Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Budapest (ha egyszer szép város) miért nem vonz női turistákat csak férfiakat? Feltételezhető hogy ennek az aránytalanságnak társkeresési okai vannak?
Van egy barátom, aki már 6 éve dolgozik légi forgalomirányítóként Norvégiában. De előtte pár évig a Pesti repülőtéren is dolgozott. Ugye a nemzetközi reptereken nyilvántartások vannak, és statisztikák készülnek. Külön statisztikák arra ha pl. magyar állampolgárként utazol el vagy térsz vissza a hazádba, külön ha munkavállalás céljából, de külön arra is hogy ha csak simán látogatóként érkezik egy adott reptérre valaki külföldről. És ez a haverom azt mondta, hogy a simán csak látogató turisták között 80% arányban vannak férfiak és csak 20% nő. És ez amúgy még laikus szemmel is teljesen reálisnak tűnik szerintem bárkinek aki gyakran jár a belvárosban vagy frekventáltabb helyeken, azt lehet mondani saccra is hogy ez az arány látható is.
Na most, ez ugye nagy aránytalanság, 80-20 %, óriási nagy eltérés, ha abból a nemzetközi tényből indulunk ki, hogy a hölgyek legalább ugyanannyira szeretnek utazni és világot látni mint a férfiak, és utaznak is. Ez alól a városnézések sem kivételek. Más európai nagyvárosokban teljesen más ez az arány.
Ugyanakkor az élet más területein is látunk olyat, hogy valami inkább a férfiaknak vagy inkább a nőknek tetszik. A filmek esetén is, a romantikus csöpögősebb filmek inkább a nőknek tetszenek, míg a háborús filmek inkább a férfiaknak. A zenében is a lágyabb zenék inkább a nőknek, míg a pörgős death/trash metál inkább férfi közönségre lel.
Létezik ilyen városok szintjén is? Hogy önmagában egy város szép, de inkább csak férfiaknak, vagy inkább csak nőnek szép. (Budapest esetén inkább csak férfiaknak). Vagy ez az egész városokra nézve nem létezik úgy mint filmekre, zenékre, egyszerűen csak társkeresés, szexpartnerkeresés van a dolgok mögött és valójában Budapest nem is szép mint mi hisszük, hanem ocsmány lepukkant putri, ahova csajozni vagy ahonnan csajokat "kimenekíteni" jönnek a külföldi férfiak?
10, tehát magyarul egy "honnan tudjam?" alapú információra laapozol?
Hát az aztán igen...
Sztem Budapest nem azért szép mert magyarok vagyunk es elfogultak. Volt szerencsém járni Amszterdamban, Groningenben, Berlinben, Bécsben, Párizsban, Londonban, Rómában, Barcelonában, Athénban és csak a város kinézete alapján szerintem kifejezetten szép hely Budapest.
Szép az építészet, a központi részen van pörgés meg ha nem is londoni vagy berlini léptékkel, vannak izgalmas bulihelyek, közösségek, szubkultúrák (pl mindenféle zenei community, gay community).
Jó a tömegközlekedés lefedettsége és menetrend gyakorisága.
Az más kérdés hogy a fidesz gyűlöli Budapestet és az itt lakókat, ezzel magyargyulolo módon megtagadva a Nemzet egy részét, a pesti városvezetésben meg sajnos bőven van dilettans.
De a város alapvetően szép, a külváros pl Párizsban is retekul néz ki mint a xar, de senki se nevezné nyomorvárosnak. Berlinben is vannak lerúgottabb részek. Talán Hollandiában a legkevésbé, amennyire én tapasztaltam, de lehet nem így van. De megmagyarázná hogy mit féltenek a bevándorlóktól a hollandok és miért jött fel ennyire Wilders.
Amúgy a statisztika kapcsán. Azt honnan tudják hogy én csak nyaralni megyek mondjuk Németországba vagy ott munkát is fogok vállalni. Simán lehet hogy mindent ami a munkához kapcsolódik kint fogok intézni.
Hogy készülnek ezek a statisztikák?
"Hogy készülnek ezek a statisztikák?"
Szerinted én ott dolgozok? Vagy honnan tudjam pontosan, milyen választ vársz? Sokkal könnyebben mint gondolnád.
A reptéren mindenkiről tudják, hogy terrorista-e, vagy körözik-e valamelyik államban, minden tudnak az adataid alapján. Szerinted mennyire atomfizika megállapítani valakiről, hogy magyar állampolgár-e, vagy van-e bejelentett munkahelye vagy hozzátartozói egy adott országban?
Gondolom nem te vagy a legélesebb kés a fiókban, és valami proli munkát végzel, ha számodra mindez elképzelhetetlen a 21. században :)
Engem is a statisztika érdekelne. Honnan szedik egyáltalán az adataimat? Én azt a reptérnek közvetlenül meg sem adom (bár el tudom képzelni, hogy a légitársaságnak le kell adnia). Az elmúlt években repültem van 10-20-szor, sokszor különböző légitársaságokkal oda/vissza, akár más reptérről, mint amire kimentem. De soha semmi nem utalt arra, hogy én ezt munkaügyben, vagy turistaként teszem meg. Legutóbb például a fele munka volt, a fele turizmus. Ha ezeket az adatokat senki nem tudja rólam, akkor mégis hogy készülne belőle statisztika?
Egyébként a Deák tér közelében lakom, egyformán látok férfi és női társaságokat, ahogy rengeteg párt is. Szóval szerintem az egész érvelésed fals/kitalált adatokra támaszkodik, de ha lemme is alapja, szerintem akkor is hülyeség a feltevésed (hacsak az "itt olcsók a k*rvák" nem számít társkeresési célnak).
A reptéren minden egyes emberről tudják azt hogy kikkel áll kapcsolatban, van-e valamilyen kapcsolata valamilyen terror szervezettel, stb.
Azt is tudják mikor mentél szarni reggel, szerinted nem tudják hogy munkaügyben mentél-e valahova vagy turistaként a nagy nemzetközi reptereken?
"A reptéren minden egyes emberről tudják azt hogy kikkel áll kapcsolatban, van-e valamilyen kapcsolata valamilyen terror szervezettel, stb."
Ezt a baromságot a segged melyik részéből túrtad elő, okoska?
Rengeteg no jön ide
Csak lehet ok nem palit akarnak felszedni mint a férfi turisták nőket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!