Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak, hogyha nem vagyok jogosult a viszonzott szerelemre?
Ezt már nagyon rosszul élem meg, kb a padlóra vágott lelkileg.
Tudom, hogy nagyrészt szerencse kérdése, hogy kivel találkozik az ember élete során. Sose voltam önsajnáltató típus, lány létemre kezdeményeztem. Az első pár visszautasítás, ignorálás még fájt, aztán megszoktam. Sose nyomultam, próbáltam magam adni, de ez nyilván nem mindig ment könnyen (pl.:18-19-20 évesen).
Most van életem első párkapcsolata, nagyon nagy a szerelem. 4 hónapja vagyunk együtt, és egyik pillanatról a másikra mintha elmúltak volna a másik fél érzései. Rákérdeztem többször is, hogy mi a baj. Arra a kérdésre, hogy szerelmes-e belém, azt mondta, hogy nem, de jó velem lenni. És ezzel tönkre tett rendesen, mert azt hittem, hogy ugyanazt érzi, amit én, és tudom, hogyha lesz jobb, szebb nálam, akkor el fog hagyni, mert nem köti hozzám semmi. És én tényleg nem csúsztam bele olyanba, hogy összejövök azzal, aki nem tetszik, csakhogy legyen valakim, még mindig szűz vagyok. De ha most is megint csak viszonzás nélküli, akkor felesleges volt várnom, feküdtem volna le a legelső csávóval... Én már ezt nagyon nem bírom, és kezdem feladni, hogy valami baj van velem. Reálisan látom magam, dolgozom a külső-belső tulajdonságaimon, és eddig nem gondoltam magam reménytelen esetnek. De úgy látszik, hogy az vagyok.
Nem olvastam végig mindent, de annyi lejött, hogy szex még nem volt. Van egy könyv, az a címe, hogy A férfinak szex kell, a nőnek szerelem.
Egy kicsit fel kell ébredni a Disney mesékből. A kölcsönös szerelem abban a formában nem létezik, ahogy te azt elvárod. Nem olyan, mint egy fertőzés, hogy mindketten elkapták és szerelmesek. Ez a szerelem a te agyadban zajlik, mert épp azt a periódusát éled az életednek, amikor nyitott tudtál lenni erre az érzésre. Túl gyakran az ember nem képes rá, 5-10 évente esetleg. Semmi nem garantálja, hogy a partnered pont abban az életszakaszban van, hogy szerelmes tudjon lenni. Amúgy meg sok pasi a szextől lesz szerelmes. Nekem állandóan azt mondták a pasik, hogy nem szerelmesek, aztán szex után beszerelmesedtek. Nálam pont fordítva van. Szerelmes nem leszek soha a szextől. Vagy az vagyok már előtte is vagy nem. Nem fog változni. Pasit beszerelmesedni két okból láttam: szex miatt és mert rivális jelent meg. Na ilyenkor baromi szerelmessé tud válni az is, aki váltig állítja, hogy ő nem szerelmes.
Én sokat szenvedtem attól, hogy mindig csak azt kaptam meg, hogy nem szerelmes belém, arról valahogy elfelejtett szólni, amikor már az volt. Jó, szakításveszélyben csak odavetette, hogy dehogynem, ő már szerelmes...aztán legközelebb 10 év múlva tudtam meg, hogy ő mennyire de mennyire szerelmes volt belém. Persze mindezt akkor mondta el, amikor már más férfi érdekelt. Amúgy azt se kell elhinni, amikor szerelmesnek mondják magukat. Én mindig manipulációt éreztem abban, amikor mondta. De amilyen őrült volt a végén, lehet, hogy tényleg belémszeretett egy kicsit. Összetettem a két kezem, hogy nem volt ilyen szerelmes a megelőző 10 évben, mert nem tudtam volna elviselni. A pasik teljesen megzakkannak, ha szerelmesek. Egy nő megszépül, a pasi megzakkan a szerelemtől. Lemennek papucsba meg pióca lesz belőlük. Én már nem is vagyok biztos, hogy szerelmes tudnék lenni egy belém szerelmes emberbe, mert annyira szánalmasan meg birtoklóan viselkednek szerelmesen, hogy azt 5 percig se tudnám eltűrni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!