Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lejjebb lehet adni a mércéből vagy nem? Ha lejjebb adsz boldog tudsz lenni abban a kapcsolatban és tudsz vonzódni a társadhoz vagy nem éri meg és inkább türelmesen kéne várni vele?
"Amikor a kifejezetten csúnya barátnőm panaszkodik, hogy nem talál párt, nincs szívem megmondani, hogy talán a saját szintjén kellene keresgéljen. Meg amúgy mire menne vele?"
Semmire.
Miért hiszi azt az emberek egy jelentős része, hogy aki csúnya, az automatikusan képes vonzódni egy másik csúnyához? Ez nem így működik, még ha így is lenne "igazságos" és logikus.
A másik meg, én is csúnya nő vagyok, nőként nem lehet nagyobb hibája/"bűne" az embernek ennél, ebből kifolyólag - egy afféle kimondatlan társadalmi közmegegyezés szerint - a saját szintje az nem egy egyszerűen csúnya férfi, hanem egy olyan csúnya férfi, aki mellé bántalmazó, káros szenvedélyekkel teli, pszichésen zavart stb. Hát egy ilyennel tényleg nem tud mire menni...
10
Genetikailag az. Amúgy igényes, sportos és rendbe tett. Olyan dolgok előnytelenek rajta, amin csak plasztikai beavatkozással tudna segíteni.
Fura amúgy, hogy azt írtad, "ennyire (!) nem lehet őszintének lenni". Mintha ez a legtermészetesebb, legkönnyebben kimondható dolog lenne egy barátságban, hogy figyelj, szerintem csúnya vagy és csúnya férfiakkal kellene ismerkedned, ha sikerekre vágysz. Hát baromira nem ez az őszinteség kezdete. Ez inkább a level 1000 az én értelmezési keretrendszeremben.
12
Ez így van és megértem. De ha valaki társra és családra vágyik, akkor előbb-utóbb a vágyain túl a lehetőségeivel is el kell kezdenie számolni.
Olyat meg sosem mondanék sem neki, sem másnak, hogy bántalmazó vagy egyéb okból elfogadhatatlan partnerrel kellene legyen.
Szerintem aki úgy áll hozzá, hogy mindenáron kémia kell hozzá az először legyen tisztában a szó jelentésével.
A kémia működhet két azonos nemű között, három kolléga között meg négy családtag között is.
A kémia egy hullámhosszt, jó dinamikát jelent emberek között.
A vonzalom, szexuális vágy, feszültség más ember iránt működhet olyan emberek között is akik nem igazán illenek össze, vagy egyáltalán nem egymás esetei.
Kialakulhat rögtön azon nyomban, hogy ránézel a másikra, de később pl. haverság mentén is.
Senki sem tudja valójában, hogy valakiknél miért azonnal alakul ki, másoknál meg később igazán.
Egyesek szerint a demiszexuálisakra érvényes az utóbbi jelenség, de ki tudja valóban mi áll mögötte.
Aki azt hiszi, hogy olyan könnyen majd jön a vonzalom és a kémia az inkább szálljon le a földre. Csak jó tanács.
#13: "Mintha ez a legtermészetesebb, legkönnyebben kimondható dolog lenne egy barátságban, hogy figyelj, szerintem csúnya vagy és csúnya férfiakkal kellene ismerkedned, ha sikerekre vágysz."
Jó lenne, ha nem adnál a számba olyasmit, amit sose mondtam.
Egyébként eléggé döbbenetes, hogy egy felnőtt ember ennyire nincs tisztában a saját külsejével.
Én nem azt mondanám neki, hogy "csúnya vagy", mert a külső nem azonos az egész emberrel. Azt viszont mondanám, hogy ha párt akar, akkor sajnos plasztikáztatnia kell, mert ahhoz nem felel meg az általános szépségideálnak, hogy olyan pasit kapjon, amilyet szeretne.
De mindentől függetlenül nekem egyáltalán nem is kellene olyan barát, akinek gyakorlatilag nincs önreflexiója, vagy legalább egy reális énképe.
17
Azt írtad, hogy "ha ennyire nem lehet őszintének lenni..." Kicsit úgy hangzott, hogy "hát ha ennyit nem lehet megmondani..." És ja, tartom, hogy ez baromira nem kis dolog.
Amúgy meg értem, hogy ennyi infó alapján könnyű ítéletet mondani róla, és igazából nem sokat számít, hogy mit mond egy idegen. De ez a lány az egyik, ha nem a legjobb, legönzetlenebb, legszeretreméltóbb ember, akit ismerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!