Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg én látom ennyire rosszul a világot?
Már a harmadik barátnőm szakít velem a világnézetem miatt. És mindezt úgy, hogy a többség már az ismerkedés korai szakaszában kioffol.
Nem akarom bő lére ereszteni, a helyzet az, hogy szeretem a természetet és hosszútávon a jövőben egy természetközeli életet szeretnék élni, de mindezt nem múltszázadi életszínvonalon, hiszen tisztában vagyok a klímaváltozás negatív következményeivel, ami miatt költőpénzre szükségem lesz.
Mivel a divatos sikerszakmák nem tudnak annyira érdekelni és inkább egy a jég hátán is megélő ezermesterféle széleskörű tudásbázis építése volt mindig is a célom, ezért a mai modern munkaerőpiacon az értékem nagyjából kimerül az úgynevezett alacsony hozzáadott értékű munkák betöltésénél, amit valahogy nem szeretnék életem végéig végezni, ha nem muszáj.
Szóval kihasználom a bűzös, szmogos, zajos főváros nyújtotta lehetőségeket.
Emiatt pedig mindig kétféle nőtípus akar tőlem egyáltalán valamit. Az egyik, akit eddig valaki eltartott. Nem feltétlenül expasi, lehet szülő, rokon vagy éppen csak kikövezett útja volt egy családi vállalkozásba. Őket kezdetben lenyűgözi az én szabad és független életem, hogy ésszel és hatékonysággal keresem a pénzt a munkaidőm vagy a fizikai erőm eladása helyett, emiatt több szabadidőm is van, de idővel smucignak gondol és nem azért mert az lennék, csak mert a zero waste minimalista életstílus jellemez, illetve ha feltétlenül muszáj pénzt költenem, akkor a tartós, időtálló dolgok beszerzésére törekszem. A külvilágnak pedig egyáltalán nem élek, nem akarom őket lenyűgözni semmivel.
Illetve a másik típus, a negatív gondolkodású, aki szinte mindenben a rosszat látja, valószínűleg valamelyik maladaptív sémája miatt éri be velem, időről-időre kísérletet tesz arra, hogy megváltoztasson, jó irányba tereljen, ahol a jó definíciója az, ahogy az emberek többsége él, meg ahogy a társadalom elvárja. Paradox módon ő maga is legtöbbször kitaszított volt, kiskorában bullying áldozata, tudat alatt mégsem engedte el a megfelelési kényszerét olyan vadidegen emberek irányába, akiktől legtöbbször csak rosszat kapott, de legjobb esetben sem vesznek tudomást róla.
És miután velem stabilnak érzi a kapcsolatot, felszáll a rózsaszín köd és elkezd egyre erősebben dolgozni benne ez az érzés. És csak idő kérdése, hogy egyre zavaróbb legyen számára, hogy ennyire kilógok a sorból.
11, ezzel pl vitába szálnék, ugyanis pont India az, ahol sikerült beállítani a 2.0-s reprodukciós rátát, ami az ideális lenne itt nyugaton is, és ugyanígy pont India az, aki eddig nem csak önmagát, de a régiót is ellátta erőforrásokkal, élelmsizerrel.
Szóval pont azokat az államokat sikerült kiemelned akik el tudják látni önmagukat a kiemelkedően magas lélekszám ellenére is, sőt, exportálnak is.
Deee mindegy, igazából ez nem tartozik a kérdéshez szervesen, a kérdező meg szart bármi konkrétumot leírni..
Hogy mivel keresem? Szabadúszó munkákkal, emiatt ingadozó a bevételem, de mivel minden forintot könyvelek, lényegében fele vagy harmada annyi effektív munkaidővel keresem meg a mediánbért. Bizonyos emberek szemében lusta vagyok, én úgy tekintek magamra, hogy szabadidőt vásárolok, amit hasznosabban töltök el, mint a fogyasztó többség. A tudást is a saját tudásszomjam kielégítéséért hajszolom, nem azért, hogy a piacon eladjam.
Tisztában vagyok vele, hogy a múltszázadi technológiával működő farmokon, tanyákon szeretettel várják a fiatal munkaerőt, de a 21. században ezt zsákutcának érzem. Illetve aki kifejezetten szereti ezt a fajta életvitelt, annak csodálatos, de nem véletlenül alakult ki az urbanizáció kultúrától függetlenül. Az evolúciós folyamat mezőgazdaság-ipar-szolgáltatás és végül a részleges majd teljes robotizáció. Egyesek ezt is valami ördögtőlvaló dolognak tekintik meg jönnek ilyen "ki veszi majd meg, amit a robotok termelnek" szűklátókörű nézetekkel, de a világ attól még ebbe az irányba halad és a gazdasági rendszert kell hozzáigazítani, nem ludditának lenni.
Ősember korunktól a kényelmünkre és túlélésünkre formáltuk a környezetünket, befogtuk a nálunk primitívebb, idomítható állatokat "rabszolgának", tenyésztettük a húsukért, majd rabszolgákat használtunk, most önellátó bérrabszolgákat tartunk és automatizálunk.
Minden lehetséges csak az időtáv a kérdéses. Szóval a természetet szeretem, mint egy olyan ember, aki nem piszkít a saját fészkébe és nem rombolja, pláne szándékosan az életterét, de nem romanticizálom azt az életformát, amit jó okkal hagytunk magunk mögött.
Magyarul attól, hogy a gyerek belesz*rik a fürdővízbe, nem öntöm ki az egészet a gyerekkel együtt, hanem kísérletet teszek a gyerek letisztítására és csak a fürdővizet cserélnem le tisztára. Legközelebb pedig előbb bilire ültetem és csak utána fürdetem.
Kérdező, te képes vagy hozzászólni érdemben a saját kérdésedhez?
Kezd elég egyértelmű lenni, hogy miért kerülnek az emberek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!