Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy ebben a kategóriában minden nő jól keres (mondjuk nettó 500e forint felett), a való világban meg a legtöbb a nettó 400ezret se képes megkeresni?
Itt olvasgatom néha, ha egy férfi 500-600e forintot keres az nem nagy cucc etc. merthogy ezt ők nőként is megkeresik. A valóság viszont nem ez, jó ha 10ből 2 keres 400e forint felett nettóba.
Full kamu profilok vagy esetleg valóban itt gyűlik össze a jól kereső nők tömege?
A bérszakadék valóban létezik, és számos tanulmány és statisztika bizonyítja. A nők általában kevesebbet keresnek ugyanazért a munkáért, mint a férfiak. Részben azért, mert a nők általában kevésbé képzettek, és kevesebb időt töltenek a munkában.
A nők átlagos bérezésének statisztikáját az is jelentősen lerontja, hogy kevés nő képviselteti magát jól fizető szakmában.
Nemek kozotti bérszakadék nem létezik, 20 éve tudjuk hogy ez csak a túlórából fakad. Ami azt illeti, a férfiak még alul is vannak fizetve a nőkhöz képest ha munkaórákat nézünk.
Ellenben kérdező, egy netes fórumon vagy: kell hozzá technikai felszerelés, tudás, és motiváció a kérdezésre és válaszolgatásra, amik együtt szerintem simán kizárják a lakosság alsó kereseti sávjába tartozó emberek nagy részét, azt aki fél-analfabéta, mentális beteg, épp szalag mellett varr, 8 gyereket kerget a putriban, stb.
Az hogy az itteni átlagkereset magasabb az országosnál (ami most nettó 400k), szerintem normális. 500k nem nagy pénz manapság.
Szerinted kik járnak ide? :)) Akik valami robotmunkából nyomorogbak vagy, akiknek van egy kényelmes állásuk és idejük?
Szerintem 500 nettó nem akkora was ist das, legalábbis én nem vagy elájulva magamtól.
Persze, ha valaki kompetens legyen az nő vagy férfi, az jól fog keresni. Nálunk egy pozíción belül is különböző bérek vannak. Miért lenne ugyanannyi a bérem, ha én beszélek egy nyelvet folyékonyan mint annak aki nem?
Egyénként azt 500e forint fizetés nagyon jónak számít. Informatikusok közül se keres olyan marha sok ember többet, csak sok tapasztalattal max. Sok tapasztalattal meg üzemvezetőként is simán megkeresek annyit mint egy standard programozó, csak nekem jár céges autó, tankolókártyával meg ilyen apróságok amik havonta megóvnak pl egy minimum 100e forint feletti összeg kifizetésétől, a szervizekről nem is beszélve. Szóval ha én üzemvezetőként keresek 700-800 ezret, akkor én abból havi 100ezerrel többet tudok elrakni mint az akinek nincs céges autója. Most jön az, hogy valakinek nem kell autó stb., de azért gondolom egy céges autót egyik informatikus pajtás se utasítana el. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!