Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire fontos a helyesírás?
Nektek mennyire fontos a helyesírás netes társkeresésnél? Sokszor itt a gyakorin is tapsztalom, hogy nem tudnak írni az emberek, nők se férfiak se. Nálam ez kizáró ok.
Az ékezet hiánya még OK, de ez a visszafele ékezet egyszerűen irritáló. A magyar nyelvben nincs à betű. á betű van.
Az à betű a Francia, olasz, katalán nyelvben van.
Számomra ez azt mutatja, hogy az illető hanyag, valószínűleg az élete is ilyen és a környezete is. Igénytelen. És ez a tipp általában mindig bejön.
Ez csak egyik példa, privátban is beszélgettem egy csajjal, borzalom volt.
Így írt kb.
"sza i nagyon jo vagy"
A gépelési hibák elfogadhatóak. A helyesírási hibák, pl. j és ly keverése már rossz pont lenne.
De ami kizáró ok lenne, az az, ha valaki központozás nélkül folyamatosan írja egymás után a szavakat és se vessző, se pont, se más írásjel nincs. Én nem ismerkedek, csak itt a gyakorin (ami tkp. fórum módjára működik) olvasom a válaszokat és egy ilyen választ, ha hosszabb, el sem olvasok.
Az jobban idegesítene egy emberben, ha ebből nekiállna összeesküvés-elméleteket szőni, meg mélypszichológiai elemzéseket tömény rosszindulattal....
Ismertem elég vacakul író embereket, és teljesen jólelkűek, életvidámak, emberiek voltak.
Csak annyira szétszórt, laza, hogy ez volt a legkisebb probléma velük.
Én díszlexiás vagyok.
Mindig szenvedés volt a nyelvtan sajnos hiába tanultam meg mikor jött a tollbamondás ott elvéreztem ez van.
Én meg nem értem hogyan nem lehet érteni a permeabilitást mikor ott van magyarul mit jelent.
Nem vagyunk tökéletesek ezt be kell látni valakinek ez valakinek más megy.
"Az à betű a Francia, olasz, katalán nyelvben van."
Csak az ember azzal tud gazdálkodni, amije van, ha valakinek ilyen a billentyűzete pl. francia, de akar ékezet írni, akkor ez egy megoldás.
Sokan tudnak helyesen írni csak listák oda figyelni, mint pl.: én.
Sry de minden ember aki erre veri magát az csak egy Gramma Nazi.
Mind kompenzál vmit én legalábbis ezt vettem észrem
15 ennyi. Meg a kémián is mit nem lehet érteni pl...nekem az volt szín 5ös meg a matek.
Amúgy én is írtam a díszlexiát, egyébként lehet fejlődni is. Meg pl idegen nyelvet soha a büdös életbe nem tudtam megtanulni könyvekből, kiderültem Ausztriába és szövegkörnyezetbe 1 év alatt perfekt megtanultam.
N 31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!