Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent a férfiak szemében így nyáron az a bizonyos "kihívó öltözet"?

21-es: szerintem ezek a ruhák teljesen jók, sőt igazából több (sokkal több) nő öltözhetne így. Főleg a szoknya ami szerintem manapság nem divatos, pedig tök ízléses és nőies viselet. Sokkal jobb, mint ezek a "pitsagatyák" és feszülős, csöcskidobós felsők.
Számomra a "kihívó" öltözet inkább az olyan ruha, amely nem illik az adott helyhez az adott szituációhoz. Pl. egy színházi előadásra ne menjen a csaj bikiniben, egy strandon viszont ne legyen kosztümben. Nyilván ezek túlzó példák de én valami ilyesmire gondolnék. Illetve az is lehet "kihívó", ha valaki már tényleg szinte meztelen.

Nőként mondom, ha úgy nézel ki a ruháidban, mint a képeken lévő nők (tehát jó alakod és csinos arcod van), akkor szerintem ilyenkor inkább a szelektív látás van érvényben. Ha ugyanezeket a ruhákat egy semmilyenebb, rövid lábú, deréktalan, formátlanabb, szóval nem olyan szép nő venné fel, őt nem vennék észre.
Az ő fejéhez például biztos ritkábban vágnák hozzá, hogy kihívóan öltözik.
Te nem felhívod magadra a figyelmet, hanem feltűnsz, mert vonzóbb a megjelenésed, pedig ugyanabban vagy. Csak mikor az ugyanolyan ruha éppen szoknya vagy rövidnadrág, akkor szeretik ráfogni, hogy a feltűnő mivoltod egyedül a ruhának köszönhető, ami a te választásod, tehát nyilván kifejezetten kéred azt a(z adott esetben akár kellemetlenül, bunkón megnyilvánuló) figyelmet, amit kiváltasz. Pedig csak jól nézel ki, és ne kelljen már pont amiatt másoknál hosszabb, bővebb, több ruhát felvenned, mert sajnos neked a szokásos viselet "túl jól" áll.
De ugyanezt tudom mondani a kérdezőnek is: "kihívó" öltözéke annak van, akire áll a dákó. Legyen az az alakot ízlésesen sejtető romantikus nyári ruha, sima rövidnadrág, a fenék formáját láttató szoknya, vagy valami tényleg extra, night clubba illő cucc. Akinek a látványától a testéről kezdenek fantáziálni, az megkapja, hogy ő "kihívó". Akire nem áll, arra nem nyomják rá a "kihívó öltözködésű" bélyeget, inkább észre se nagyon veszik, legfeljebb ha az ízlésskálájuk másik végén van, és feltűnően rondának találják.

"én ilyet nem látok az utca emberén."
Hol élsz te, a Holdon?!

25.
Igaz ott a Balaton környékén már megszokták, sokszor reccsintettek 1-1 ilyen személyre, onnantól már nem érdekes a dolog. Budapesten ezt nem tehetik meg a túl sok ember miatt.

21.
Viszont a rendőrt kötelességed ráhívni, ha ez közterületen történik. Ha nem, akkor csak ajánlatos, mert hogy került a lakásodba...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!