Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ennyire kihalt lenne a személyes ismerkedés?
Nem tudom hogy csak én járok-e rossz körökben, de nem voltam fültanúja egyetlen ismerkedős megszólításnak sem az utóbbi nem is tudom már hány évben.
Sokszor hallom a tippet hogy "Szólíts meg csajokat tömegközlekedésen/könyvtárban/utcán/stb", de még sosem láttam ezt korábban sehol a gyakorlatban.
Előfordulhat, hogy csak nekem vannak rossz előfeltételezéseim, de ha valaki leszólít a városban, nekem kapásból az első gondolatom hogy pénzt akar tőlem.
Általában semmi interakció nincs az emberek között ezeken a helyeken, nagy a csönd, ha meg is szólítanék egy lányt, úgy érzem a "szoba" hangulata annyira hűvös, hogy a lány reflexből csak menekülni akarna az interakcióból.
Úgy gondolom az embereknek sokkal több érdeklődési köre és életstílusa van manapság mint korábban valaha. Ha valaki meg is szólítana és szimpatikus is lenne, nem biztos hogy egy két perces small talk után kiderülne a másikról annyi hogy tényleg megfogalmazódjon az érdeklődés és folytatódjon a beszélgetés neten.
Egyetemre járok, kábé fele-fele eloszlásban vannak a srácok és a csajok a karunkon, de semmi jelét nem látom az ismerkedésnek, kapcsolatoknak. Akinek korábbról volt párja annak most is van, akinek nem volt, annak azóta sincs. Nem látni egyetlen kézenfogva sétáló párt, egy nyilvános puszit, semmit.
Mindenki munkaorientált, karriert épít. Ha el is járok szaktársakkal vagy volt osztálytársakkal valahova, mindenki kicsit olyan óvatos, felszínes, nem akar kilógni a sorból, úgyhogy leminimalizálja a személyiségét egy alapértelmezett udvariasságra. A Covid okozta szociális leépülés keze is benne lehet a dologban, nem tudom.
Randi alkalmazásokkal még nincs tapasztalatom, de idővel kicsit úgy érzem mint szükséges rosszt amit lehet hogy érdemes kipróbálni.
Mit gondoltok?
Ti hogyan észlelitek ezeket a dolgokat a mindennapokban?
22/F
Igazabol egyetertek veled. Ugyanennyi idos vagyok mint te, (igaz nalunk a kar lanyokbol all) nem vagyok csunya, rengeteg de tenyleg rengegeteg buliba /helyre jarok (ertsd buli, fesztival, de boven van kulturalis program is) megis egy baratom volt az is tinderrol😅 pedig a kornyezetem nagyon kulonlegesnek es intelligensnek ir le, csak epp mar kezdem nem elhinni magamrol. En meg erasmuson is voltam egyebkent:D igaz ott azert ismerkedtem csak akkor pont volt itthon valakim akivel nem lett semmi…
Szoval amit megtanultam: a partalalas ezesetben szimplan szerencsen mulik. Ha magasabb intellektusu embert akarsz, szukul a reteg, es a szerencsed is. Nem hiszem,hogy “a jarj el helyekre” feltetlen a kulcs. En megannyi helyen jartam, megse volt szerencsem. Ja igen es az elobeni ismerkedes valoban kihaloban van…
Ja és ha mégis ezt az utat választod, akkor nagyon meg kell keményítened a lelkedet, hogy a tömeges elutasításokat - még ha kedvesek is - kezeld. Sőt továbbmegyek, a legszarabb a közöny lesz, ilyen reakcióból fogsz a legtöbbet kapni.
Jött egy kolléganő a céghez, néha összefutottunk a konyhában, beszélgettünk, jófejnek tűnt. Jött aztán a karácsonyi parti, táncoltam vele (is) sokat, mondjuk ott kevesebb volt a dumálás, mert jól tudok és nagyon szeretek is táncolni, szóval egy ilyen alkalomkor elég keveset ülök, valakit mindig pörgetek :D Karácsonyi parti után gondoltam most már nem csak egy random arc leszek a 80-ból, ráírtam amikor legközelebb az irodában voltam, hogy majd volna-e kedve együtt kajálni. Írta, hogy ő már nem lesz benn abban az évben többet az irodában, mert hazautazott vidékre. Írtam, hogy nagy kár, jó étvágyat! Direkt nem tettem hozzá, hogy majd legközelebb, mert ő is egy alternatíva nélküli választ adott. Ha nyitott lett volna rám, akkor hozzáteszi, hogy "most ugyan otthon vagyok, de szólok, ha legközelebb benn leszek" vagy valami hasonló. Szóval ezért én sem nyomattam tovább a felesleges hülyeséget. Elolvasta, és nem írt, hogy fulladj meg paraszt, nemhogy jó étvágyat, vagy valami :D
Na kb erre lehet számítani :D
Ugyanannyi idős vagyok, mint te.
19-20 éves koromig teli voltam szorongással, kövér, ronda és ápolatlan voltam, szinte semmilyen értelemben sem közeledtem a többi emberhez, lányokhoz meg aztán főleg nem.
2019-2020 fordulójára aztán megérett az akkor már évek óta tartó terápiám gyümölcse, elkezdtem nyitni (próbáltam legalábbis), 2021-re lefogytam, de túl későn cselekedtem és túl keveset. Ahogy azt ugyanis mindenki tudja, majdnem napra pontosan három éve bezárt minden.
Közben befejeztem az egyetemet, és idestova több, mint egy éve fogalmam sincs, hogy hogyan tovább.
Nagyon sokat beszélgettem, ismerkedtem emberekkel az interneten, de az utóbbi 1-2 hónapban teljes mértékben belefáradtam ebbe. Benne vagyok egy két chat csoportban, meg ilyesmi, de már közel sem űzöm ezt a sportot olyan szinten, mint régen.
Társkeresőket kipróbálhatod, de egy átlagos srác számára sok értelme igazából nincs. Nekem egy nyomorult randit is másfél évbe telt Tinderrőrl összehozni.
Az utóbbi időkben nézegettem mindenféle programot, voltam koncerteken, társasjátékos klubokban, tánctanfolyamokon, ismerkedős/beszélgetős esten, de egyszerűen NINCS korombéli szinte sehol sem.
Nyilván a többség ilyenkor még egyetemen tanul, de én meg már nem vagyok egyetemista. Az én karomon mondjuk csapnivaló volt a közösségi élet, összeverődött pár klikk, de amúgy a klikkek beülős-piálós összejövetelein kívül semmi sem volt.
Sokat töprengtem már ezen, sok-sok hónapnyi gondolkodás után végülis beláttam: ezt elb@sztam. Elb@sztam. Ennyi.
Gimiben, de legeslegkésőbb egyetemista koromban le kellett volna fogynom, változtatni a stílusomon, önfejlesztéssel foglalkozni stbstb és aktívan ismerkedni. Illetve gimis koromban iskolát váltani. Így, korombéliekkel körülvéve, lett volna némi esélyem. Most már b@szhatom.
25-30 éves korig sok barátság, párkapcsolat fel szokott bomlani, megfigyeléseim szerint az a korosztály már aktívabb ismerkedés terén, mint a 18-25 éves korosztály. Na majd 3-4 év múlva...
Részemről én már nem tudom, hogy hogyan tovább. Megpróbálok ezen nem (annyira) szorongani, eljárni néha ide-oda és más örömforrást találni az életben.
22F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!