Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit kezdenétek az életetekkel, ha a párkapcsolat már nem lenne opció?
2 éve vagyok egyedül, 40+-os nő, gyerek nélkül. Az előző kapcsolatom traumatikus élmény volt, durva depresszió és gyógyszeres kezelés lett a vége. Már túl vagyok rajta, most jól vagyok. Próbáltam ismerkedni, mert ugye az kell, de valójában nincs kedvem hozzá. Hátam közepére nem kívánom a férfiakat, a szextől is elment a kedvem, pedig korábban nagyon is szerettem.
Most ott vagyok, hogy nem tudom, mit kezdjek magammal. Milyen célom lehet az életben, ha párkapcsolatot nem akarok? Gyerekem sem lesz már nyilván.
Azért 40+-os nőként már lehetne annyi élettapasztalatod, hogy belássad, az élet nem csak a párkapcsolatból áll.
Én pont ugyanígy vagyok mint te, csak férfiként, és ráadásul még fiatalabb is vagyok nálad. Annyi, hogy nálam depresszió, meg gyógyszer nem volt. De ugyanúgy beleuntam a párkapcsolatosdiba, meg a nőknek való megfelelési kényszerbe.
Most itt vagyok a 30-as éveim közepén, 3 éve egyedül, és tök jól érzem magam.
Pont azért mert mára már át tudom látni, hogy az eddigi párkapcsolataim semmit nem tettek hozzá az életemhez. Ha egész életemben egyedül lettem volna, és most itt lennék egy 35 éves aggszűz férfiként, akkor is pont ugyanitt tartanék az életben.
És szerintem ha magadba nézel te is pont ugyanezt látod mint én.
11-igen is, meg nem is. Minden "élmény" hozzátesz az élethez, még a rosszak is. Abból is lehet magunkról tanulni. Lehet, hogy az a tanulság, hogy nem is annyira jó a párkapcsolat, mint hittük. Mondjuk ezt a legutóbbi élményt tényleg kihagytam volna. De ez is egy tapasztalat, hogy mibe nem kell belemenni.
És nem, persze, az élet nemcsak párkapcsolat. De az tény, hogy régebben az erre való vágyakozás strukturálta az életem. És ezt az űrt próbálom más célokkal betölteni.
Számomra is a párkapcsolat az élet értelme. Nem azért mert kapcsolatfüggő vagyok, egyszerűen csak nekem rengeteg boldogságot okoz a kapcsolat. Plusz ráadásul a testi érintés a szeretetnyelvem, ami a legkevésbé átélhető párkapcsolat nélkül. Persze, az is jól esik ha adott pillanatban valaki megölel vagy ilyesmi. De pláne férfiként ez azért elég ritka szituáció párkapcsolaton kívül.
Engem az motivál az életben hogy boldoggá tegyem azokat akik közel állnak hozzám. És az adott párom áll a legközelebb
22F
Ha úgy alakult volna az életem, ahogyan a tiéd (nem megyek férjhez és nem lesz gyerekünk) én a munkàmnak élnék, tanulnék, hogy egyre jobb és jobb legyek, majd az életemet ennek szentelném - életet mentenék. Ápolónő vagyok egyébként, de akkor tuti mentőtiszt lennék és dolgoznék is benne jó sokat akár esetkocsin vagy helikopteren. Ez az a szféra, ahol kifejezetten előny, ha se kutyád se macskád.
Egyébként meg ne írd le magadat etéren. Lehet, hogy gyereked nem lehet már, mert kicsúsztál az időből, de bármikor talàlhatsz egy olyan párt, akivel minden működik.
Elég szomorú, hogy a mai világban nemtől függetlenül a párkapcsolat annyira fontos életcél az embereknek, hogy mellette eszükbe sem jut más.
Keress új hobbikat, teljesedj ki azokban, a munkádban, sportolj, ápold a társas kapcsolataidat, utazz, ha van rá lehetőséged, tanulj új dolgokat, törődj magaddal úgy, mintha egy párkapcsolatot ápolnál. Azt az erőt, energiát add meg magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!