Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez szerintetek normális online ismerkedésnél?

Figyelt kérdés

A megfigyelésem az, hogy férfiként a legkisebb "hibát" sem követhetem el az első randin, vagy az azt megelőző csetelgetés során. Bármi olyat talál, ami csak egy kicsit is nem tetszik neki, rögtön ghosting és veszett az ügy. Ezt akár több napnyi csevegés, vagy találkozó után is.

Példa:

"Remélem nem csak azt keresed, hogy a lány jól nézzen ki"

(Itt már a megfogalmazásból látszik, hogy egy kritikus pont és óvatosnak kéne lenni.)

"De, pontosan ezt keresem és még egy csomó más dolgot. A külső csak a beugró szint"

Na most ez első olvasatra elég gáznak tűnik ("remélem nem azt keresed" -> "de, azt keresem"), a megfogalmazás miatt direkt ellentmondok neki. De, ha tovább olvassa, és van alapszintű szövegértési képessége (ami amúgy a magyarok zömének nincs), akkor láthatja, hogy jobb választ kb. nem is adhattam volna. Ugyanis azt írtam, hogy fontos a külső, de ez önmagában nem elég, még egy csomó más tulajdonság is fontos. Azt hiszem ebben így ilyen formában nincs semmi kifogásolni való. (Vagy tévedek?)

Miért van az, hogy egy kicsit erősebb megfogalmazás, vagy bármi nekik nem tetsző dolog miatt kiakadnak a nők ebben a helyzetben? Ezzel arra kényszerítenek, hogy 2x meggondoljam, hogy mit írok/mondok, sőt, egyenesen hazudjak. Vagy talán jobb, ha hazudok?

2023. jún. 20. 08:51
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
78%

"Gyűlölöm a szépelgést, a felesleges finomkodást,"

Sajnos itt nem erről van szó, hanem szövegértelmezési nehézségeidről.

Nem érted a magyar mondatot sem, és ezért össze vissza válaszolgatsz. Nem érted a "csak" szó szerepét. Ez nem szépelgés és finomkodás lenne, hanem tiszta tudat. De ha idegállapotba jössz (eszedbejutnak miket gyűlölsz) és azért beszélsz összevissza olyankor, az lehet megható neked, de néhány ember azért furán néz hogy mi van most miért szállt el az agya.

2023. jún. 20. 11:19
 22/43 anonim ***** válasza:
63%
Mivel egyszerre valszeg 10 férfival chatel, így neki csak annyi a dolga, hogy az első hibánál offoljon.
2023. jún. 20. 11:35
 23/43 anonim ***** válasza:
100%
Most neked tulajdonképpen mi is a bajod? Neked bejön a csaj külseje, neki nem jön be, ahogy kommunikálsz, ezért dobbant. Hol van itt a probléma?
2023. jún. 20. 12:07
 24/43 A kérdező kommentje:
#22 Nem hiszem. Az elmúlt 2 este biztosan nem. Már a bedzélgetéssel eltöltött idő alapjén is max. 1-2 másik ember férne bele neki. Mondjuk az is több, mint én egyedül.
2023. jún. 20. 12:45
 25/43 anonim ***** válasza:
85%
Jó sokat fogsz még koppanni az életben ezzel a nagy arcoddal. Nulla szociális készség.
2023. jún. 20. 12:54
 26/43 A kérdező kommentje:

#21 Elbeszélünk egymás mellett. Nem hizem, hogy a szövegértési készségemmel van probléma, ahogy végül is neked sem. Az idegállapotomról és a személyiségemről meg főleg nincs szó. Nem is értem, hogy pár megnyilvánulásomból egyáltalán hogyan sikerült következtetést levonni.

De vissza a szövegértéshez. A dolgot meg lehetett volna úgy is fogalamzni, ahogy valaki itt írta, pl.: "a külső egy fontos dolog, de ezer más alapbetően fontos dolog is van." Ez így mindjárt jobban hangzik. Nem olyan negatív, nem olyan bicskanyitogató. De az információtartalma ugyanaz. Én műszaki ember vagyok. Az efféle árnyalatok számomra szinte teljesen jelentéktelenek. A pohár félig tele van, vagy a pohár félig üres, nekem olyan mindegy! Én annyit látok ebből, hogy a pohárban 50% víz és 50% levegő van. A lényegi információ átment. Vagy nem?

Megjegyzés: Az idézetek nem szó szerintiek, úgyhogy fölösleges analizálni őket.

Annyit azért hozzáteszek, hogy ő is tett hasonlóan érdekes megjegyzéseket korábban, sőt maga a kérdés, amit feltett a nő, az is elég számonkérő stílusú.

Ha én ezeket elengedem a fülem mellett, nem várom el joggal, hogy nekem is nézzék el a kicsit keményebb, esetleg nem megfelelő megfogmazást? Vagy én egy velejéig romlott férfi állat vagyok és örüljek, hogy egyéltalán időt szn rám valaki? Hogy van ez kedves #21?

2023. jún. 20. 13:00
 27/43 anonim ***** válasza:
0%

A kérdező tök kulturáltan válaszol az okafigyott hisztitekre és komolyan azt hiszitek, hogy vele van a baj? :D

Jóistengyerele

2023. jún. 20. 13:01
 28/43 A kérdező kommentje:
#25 Köszönöm, hasznos volt a válasz. Neked is jó étvágyat az ebédhez. 😉
2023. jún. 20. 13:03
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

"Persze ugye egy nő szabadon mondhat, amit akar...."

Te is. Hogy a punciért lemész kutyába, az a te döntésed.

2023. jún. 20. 13:24
 30/43 anonim ***** válasza:
Egyébként miért online ismerkedsz? Most nyár van, tele van az ország fesztiválokkal, bulikkal, ott egyből megvan a megfelelő interakció, míg egy olvasott szöveg/üzenet nagyon leszűkíti vagy mondhatnám kiveszi az ízeket a játékos ismerkedési folyamatból.
2023. jún. 20. 13:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!