Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Tényleg több az aszex meg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg több az aszex meg szexből kiábrándult nő mint férfi vagy csak én érzem így?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben bár én magam nem vagyok aszexuális van aszex lány ismerősöm, és sokan panaszkodik, hogy nem nagyon talál magának aszexuális férfit. konkrétan pl. az aszexuális társkeresőkön is ahogy néztem ott vele pont fordított az arány mint a heteroknál, tehát egy aszex férfire több nő is jut! vagy ha több nem is, de mondjuk ilyen 1:1.5-höz az arány, ami teljesen más mint a heteroszexuálisoknál, ahol társ -és szexpartner- keresőknél általában nagy férfi túlsúly van. Ennek mi lehet az oka? Miért "termel ki" a társadalom ennyi női aszexuálist?

jan. 7. 06:31
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem is több nő van, aki kiábrándult a szexből, még ha nem is aszexuális, de kiégett.

Statisztikák is kimutatják hogy a nők nagyon magas százalékának nem volt soha orgazmusa férfival (ebben én is benne vagyok), illetve általánosságban a férfiak érzelmi intelligenciája alacsonyabb (ez sok összetevős, nagyrészt a neveltetésükből eredhet szeritnem, de nem vagyok pszichológus), ezért kevesebben és nehezebben tudják megteremteni az érzelmi teret a szexualitáshoz, és kevesebbeket is érdekel, hogy a nőnek is jó legyen, inkább csak mint flashlight használják őket.

Mármost, nem azt mondtam hogy a legtöbben. Számokat se mondtam hányan, azt se mondtam hogy a nők hibátlanok mielőtt annyira magára veszi valaki amiket írtam (akinek nem inge...) Viszont mindenképpen létező jelenség, amit leírtam.

jan. 7. 08:42
 12/26 anonim ***** válasza:
54%
Ők nem aszexuálisok, azok általában nem is keresnek párt úgy. Max szürkeszexuális.
jan. 7. 08:44
 13/26 A kérdező kommentje:

Hű de nagy kavarás van itt pár embernél!

Kezdjük az incel témával, az az incel, aki feladta és nem akar kapcsolatot már az a MGTOW, nem aszexuális! Eleve olyan, hogy "aszexuális incel" olyan nem is létezhet, mert per definitionem egy aszexuális nem bánja, ha cölibátusban van! de egy mgtows is érez szexuális vágyat.

Ez az egyik! A másik amit sokan mondanak, hogy kiégett szexuálisan, nos itt megint fogalomzavar van. Az, hogy valakinek szar tapasztalata volt és emiatt nem akar már szexuális kapcsolatot, de még volna rá vágya az megint más mint az, aki alapból nem érdeklődik vagy alig a testiség iránt.

jan. 7. 09:00
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondtam, hogy kiégett aszexuálisan. Te azt mondtad aszexuális VAGY szexből kiábrándult nő, én az utóbbira reflektáltam.
jan. 7. 09:12
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Én például még nem találkoztam egy aszex nővel sem. Legalábbis élőben.

Legfeljebb olyannal, aki rosszul használja a fogalmat.

Szóval nem tudom honnan jön az, hogy több ilyen nő lenne.

Valaki esetleg segítene, hogy milyen aszex társkeresők vannak? Főleg ahol több a nő?

Én fb csoportban nézelődtem csak, és egyáltalán nem érzem azt, hogy több nő lenne. Sokan meg nagyon passzívak (nem írnak vissza, nem írnak bejegyzést, csak ott vannak).

Ami például még rontja a helyzetet, hogy az aszexualitás nem egy alap szexuális irányultság. Olyan szempontból értve, hogy erre még ugyanúgy rájönnek a többi irányultságok, csak épp romantikus viszonylatban.

Például: láttam ebben a csoportban egy nőt aki tetszett és talán illett volna is hozzám, de mint kiderült nem férfi társat keres, hanem nőt. Tehát bár ugyanúgy aszex mint én, nem heteroromantikus.

