltözöl. Sőt, nem is olyan mint a sport, hogy sok edzéssel (akkor is, ha nincs kedved) javul a teljesítmény.

Mert teljesen más, amikor valaki külső nyomásra szerepet játszik, vagy pedig a "szerep" a személyiségének az integráns részévé válik. Magyarul, ha egy intrósnak azt mondják, hogy járkáljon el és kezdjen beszélni ismeretlenekkel, attól még nem lesz extrovertált.

2024. febr. 24. 13:45
 4/12 A kérdező kommentje:
eleve semmi igényem barátokra, párra viszont nagyon is, mert már egy éve nincs senkim
2024. febr. 24. 13:45
 5/12 anonim ***** válasza:
76%
Az a baj hogyha te nem tudsz ismerkedni nehezen fogsz tudni ismerkedni párkapcsolat céljából is. Arról nem is beszélve hogyha összejössz tök extro emberrel milyen nehéz lesz vele az élet és előbb utóbb úgyis vége lenne. Viszont full introval is az lenne mert az ember társasági lény és a pároddal nem tudsz mindent megbeszélni, kell legalább egy másik személy akinek tudsz lelkizni (rajta kívül).
2024. febr. 24. 13:49
 6/12 anonim ***** válasza:
82%
Ilyen nincs, hogy baratokra nincs szukseged, de parra igen. Ezzel magadat vered at, de aki kicsit is kapirgalta mar ezt a temat, az tudja, hogy ez nem igaz. Masreszt az introvertaltsag is egy spektrum, vannak kevesbe es jobban introvertaltak. Neked jo eselluel szoc fobiad van, azok szoktak introvertaltsagra hivatkozni hatterismeret nelkul. Arra pedig pszichologus kell.
2024. febr. 24. 13:55
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én introvertrált vagyok és mégis kiskorom óta voltak barinőim.

Idővel csökkentek, újabbak lettek, de kettő személy kiskorom óta megvan.

A párom extrovertált és bár nem tudok olyan könnyen felengedni társaságban mint ő, nem tudok majdnem mindenkivel könnyedén szóba állni attól működőképes a kapcsolat.

Mondhatni én olykor visszafogom ő pedig feldob engem.

Te 100%, hogy nem introvetrált vagy hanem szociál fóbiád van egyetértek a #6-al.

És ja kizárólag pszichológus segíthet rajta.

2024. febr. 24. 14:00
 8/12 A kérdező kommentje:

Ki mondta, hogy nehezen ismerkedem?

És azt sem mondtam, hogy egyáltalán nincs barátom.

Csak rosszul fogalmaztam, új barátokra nincs igényem.

2024. febr. 24. 14:06
 9/12 anonim ***** válasza:
82%
Na látod még normálisan fogalmazni se tudsz. Akkor mit akarsz? Milyen barátok ők egyébként, tűzön-vízen át, vagy csak hogy legyenek? Adtak már neked tanácsot, vagy nem mersz kitárulkozni? Akkor milyen barátságról beszélünk kérdező?
2024. febr. 24. 14:12
 10/12 anonim ***** válasza:
76%
Hat igen, ha a gondolataid kifejezese is ilyen nehezkes, teljesen masrol beszelsz, mint amit kozvetiteni szeretnel, ott sokkal sulyosabb bajok vannak az introvertaltsagnal.
2024. febr. 24. 15:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!