Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » "Ha nincs ló, jó a szamár...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Ha nincs ló, jó a szamár is", valóban mindig erről van szó?

Figyelt kérdés

Ha olyan kérdést látok, hogy "régebben visszautasított, de most mégis akarna valamit" vagy "szakítottunk és most újra össze akar jönni" akkor rendszerint jönnek a "jó a szamár is" kommentek.

Szerintem van olyan, hogy az ember akár évekig azt mondja egy ételre hogy fúj ezt én biztos nem. Aztán egyszercsak elkezd érdeklődni, megkóstolja és finom, de nemcsak finom hanem nagyon finom és arra gondol ilyet minden hónapban akarok enni.

Szerintem olyan is lehet hogy valaki külföldre költözik de ott rájön, hogy nem érzi otthon magát és visszatér a hazájába, és rájön hogy mennyire szeret a hazájában lakni, ès nem, nem vágyódik külföldre többet.

Olyan is előfordulhat, hogy valakinek a drága ruhák tetszenek és azokról ábrándozik, de sajnos nagyon kevés pénze van és nem engedheti meg magának. Viszont az évek alatt sikerül kialakítani az olcsó kellékekből egy olyan stílust ami már jobban is tetszik neki, és már akkor sem térne el tőle ha gazdag lenne.

Szerintem is az esetek többségében a ló-szamár eset állhat fenn. Viszont azt is gondolom, hogy néha jobb lenne kicsit visszavenni az egóból és boldogan élni szerelemben.

Ti mit gondoltok?

2023. dec. 8. 11:12
A kérdező szavazást indított:
Hülyeséget írsz! Ilyenkor mindíg szamárnak nézik a másikat.
Jó hát végülis ilyen eset is előfordulhat, szökőévente egyszer.
Igazad van! Azért tényleg vannak esetek mikor csak az egot kéne félretenni és elfogadni, hogy a másik tényleg szerethet!
21 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
28%
Felnőtt ember dönt és viseli annak a következményeit. Két visszautasítas után hívott randizni a nö. Kb porig aláztam. Mert.nem vagyok hülye. Unatkozott a kedves. F, 44
2023. dec. 8. 11:27
 2/11 anonim ***** válasza:
72%

Egyértelműen így van, ellenpéldával cáfolom is hogy mindig ló helyett szamár eset lenne:

2 lánnyal ismerkedek egyszerre, mindkettő eléggé bejön, viszont az egyikkel már kétszer találkoztam a másikkal meg egyszer sem. Nyilván ha korrekt vagyok akkor az egyiket választom. Mivel mindkettő UGYANANNYIRA bejön, így az alapján választok, hogy az elsővel már jobban alakul. De mielőtt valaki belekötne, hogy nem tetszhet két ember pontosan ugyanannyira, akkor is az elsőt választom ha egy picivel jobban bejön a második, méghozzá azért, mert két tali után már van egy kis kötődés, nem szeretném eldobni az eddigi jó talikat stb.

Ezek után ha szakítunk, és én ráírok a másikra akkor az nem egy ló helyett szamár esete, mivel nem amiatt választottam a másikat, mert ez a lány kevésbé jönne be, és lehet hogy ezzel a lánnyal ezek után boldogan élünk míg meg nem halunk.

2023. dec. 8. 11:30
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

(Mármint az "így van" erre vonatkozik:

"Szerintem is az esetek többségében a ló-szamár eset állhat fenn. Viszont azt is gondolom, hogy néha jobb lenne kicsit visszavenni az egóból és boldogan élni szerelemben.")

2023. dec. 8. 11:31
 4/11 A kérdező kommentje:

"Felnőtt ember dönt és viseli annak a következményeit."

Minden ember hoz döntéseket, még a gyerekek is. És minden döntésnek van következménye amit muszáj viselni akár tetszik akár nem, ennek semmi köze nincs a felnőttséghez.

Egyébként látod milyen érdekes, hogy milyen széles ez a skála amin az emberek elhelyezkednek.

Vannak akik már amiatt egy kis szánalmas puncinak tartanak téged amiért másodjára is bepróbálkoztál és nem fogadtad el férfiasan az első visszautasítást.

És vannak olyanok akik akkor se néznének le ha elfogadtad volna a randit. És vagy te a kettő között.

2023. dec. 8. 11:36
 5/11 anonim ***** válasza:
45%

"Ha olyan kérdést látok, hogy "régebben visszautasított, de most mégis akarna valamit" vagy "szakítottunk és most újra össze akar jönni" akkor rendszerint jönnek a "jó a szamár is" kommentek"

Vagyis a 20 eves csajnak nem kellettel, de 15 ev mulva, 35 evesen erdeklodik, X szamu gyerekkel. Ebben a helyzetben a kanca is szamar.....