Akkor vannak azok az aszexek akik transz nők, vagy akik 70+-osok, akkor akik nem is aszexek, csak sok rossz élmény miatt nemkívánjáj stb.

Statisztikailag lehet, hogy úgy tűnhet, hogy több a nő, de az esélyek nem feltétlenül nagyobbak.

Nem is mondva, hogy az aszexualitás iszonyatosan ritka a populáció mértékéhez viszonyítva. Tehát ha találok is valakit, akivel összeillünk, meglehet hogy az ország másik végében él, vagy messzebb.

Nem olyan jó dolog ez, mint ahogyan papíron tűnik.

jan. 7. 09:26
 16/26 anonim ***** válasza:

Hidd el, hogy aki évek óta rossz kapcsolatban él, nincs része jó szexben, csak muszáj, a családi béke érdekében, annak onnantól se a szexre, se a kapcsolatra nem lesz igénye. Legalábbis én így vagyok. Szeretek szingli lenni, és egyáltalán nem áll szándékomban ezen változtatni. Azt hittem, hogy vissza fog térni a libidóm, és hiányozni fog a szex, hiszen a heti egy-kettő után a nulla elég nagy változás. De egyáltalán nem. Egészen őszinte leszek, a maszturbálás se érdekel. Viszont felszabadult és nyugodt vagyok.

Néha próbál valaki ismerkedni, de szinte pánikszerűen menekülök. Szinte fizikai rosszullét fog el, ha belegondolok, hogy szexelni kell vele. Konkrétan egyáltalán nincs libidóm.

Ehhez képest tíz évvel ezelőtt pont az ellenkezője volt igaz.

jan. 7. 09:31
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

1. Sok nő pl. csalódások, megcsalás, bántalmazás egyebek miatt kiábrándult a férfiakból.

2. Sok nő szed (szedett) sokáig fogamzásgátló tablettát ami hosszabb távon esetleg okozhatott részleges vagy teljes libidócsökkenést, hormonzavart.

3. Rengeteg élelmiszer "szemétnek" minősül. A jobb minőségi élelmiszereket kevesen engedhetik meg maguknak. Ezért alapból sok az elhízott és/vagy egészségtelenül táplálkozó ember. A tartósítószerek, finomított lisztes élelmiszerek, gyorskaják stb befolyásolják az emberi szervezet működését ami miatt egyre több a hormonzavaros nő (de férfiaknál is előfordul). Nem csoda ha aszexuálissá válnak.

4. A napi stressz, pénztelenség, hitelek, munkahelyi magánéleti problémák, gyereknevelés is hozzájárulnak ahhoz hogy valaki aszexuálissá váljon, még ha eredetileg nem is volt az. Egyre több a kiégett ember, akik a mindennapi életben maradással vannak elfoglalva, legkisebb gondjuk a szex.

jan. 7. 09:32
 18/26 anonim ***** válasza:
33%

Akkor megint:

Az aszexuálisnak a nemi vágyhoz semmi köze, egyedül a VONZALOMHOZ. Az aszexuálisnak lehet hatalmas libidója, de nem vált ki belőle vágyat senki.

jan. 7. 09:32
 19/26 anonim ***** válasza:
61%

#16:

Hány éves vagy?

Mert az sem mindegy. Ha 40 elmúltál akkor azért sem érdekelhet a szex mert a perimenopauzális állapotban lehetsz. Ilyenkor kezd átalakulni a hormonrendszer és "felkészül" a menopauzára. Csökken a libidó, másképp kezd el működni a női hormonrendszer mint a 20-as 30-as években.

jan. 7. 09:36
 20/26 anonim ***** válasza:
77%

18: Nem mindegy? A végeredmény a fontos.

Az hogy az illető nem akar szexelni és pont. Tehát nem lesz opcionális partner egy hetero ember számára.

jan. 7. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!