Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Szerintetek mi lehet erre a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mi lehet erre a patthelyzetre a megoldás a "párkapcsolati piacon"?

Figyelt kérdés

A nők jellemzően olyan férfit keresnek maguk mellé akik hasonló vagy némileg magasabb státusszal, kvalitásokkal rendelkeznek, mint ők.

A férfiak viszont jellemzően olyan kapcsolatot keresnek, ahol pl pl ők keresnek többet, ők a magasabban képzettek, ők lehetnek a "családfők", a dominánsabbak.

Ez elvileg nem gond, hisz a két elvárás pont összeér.

De közben Magyarországon a nők magasabban képzettek, pl a friss diplomások aránya 54-46% a nők javára. Nyilván ezzel együtt jár a magasabb státusz, stb..

Azaz sok férfi kvalitása a nőé alá esik, így viszont sem a nő nem találja meg benne a legalább egyenrangú partnert, sem a férfi nem képes magasabbra pozícionálni magát a nőhöz képest.

Mit gondoltok erről? Mi lehetne megoldás erre? Húzzanak bele a férfiak? Ne tanuljanak tovább a nők? Valamelyik társadalmi szinten változtassa meg az igényét? Utóbbi esetben milyen hatással lenne ez a családképre?

2023. máj. 18. 14:21
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
30%
18-én ezzel a férfiagy/nőiagy dologgal nem értek egyet. Szerintem a férfiak pont ugyanúgy képesek több dologra koncentrálni, mint a nők, én nem hiszem, hogy a képességekben lenne a hiba. Szerintem sokkal inkább a motivációban, társadalmi háttérben, az önbizalomban keresendő a megoldás.
2023. máj. 18. 15:53
 22/41 anonim ***** válasza:
16%

"annyi szociális készsége van, mint egy kiló akciós LIDL édesburgonyának"

Nyugodj meg ennek megvan a női megfelelője is, majd megtalálják egymást.

Attól mert valakinek van egy bsc diplomája, még nem ő fújja a passzátszelet.

Lehet hogy az élet minden más területén tájékozatlan (akár segg hülye).

Csak hogy megnyugtassak ez ügyben, 2500 fős multinál dolgozok, a nők aránya 20% alatt van a vezető pozíciókban.

Ezt a vezetőség mondta, tehát hivatalos.

Szóval nincs még nőuralom, hiába is szeretnéd.

2023. máj. 18. 15:57
 23/41 anonim ***** válasza:
96%

18. Vagyok.

Tesóm agykutató (nő, külföldön, vezető pozícióban)- igenis VAN genetikai, élettani, ezáltal funkció- és akár képességbeli különbség is a ffi- és a női agy között… ezt vitatni 2023-ban…

De természetesen az is igaz, hogy BIZONYOS SZINTIG szinte mindenki képes valamit valamilyen szinten megtanulni… arra próbáltam utalni az előző kommentemmel, hogy bizony ehhez más-más energia szükséges egyéni, de akár nemi szinten is.

A férfiak meg igenis ÁLTALÁBAN (és igen, tudjuk, vannak válságmenedzser nők is) egyváltozós döntése meghozatalában jobbak.

A kérdés arról szólt nekem, hogy “elhúztak” valamiben a nők és a férfiak miért nem követték őket… egyén szintjén a különbségek óriásiak, de talán nem ördögtől való elfogadni legalább részben azt, hogy a mai tanulási, információszerzési, kommunikációs trendek és elvárások sokkal inkább “fekszenek” a női TÍPUSÚ aggyal/skillekkel, akármikkel rendelkező egyének számára, a korábbi világ erősségei pedig a ffi TÍPUSÚaknak kedvezett talán inkább.

Egyetérteni sem kell velem :)

2023. máj. 18. 16:05
 24/41 A kérdező kommentje:

22, ezt honnan vetted, hogy szeretnék nőuralmat?

És igen, természetesen egyetlen általános megjegyzés sem igaz mindenkire, vannak tájékozatlan és szűk látókörű diplomások és tájékozott, olvasott, nyitott melósok is. Senki nem állította az ellenkezőjét.

De lássuk be, ha egy 3 éves Bsc bölcsész nyelvszakos diplomával 2016-ban, 0 tapasztalattal, 21 évesen meg lehetett keresni nettó 350et, akkor az bizony magasabbra teszi a státuszt, életszínvonalat, jövőbeli elvárásokat, mintha nettó 200al kezdene az ember. És igen, szakiként hülyére keresheti magát az ember.... ha van tapasztalata, saját vállalkozása, és a nevének hitele. Azaz nem 20 évesen.

2023. máj. 18. 16:09
 25/41 anonim ***** válasza:
100%

Women Are Not Better at Multitasking. They Just Do More Work, Studies Show

[link]

Elegem van, hogy erre fogják, miért vagyunk jobbak titkárnőnek, mint vezetőnek.

2023. máj. 18. 16:19
 26/41 anonim ***** válasza:
33%
Nem tudom, nekem ez a túltechnologizált, minden szinten IT-val felvértezett világ egyáltalán nem olyannak tűnik, ahol nőként könnyebb lenne boldogulni. Az IT és a technológia elvileg a pasikat, kisfiúkat szokta jobban érdekelni. És amúgy egyre többször mondogatják, hogy a multitasking senkinek sem jó, mert az ember nem tud egyszerre több dologra figyelni, csak sokszor váltogatja a fókuszt és így nagyon elfárad az agya.
2023. máj. 18. 16:33
 27/41 anonim ***** válasza:
73%

"Az IT és a technológia elvileg a pasikat, kisfiúkat szokta jobban érdekelni"

Azt érdekli, akinek "engedjük", hogy érdekelje.

2023. máj. 18. 16:37
 28/41 anonim ***** válasza:
33%
27-miért, szerinted a kislányoknak nem engedik, hogy érdekelje őket?
2023. máj. 18. 16:39
 29/41 A kérdező kommentje:

27essel kell egyetértsek.

Ugyna én is azt látom, hogy rendszerek felépítése és működése jobban lázba tud hozni bizonyos férfiakat mint nőket - legyen az autó, űrkutatás, számítógép vagy szerepjáték - deeee ez nem jelenti azt, hogy a nők ne értenék ezeket. Egyszerűen csak másképp közelítik meg.

És ez semmiben sem befolyásolja azt, hogy kikeressünk infót a neten és hasznosítsunk. Merthogy tanulásról és multitaskról van szó, a Google használata meg nem IT témakör.

Egyébként meg igen, itthon a nőknek kevésbé "megengedett". Konkrétan a mai tankönyvekbe le van írva, hogy a fiúk jobbak matekból mint a lányok.

Indiában meg erről elfelejtettek szólni a nőknek, így minden második IT-s nő:D

2023. máj. 18. 16:52
 30/41 anonim ***** válasza:
30%
Hat ha megnézzuk, ki hol tanul felső oktatásban, azért informatikai és műszaki területen meg mindig jelentős a férfi többlet, nyelvi szakokon pedig inkább nők vannak, pedig most már mindenkinek van lehetősége oda jelentkezni, ahova szeretne.
2023. máj. 18. 17:39
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!