Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért alakult úgy, pár évtized leforgása alatt, hogy a férfi udvarol a nőknek?
Az elmúlt kb 50-100évet leszámítva, erőteljes patriarchátus volt. (Az legyen 100%, a mai nyugati viszonyok meg mondjuk legyenek ~50%. Tehát nem mondom hogy most nincs, csak nem olyan mértében.) A nőnek parancsoltak, kvázi adták-vették őket. Föl nem merült hogy egyáltalán akarnak e valakivel lenni. Persze volt a férfiak közt verseny, de nem igazán a nő kedve számított. Hogy lett ebből az hipp hopp a nő kedve meggyőzés a minden a párkapcsolatokban? Persze mikor már ősze jöttek, pár hónap után, akkor van olyan hogy egyenlő kapcsolat.
De azért azt valljuk be, az udvarlás szakasz, jó 90%ban csak arról szól, hogy a férfi próbálja meghódítani a nőt, a nő meg élvezi a figyelmet.
(Nem! Nem derogál kifizetni a randikat, kedvesnek, figyelmesnek lenni. Egy kicsit zavar, hogy pár hónapig nem tudom meg, hogy érdemes volt e a másikba időt fektetni. És emiatt tűnődtem ezen.)
(Próbáltam a legkevésbé felháborító lenni, elnézést ha valakit így is megbánt a világlátásom 🥺)
"Persze mikor már ősze jöttek, pár hónap után, akkor van olyan hogy egyenlő kapcsolat."
A patriarchátus idején? Ezt mégis honnan veszed, kérdező?
"2. Nem, ez a mostani szerelem kultusz a posztmodern világ terméke."
Ezt mond meg az ókori görög, római, középkori és újkori költőknek is. Végülis kb csak az írott irodalom 90%-a nőknek vlaó udvarlásból áll:D
Meg végülis nincs tele egyik kultúra sem többszáz éves udvarlási hagoymányokkal, szokásokkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!