Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért alakult úgy, pár évtized...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért alakult úgy, pár évtized leforgása alatt, hogy a férfi udvarol a nőknek?

Figyelt kérdés

Az elmúlt kb 50-100évet leszámítva, erőteljes patriarchátus volt. (Az legyen 100%, a mai nyugati viszonyok meg mondjuk legyenek ~50%. Tehát nem mondom hogy most nincs, csak nem olyan mértében.) A nőnek parancsoltak, kvázi adták-vették őket. Föl nem merült hogy egyáltalán akarnak e valakivel lenni. Persze volt a férfiak közt verseny, de nem igazán a nő kedve számított. Hogy lett ebből az hipp hopp a nő kedve meggyőzés a minden a párkapcsolatokban? Persze mikor már ősze jöttek, pár hónap után, akkor van olyan hogy egyenlő kapcsolat.

De azért azt valljuk be, az udvarlás szakasz, jó 90%ban csak arról szól, hogy a férfi próbálja meghódítani a nőt, a nő meg élvezi a figyelmet.

(Nem! Nem derogál kifizetni a randikat, kedvesnek, figyelmesnek lenni. Egy kicsit zavar, hogy pár hónapig nem tudom meg, hogy érdemes volt e a másikba időt fektetni. És emiatt tűnődtem ezen.)

(Próbáltam a legkevésbé felháborító lenni, elnézést ha valakit így is megbánt a világlátásom 🥺)

#udvarlás #patriarchátus #A nők kegyei #A nők kedve
2023. dec. 11. 17:22
1 2 3 4 5
 41/47 A kérdező kommentje:
38. Igen biztos vagyok benne hogy az 1400as években, sok magyar háztartásban olvasták, és nagy hatással volt rájuk……😒
2023. dec. 12. 05:19
 42/47 anonim ***** válasza:
100%
41# az 1400-as évek magyar lakossága ugyan hogy jön az ógörög drámákhoz? Nyilván nem olvastak sokan, ellenben voltak dalnokok, trubadúrok, vándorszínészek, táncmulatságok, bálok, akkor másképp kulturálodtak az emberek. Az udvarlást meg nem könyvek meg olvasás alapján tanulták, hanem fordítva: a szerelmi drámák, versek és dalok keletkeztek a megfigyelt emberi viselkedés és tapasztalat alapján.
2023. dec. 12. 05:45
 43/47 anonim ***** válasza:
100%
Úgy beszélsz kérdező, mintha egy idegen bolygóról jöttél volna. Nem emlékszel, hogy mit tanultál az irodalom, ének, és a töriórákon? Nem szoktál olvasni, nem jártál még színházban? Nem láttad otthon, hogy az édesapád még sok év házasság után is udvarol az édesanyádnak? Nem mesélték a szüleid meg a nagyszüleid, hogy hogyan udvaroltak régebben, meg a nagyszüleid nem meséltek a te déd és ükszüleidről, a régebbi korokról?
2023. dec. 12. 06:11
 44/47 A kérdező kommentje:
43. “Nem láttad otthon, hogy az édesapád még sok év házasság után is udvarol az édesanyádnak?” Ez pontosan így van, nem láttam!
2023. dec. 12. 07:17
 45/47 anonim ***** válasza:
100%
44# ok, akkor a te szüleid nem szerették egymást, de emiatt tök nem kellene levonnod általános következtetéseket. Amúgy miért csak ezt az egy kérdést ragadtad ki, a többire miért nem reagálsz?
2023. dec. 12. 07:39
 46/47 A kérdező kommentje:
45. Értelme nem nagyon van. Gyakorlatilag hülyeséget kérdeztem.
2023. dec. 12. 07:50
 47/47 anonim ***** válasza:
89%
Nézz körül a természetben te ostoba, nincs egy olyan faj se ahol a nőstény udvarolna a hímnek :D A férfi udvarol, a nő választ, ez sose volt másképp a szerelemben, amit te annak hiszel az üzleti adásvétel volt, és valszeg egyik félnek se volt beleszólása. A legszebb szerelmes versek is mindig a szeretőhöz szóltak, nem a házastárshoz, ha abban nem játszott szerepet a szerelem soha...
2023. dec. 12. 16:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!