Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Társkereési szempontokat nézve miről szól a feminizmus?
18
Nem azt mondtam, hogy lenézi, hanem azt, hogy alárendelt. Nyilvánvalóan az, hiszen kitartják, egzisztenciális függésben van egy másik embertől, kiszolgáltatott és a legalapvetőbb fiziológiai funkcióinak a kielégítése is egy másik ember jóindulatától függ. A férfi ettől még lehet normális és tiszteletteljes, de ez mit sem változtat azon, hogy a nő kiszolgáltatott.
19
Amúgy az ilyen kitartott nőknél úgy érdekelne, hogy karácsonykor és szülinapkor miből vesz ajándékot a férjének? Csak nem a pasi saját pénzéből? :DDD
"Miből lesz nyugdíja?
Miből él, ha meghal a férje?"
Szerintem erre ők gondolnak. Ha meg nem, nem a te gondod.
Nem tudom, nekem az alárendelt nem azt jelenti, hogy leültünk közösen megbeszélni, hogy lenne jó felnevelni a kis családunkat.
"Szerintem erre ők gondolnak."
Dehogy gondolnak. De aztán megy a nyígás, ha a pasi elhagyja őket egy fiatalabbért és 20 év tapasztalati hátránnyal indulnak a munkaerő piacon. Felőlem csinálják, ha akarják, csak utána ne menjen a sírás-rívás.
"Szerintem erre ők gondolnak."
Gondolnak?
Gondolásból hogy lesz nyugdíj?
Nagyimnak minimális volt.
Honnét lett volna?
Nincs ezzel baj. Kényelmes nekik, hogy el vannak tartva, aztán meg nagy többségük megissza a levét. Vagy úgy, hogy a férjük elhagyja őket, aztán meg próbálkozhatnak jó munkahelyet találni zéró releváns szakmai tapasztalattal. Vagy úgy, hogy kénytelenek bármit is elviselni a pasinak.
Ne legyenek illúzióink, ha egy ember (mindegy, hogy férfi vagy nő) nyeregben érzi magát és pontosan tudja, hogy a párja nem hagyhatja el, akkor nem fog teperni. Ha egy férfi tudja, hogy a párja lakhatása, étkezése, biztonsága tőle függ, akkor a legritkább esetekben nem használja ez ki.
Miért hiszed, hogy ilyen rosszak az emberek? "Nyeregben érzi magát"?
Nézd, nekem se férjem, se gyerekem, nem is akarok kölyköket, de baromi szánalmas, amit leművelsz. A feminizmushoz semmi köze. Akkor most én is mondok egy guglizandó kifejezést: financial abuse.
Sajnálom, hogy te otthon ezt láttad, vagy olyan emberekkel voltál kapcsolatban, akik erőharcnak gondolták a párkapcsolatot, nem pedig szövetségnek. Gyógyulj meg. ❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!