Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Az önbizalomhiány és a kevés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az önbizalomhiány és a kevés tapasztalat egy ördögi kör, amiből nehéz kitörni?

Figyelt kérdés

Ha őszinték vagyunk láthatjuk, hogy azok a férfiak sikeresek a nőknél, akik magabiztosak és megnyerő stílusuk van. Hogy ez miért alakul ki, annak nyilván sok oka van, mert lehet tényleg nagyon jó a külsejük, gyerekkorukban annyi pozitív visszajelzést kaptak szüleiktől, hogy erős önbizalmuk van, tiniként is kóstolgatták a csajokat és értelemszerűen lesz tapasztalatuk későbbre.

Akik viszont bármi ok miatt elakadtak, azoknak sokkal nehezebb és azért kicsit ördögi kör, mert ahhoz, hogy magabiztosan közeledj a csajokhoz tapasztalat kell, hogy érezd mikor hol vannak a határok, milyen helyzetben hogyan kell reagálni, stb. Viszont ha nincs elég önbizalmad, akkor tapasztalatot se tudsz gyűjteni. Ilyen esetekben szokták azt is mondani, hogy egyszerűen csak 'go for rejections', a visszautasításért is menj oda, mert látod nem történik semmi, ha az a vége, a kudarcokat is el kell tudni viselni.

2023. júl. 10. 10:44
 1/6 anonim ***** válasza:
61%
"Ilyen esetekben szokták azt is mondani, hogy egyszerűen csak 'go for rejections', a visszautasításért is menj oda, mert látod nem történik semmi, ha az a vége, a kudarcokat is el kell tudni viselni." - igen.
2023. júl. 10. 10:47
 2/6 anonim ***** válasza:
23%
Hány kérdésben akarsz még sírni incelke ?
2023. júl. 10. 10:48
 3/6 anonim ***** válasza:
67%

Ha próbálsz mindig normálisan kinézni és viselkedni, ill. sikereket elérni az élet bármilyen területen, akkor jönnek majd sorra azok a pozitív, erősítő visszajelzések, amitől magabiztosabb és lazább leszel.

Személyes tapasztalás.

2023. júl. 10. 10:51
 4/6 anonim ***** válasza:
72%
Önbizalmat nemcsak csajozásból lehet szerezni. Legyél sikeres az életben, legyenek barátaid, szeresd a munkádat, dolgozz a külsődön és a belsődön. Akkor majd szívesebben nézel a tükörbe reggelente és a nők is nyitottabbak lesznek az ismerkedésre.
2023. júl. 10. 10:53
 5/6 anonim ***** válasza:
41%
Forditva van kerdezo, az elhanyagolt gyerekek joval magasabb onbizalommal rendelkeznek, mint a kussolo anyuci pici fianak nevelt gyerekek. Az elso csoport szinte nulla visszajelzest kapott, barmit is ert el, ebbol kovetkezik, hogy az onbizalma nem kulso tenyezeokon mulik. Amit elert, azert nemcsak megdolgozott, hanem sajat magat motivalta es jutalmazta benne. Te aki el vagy kenyeztetve, es mindenki laposra simogat, hogy milyen kis helyes, omos meg ugyes vagy, neked meg nulla az onbizalmad. Mert kivulrol jott az osszes elismeres, mikozben magadat 0-ra ertekeled. Ugyanis az onbizalom az belulrol fakad, te ertekeled onmagad. Ha nincs onbizalmad, akkor nulla az ertek, amit magadnak tulajdonitasz. Rohadtul el vagy tevedve, ha azt gondolod, hogyha teged felszopkodna valaki, akkor attol none az onbizalmad. Elhinned, mert erre vagy kondicionalva, de az elso szituacuonal kipukkannal, mint egy lufi, mert nincs mogotte tartalom. Eleg egy olyan negativ megjegyzest, hogy milyen sapkad van mar, es maris romokba dolnel. Ez a bajotok. Rosszul vagytok kondicionalva, a munka nemesit helyett, az olcso, konnyu, csaladbol begyujtheto, nyalas, kulso megerositesekre koncentraltatok ahelyett, hogy a sajat onbizalmatokat fuggetlenitettetek volna a kulso hatasoktol, a belso onazonossagotok felepitesevel. Ezert egy elillano lepkefing az onbizalmatok, a konnyu utat valasztittatok es nem vagytok kepesek komoly munkat beletenni semmibe. Az anyuci pici fia szolas nem veletlenul van a koztudatban, rengeteg ilyen erositi meg minden nap, hogy mennyire felreneveltek oket, es mennyire ertektelen az eletuk. Te ezt jofiusagnak hivod. En meg puhapocsnek. Na tanultal belole valamit, vagy tovabbra is kiirod napi 2x?
2023. júl. 10. 11:03
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz kitörni, de nem lehetetlen feladat! Rajtad múlik egyedül csak!

Képzeld el, hogy én is önbizalomhiányos voltam, mert kiskoromban sokat csúfoltak a gyerekek hiába a szüleim imádtak. Megtanultam magam megvédeni, aztán eljött az az idő, hogy nem érdekelt olyan emberek véleménye, akik gúnyolódtak a hátam mögött, inkább magamra koncentráltam, tudtam, rajottem, hogy de igenis értékes vagyok, van bennem jó sok plusz és gondolom azzal "vonzottam be" az ellenkező neműeket!

Mivelhogy volt bennem magabiztosság, tudok beszélni, tudok érdekes is lenni, valamit változtattam a külsőmön is és magasról tojok arra, hogy vajon megfelelő vagyok-e full idegenek számára, önmagam adom, nincs hamisság így több sikert érek el.

Nem tudom, hogy neked beválna-e, de próbáld ki, hogy csak beszélgetsz, ismerkedsz, barátkozol, eljársz ide-oda és az által tapasztalatot és önbizalmat szerzel, nem sietsz, nem görcsölsz, csak élvezed ami jön.

2023. júl. 14. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!