Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hiszik azt az emberek ha egy férfi külön költözik a szüleitől akkor egyből lesz barátnője és családja?
Facen jött szembe velem egy cikk amiben egy 32 éves férfiról volt szó aki felvállalta hogy nem akar elköltözni a szüleitől.
A cikk alatt fikázták a férfit hogy így soha nem lesz önálló és amíg a szüleinél lakik egy nő sem fog vele szóba állni.
Szerintem ennek nincs köze hozzá és ezt a magam és mások példájából is igazolni tudom, jelenleg a szüleimmel lakom, igaz egy ikerház másik felében, de volt hogy évekig albiban laktam, de akkor sem volt senkim.
Nem vagyok életképtelen, főzök, mosok, takarítok magamra és beszállok a rezsibe természetesen, valamint amikor egyedül laktam akkor is megoldottam ezeket.
Illetve több barátom is van akik mindig is egyedül éltek de pár rövid kalandot leszámítva sosem volt senkijük. Ami a vicces hogy még ilyen nőket is ismerek, szóval nem értem hogy miért ennyire beszűkültek az emberek és hiszik azt hogy mindenki ugyanúgy él és mindenki párkapcsolatot és családot akar.
Komolyan egy komment volt csak a cikk alatt ahol valaki védte az álláspontomat, de őt is leszólták végül.
Sok barátom van és belelátok jó pár kapcsolatba és a legtöbb semmit sem ér, sokszor csak azért vannak együtt párok mert így könnyebb az élet mert megoszlanak a költségek.
Az biztos hogy én egyedül is boldogulok, sőt most tervezek saját lakást venni, de nagyon nagyon meggondolnám kit engednék oda, mert egyedül is nagyon jól megvagyok, nem vágyom annyira egy nőre hogy mindenáron alkalmazkodjak.
"így könnyebb az élet mert megoszlanak a költségek"
Az egyik része ez. Sokan hozzák fel indokként, hogy spórolnak, és csak akkor költöznének el, ha lenne kivel.
"egyedül is nagyon jól megvagyok"
A másik rész meg ez, akik állandóan "szót akarnak szólni" valakihez.
Öhm... Konkrétan senki nem hiszi ezt? Nem azt mondják, hogy tuti lesz barátnőd azonnal, ha külön költözöl, hanem azt, hogy kevés nő van, aki összejönne egy mamahotelessel. Nem ugyan az a kettő.
Kb mint hogy x álláshoz mondjuk tudnod kell németül. Attól hogy tudsz németül, még nem biztos, hogy megkapod az állást, mert vannak egyéb feltételek is, de ha nem tudsz németül, akkor azonnal kiestél, biztos nem kapod meg.
3-as
Írtam hogy nem vagyok mamahoteles, vagy nem tudsz olvasni? Magamról gondoskodom, SŐT sokszor én segítek a szüleimnek.
Nekem elég jó a szüleimmel a kapcsolatom, amikor külön laktam akkor is hazajártam minden hétvégén és pl ezt soha egy nő miatt sem fogom felrúgni.
Egyébként ha egy nő várná el tőlem fordítva hogy legyek jóba a szüleivel nekem az nem okozna gondot, és már volt rá példa.
A kérdésem egyébként sem erre irányult, de látom nem sikerült felfogni.
Nem értem akkor a kérdést, ha nem vágysz nőre akkor miért foglalkoztat ez a gondolat?
Ha adott egy ikerház akkor te egy különálló részben laksz.
Én pl nem várom el a páromtól, hogy mellőzze a szüleit, de a prioritás az legyek én. Vagyis ne mondjon le egy progit mert éppen anyáéknak kell most fát vágni.
3 - Egyébként igazad van, a legtöbb nőnek ez számít, de én ezzel a dologgal nem tudok azonosulni.
Én pl. 29 éves vagyok, havi keresetem 500 ezer forint felett van és mégis a szüleimmel élek. Jelenleg egyetemre járok, sportolok sokat szóval nem vagyok az a kövér, igénytelen arc. Spoiler, nincs barátnőm.
Nemrég ért véget egy kapcsolatom ahol együtt laktam a barátnőmmel, ezután jöttem haza. Most úgy számolom hogy két és fél év kell mire lesz félrerakva 10 misim, amivel már tudok felvenni hitelt.
Én kicsit a másik oldalról fogom meg ezt a dolgot. Sokszor olyan nők várják el hogy ilyen meg olyan tulajdonnal rendelkezz, akiknek szintén nincs meg. Ők csak fészket akarnak rakni valakinél azt jó napot. A fiatal csaj munkatársaim közül háromból mindhárom ezt az elvet követte, saját erejükből ugyanúgy "mamahotelesek" lennének, akkor őket is lehetne kukázni?
Amúgy a jelenlegi gazdasági helyzetben, szerintem elég kevés fiatal férfi van aki csak úgy tud venni egy lakást, hitelt meg kb öngyilkosság jelenleg felvenni. Szóval ha ez számít igazán, akkor nagyon sokan mennek a kukába. Mondjuk nekem ha meg is lesz a lakásom és barátnőm is lesz épp, azt tuti úgy lesz berendezve ahogy nekem tetszik, nem igazán fog érdekelni a véleménye. :D
Köszönöm utolsó. Én is azt látom hogy a legtöbb nő csak be szeret ülni a jóba, de nyújtani nem igazán tud semmit, tisztelet a kivételnek.
Én sem vagyok kövér és igénytelen, sportolok, tudatosan élek, diplomám van és jó munkám. Ezt viszont nem sok nőről tudom elmondani a környezetemben.
Sajnos azért is általános a nők részéről a férfiakhoz beköltözés néha pedig még az élősködés is mert sok férfi már annyira magányos, sexéhes hogy ebbe is belemegy. Baráti körömben több ilyet is tudok, persze nekik nem mondom mert az ő életük, de nekem ez soha nem férne bele.
Először odáig kell eljutni , hogy valaki igent mondjon egyáltalán egy randira.
Nem kell előre közölnöd, hogy hol laksz.
És elárulom a probléma ott kezdődik, hogy sokan még odáig sem jutnak el, hogy másik azt mondja igen megismerne...
Egyáltalán ez megvan e, az a kérdés...
10 - Nincs problémám az ismerkedéssel amúgy, jelenleg időm nincs rá.
Sokszor én offolok csajokat. Egyeseknek a beszédstílusa tükrözi az értékrendszerét, szóval nem nehéz szűrni. Nagyon sok a gyerekes anyuka is, én meg annyira nem vagyok rászorulva a társaságra hogy egy gyerekes anyukával összejöjjek, majd utána minden programomat/életemet valaki másnak a gyerekéhez igazítsam. Majd ha 40 évesen nem lesz senkim, akkor esetleg szóba jöhetnek az ilyen egyedek.
Tény hogy mindkét nem jelentős része szenved a párkereséssel. Kicsit eltorzultak a dolgok az elmúlt 10-15 évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!