39F incel

2023. dec. 8. 11:43
 6/11 anonim ***** válasza:
64%

"Ha nincs ló, jó a szamár is"

Amikor 1/10 külsejű férfi/nő csak gazdag 10/10 instagram model férfi/nővel akar összejönni. X évesen rájön hoppá ez álom férfi/nő sosem lesz és nem akar egyedül leélni az életett. Mindegy milyen férfi vagy nő legyen párja neki.

2023. dec. 8. 12:27
 7/11 A kérdező kommentje:

Én úgy veszem észre, hogy az kevésbé zavarja az embereket amikor az insta modellekre fájt a foga a másiknak évekig, mint az, hogyha inkább Józsit, a kollégámat választotta helyettem.

Valamiért ilyen az emberi ntermészet, a legtöbb ember nem irigykedik betegesen Bill Gates-re vagy Elon Muskra stb, hogy milyen g3cigazdagok. Viszont a szomszédjára akinek szaros 3millió forinttal drágább kocsija van, arra meg igen.

2023. dec. 8. 12:38
 8/11 anonim ***** válasza:
60%
Az első vagyok. Villámrandi után visszautasított. Két hónap múlva, tök más ügyben két kerdésem volt. Ő hozta fel, hogy sajnálja a rosszul sikerült villámrandit. Mondtam, üljünk le egy kávé mellé. Erre megint visszautasított. Akkor mit sajnál? Majd erre két hónapra rámírt, hogy csak kávézzunk. Na ekkor lett elég! 38 éves anyuka. Rendőr. És szórakozik a büdös k....ja.
2023. dec. 8. 14:04
 9/11 anonim ***** válasza:
Lehet lepontozni, emberrel így nem bánunk! Ifióta senkiházi buta rendőr! Az első- nyolcadik
2023. dec. 8. 14:30
 10/11 anonim ***** válasza:

Előfordulhat szerintem. Az emberek sokszor bonyolultak és bármennyire is szeretnénk az emberek nem feketén meg fehéren működnek. Egy visszautasítás mögött sok minden állhat. Lehet valaki sokat csalódott és fél, lehet önbizalom hiányos, lehet annyira a munkájára/ önmagára akar összpontosítani, hogy azt érzi nem fér bele egy kapcsolat, lehet csak nem érzi azt a pluszt, lehet nem lépett túl valakin és hiába kedvel és tetszel neki, foglalt a szíve, lehet el fog hamarosan költözni, stb stb.

Máshogy: néha szeretném ha az élet egyszerűbb lenne. Néha nem értem, (mert az én így működöm), hogy két, független felnőtt ember akik nagyon tetszenek egymásnak miért nem ismerik meg jobban egymást és miért nem lesz szerelem. Saját sztori: valaki más volt nekem fontos, egy másik pasi akiről azt éreztem, hogy ha nagyon elengedném magam akkor beleszeretnék. Több szempontból lehetetlen volt. Majd akkor jött ez a valaki, szinte a semmiből. Iszonyatosan jó volt a kémia kettőnk közt, nagyon bejöttünk egymásnak, de nem olyan helyen, időben találkoztunk, hogy mély és tartalmas beszélgetéseink legyenek. Végül egy rövid kaland és a végén szex is lett belőle. Nem akartam tőle többet hisz alig ismertem és ott volt az a másik férfi (akiről azt gondoltam a jobbik felem lehetne érzelmileg, de nem volt olyan kémia - ez tény), aki nekem valóban fontos volt. És akkor, az akivel szexeltünk megmutatta egy olyan (érzékeny) oldalát amire nem számítottam, de ő se akart többet. Eltelt némi idő és csak rá gondoltam, illetve arra ami köztünk történt. Szerettem volna ha ez elvezet valami többhöz, de ahhoz ugye jobban kellett volna ismernem. Szóval sikerült rá kivetíteni amit szerettem volna és gondoltam milyen kézenfekvő lenne. Végül nem lett semmi. Furcsa dolgok voltak, a mai napig nem egészen értem. Én felvállaltam előtte, hogy lehet bennem elindult valami. Ő nem, de azt tudom, hogy szex után is kívánt, vágyott rám, tetszek neki, nem tudta titkolni. Nyilván ha engem akart volna (miért akart volna, alig ismert) azt tudnám, de a testbeszéde arról árulkodott, hogy nem vagyok közömbös és mégse..

És akkor gondolkodtam, hogy miért nem lehet ez olyan egyszerű, hogy ha tudjuk, hogy tetszünk egymásnak, működik a kémia, alap szimpátia is van, miért nem alakulhat jól?

Mert az élet nem így megy. Nem fekete meg fehér. Az emberek sem azok. Én vele tovább tudtam volna lépni. Vele nem tudom mi volt, mi volt az oka, hogy nem. De mit számít? Semmit, mert semmin nem változtat.

Pontosan ugyanígy az érzelmek nem racionálisak, sokszor utólag jövünk rá, hogy hibázunk, utólag esnek le dolgok, stb.

Nem mondom, hogy nincs olyan eset ahol a szamár valóban szamár, de szerintem a kapcsolatok és a szerelem sokszor nem fekete meg fehér.

2023. dec. 8. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!