Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mekkora az esélye annak, ha törekvőbbé válok és változtatok a személyiségemen (introvertált vagyok) nagyobb sikeresebb leszek a társkeresésben?
Társasági introvertált vagyok, nincs összefüggés. A szocfóbia meg simán kezelhető.
Az más, ha neked eleve semmi igényed barátokra meg ilyesmi, de ez ritka, a legtöbb ember csak takarózik ilyen kifejezésekkel, mert egyszerűbb így az élet, mint kilépni a komfortzónából és bevállalni, hogy eleinte lehet, hogy kellemetlen a társaság, de hosszútávon szuper barátokat lehet találni.
Az tény, hogy egy extrovertált, társaság közepe emberre jobban felfigyelnek, mint arra, aki csendben ül a sarokban, vagy ott sincs...
Az is tény, hogy egy törekvő ember kelendőbb, mint a "jó'vanazúgy, hagyjanak békén" típus.
Az viszont már más kérdés, hogy mennyire képes valaki egyik pillanatról a másikra radikálisan megváltoztatni a személyiségét... Ez nem olyan mint egy ruha, hogy pikk-pakk átöltözöl. Sőt, nem is olyan mint a sport, hogy sok edzéssel (akkor is, ha nincs kedved) javul a teljesítmény.
Mert teljesen más, amikor valaki külső nyomásra szerepet játszik, vagy pedig a "szerep" a személyiségének az integráns részévé válik. Magyarul, ha egy intrósnak azt mondják, hogy járkáljon el és kezdjen beszélni ismeretlenekkel, attól még nem lesz extrovertált.
Én introvertrált vagyok és mégis kiskorom óta voltak barinőim.
Idővel csökkentek, újabbak lettek, de kettő személy kiskorom óta megvan.
A párom extrovertált és bár nem tudok olyan könnyen felengedni társaságban mint ő, nem tudok majdnem mindenkivel könnyedén szóba állni attól működőképes a kapcsolat.
Mondhatni én olykor visszafogom ő pedig feldob engem.
Te 100%, hogy nem introvetrált vagy hanem szociál fóbiád van egyetértek a #6-al.
És ja kizárólag pszichológus segíthet rajta.
Ki mondta, hogy nehezen ismerkedem?
És azt sem mondtam, hogy egyáltalán nincs barátom.
Csak rosszul fogalmaztam, új barátokra nincs igényem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!