Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire fontos a helyesírás?
Figyelt kérdés
Nektek mennyire fontos a helyesírás netes társkeresésnél? Sokszor itt a gyakorin is tapsztalom, hogy nem tudnak írni az emberek, nők se férfiak se. Nálam ez kizáró ok.
Az ékezet hiánya még OK, de ez a visszafele ékezet egyszerűen irritáló. A magyar nyelvben nincs à betű. á betű van.
Az à betű a Francia, olasz, katalán nyelvben van.
Számomra ez azt mutatja, hogy az illető hanyag, valószínűleg az élete is ilyen és a környezete is. Igénytelen. És ez a tipp általában mindig bejön.
Ez csak egyik példa, privátban is beszélgettem egy csajjal, borzalom volt.
30, Az ékezet dőlése miért nem fontos? Értem én, hogy telefonról ír és ha hosszan nyomja pl. az a betűt akkor több ékezet is előjön, de nem tudja megkülönböztetni a magyar és a más nyelv ékezetetit?
Abból a listából kiválaszthatná a rendes magyar ékezetet is de inkább kiválasztja a katalán betűt. Értitek ti ezt?
2023. dec. 16. 13:57
32/47 anonim válasza:
Tudja ő csak nem akarja. Szerintem ez az ékezet dőlésszöge dolog sokkal inkább egyfajta stílus, kézjegy. Szoktam látni itt az oldalon is, egyéni lélekre következtetek belőle.
2023. dec. 16. 14:05
33/47 anonim válasza:
23. Errol az jut eszembe, hogy en szeretek kulfoldi pasikkal is ismerkedni, csevegni, a hasznalt nyelv minden esetben az angol. Tapasztalataim szerint az ilyen egzotikus ferfiak nagyon jol tudnak angolul, a helyesirasukkal se szokott gond lenni. Nemreg csevegtem egy szloven sraccal, na o botranyosan irt. Pl weekend-et siman leirta ugy, hogy vikend.. azt hittem dobok egy hatast :D volt tobb ilyen szo is, egyszeruen borzalom volt olvasni is. De akkor lehet direkt volt, es a szlovenoknal ez menő fonetikusan leirva? :D
2023. dec. 16. 14:13
34/47 anonim válasza:
31: Egy párszor velem is megtörtént már, véletlenül arra nyomtam, és csak utólag vettem észre. Minimális a különbség, és érthető így is. De szőrszálat tényleg ne hasogassunk, vagy megírom, a legutóbbi hozzászólásodban milyen kisebb helyesírási hibákat, elütést vétettél:-)
2023. dec. 16. 14:22
35/47 A kérdező kommentje:
34, Ennyi erovel minek hasznalunk ekezetet egyaltalan? Minimalis a kulonbseg es ertheto igy is.
2023. dec. 16. 17:39
36/47 anonim válasza:
Engem kiakaszt az igekötők helytelen használata, ami most már rendszeresen fordul elő. A másik a semmilye (semmije helyett), ezt már láttam olyan kommentelőktől is, akik egyébként helyesen írnak és fogalmaznak. A többit már hosszú lenne felsorolni, a tárgyrag és a múlt idő összekeverése, a hasonulás helytelen írása, írásjelek teljes mellőzése...
2023. dec. 16. 17:55
37/47 anonim válasza:
35 ennyi erővel feleslegesek a magánhangzók is, úgy is érthető. Pl mgyk, sztlk, stb...
2023. dec. 16. 17:59
38/47 BringaManó válasza:
#24: "mikor valakit is leteremtenek, a hanyag helyesírásáért, akkor még ő van felháborodva"
Nyilván. Hogy jön itt valaki ahhoz, hogy a másikat "leteremtse" bármiért is? Ő a főnöke? Tanára? Vagy minek képzeli magát? Nem furcsa ez?...
2023. dec. 17. 10:05
39/47 anonim válasza:
A másik kedvencem a mond és a mondd összekeverése.
2023. dec. 17. 19:27
40/47 anonim válasza:
Nekem a balra dőlő ékezetnél zavaróbb a nagybetűs francia szó. Khm…
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!