Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Lányok, nők! Nálatok kizáró...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, nők! Nálatok kizáró ok a skizotípiás rendellenesség?

Figyelt kérdés

Nem skizofrénia és nem skizoaffektív zavar! Valamint nem is szkizotip személyiségzavar…

Hanem skizotípiás rendellenesség.

2023. febr. 28. 17:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Számomra nagyon fontos a jó kommunikáció. Hogy mindig és minden kapcsán egyértelműen tudjunk kommunikálni, szerintem egy hosszútávon is működőképes kapcsolatnak ez az egyik alappillére. Ha ezt bármi akadályozza, az már önmagában nagy probléma.

A paranoia és a hallucinációk pedig önmagukban elég nagy problémát jelentenek, ahogy annak a ténye is, hogy ez akár skrizofénia is lehet. Ehhez még hozzátenném, hogy nem tudom, öröklődik-e az ilyesmi, de nálam a gyerekvállalás tervben van és nem szeretném egy potenciális hátránnyal súlytani.

(#8)

2023. febr. 28. 19:07
 12/18 A kérdező kommentje:

#11.

Értem, köszi hogy kifejtetted!

Azért megjegyzem, hogy a paranoia nem jellemző… Az nagyon vitatott, hogy lehet e belőle skizofrénia, mostmár egyre inkább afelé hajlanak hogy nem, hanem aki skizofrén lesz az előtte is az volt és nem pedig ez a betegsége volt mint nekem, csak a tünetei enyhék voltak aztán pedig bizonyos hatásoktól (akár rossz kezeléstől) azok a tünetek, meg az állapota is, súlyosbodtak.

A skizofréniára való genetikai hajlam az öröklődik, de igazából nem tudhatod hogy akár Te hordozod e ezeket a géneket… Az hogy valaki úgy lesz skizofrén, hogy normális boldog gyerekkora volt, szinte (!) teljesen példátlan. Vagyis ha valaki meg is örökli a hajlamot, ahhoz hogy ki is jöjjön rajta a betegség, elég súlyos traumák kellenek… Nekem anyukám paranoid skizofrén, Ő mostmár gyámságra is szorul, a nővére a gyámja. Az alkoholista szülei elég komolyan traumatizálták. Miután én megszülettem, azután jelentkeztek nála az első tünetek. Lehetséges, hogy a hormonális hatásoktól, változásoktól is, meg az érzelmi tehertől amit egy gyerek jelent (túl féltés, nehogy olyan rossz gyerekkorom legyen mint neki volt) Ha ezek nincsenek, akkor maximum olyasmire van “nagyobb” (ami azért nem is annyira nagy) esély mint az én betegségem… Ismétlem, hogy nem vagyok rokkantnak nyilvánítva, nem kell gyám, dolgozhatok szinte akárhol (el tudtam végezni egy egyetemet), és még csak gyógyszert sem kell szednem… Ezekből szerintem az következik, hogy ez egy relatíve enyhe pszichés betegség, persze azért elbagatellizálni sem kell… Viszont bármelyik egészséges emberről kiderülhet később, hogy akár súlyosabb baja van mint nekem, nem tudom milyen korban vagy, de pl. férfiaknál jellemzően 25-30 között jön ki a skizofrénia első pár tünete, ha érintettek ebben és nagyon rövid idő alatt, drasztikus változások tudnak végbe menni a pszichéjükben…

Persze ez kicsit olyan mint, hogy ha nem akarod elkapni a HIV-et akkor legjobb ha egy kezelt HIV fertőzöttel jössz össze, mert attól jóval kisebb eséllyel kapod majd el (meg egészséges gyereketek is lehet) mint egy olyan embertől akinek nincs semmilyen tünete, de akár lehet HIV fertőzött is, hiszen a HIV akár 25-30 évig is teljesen tüntet mentes, mielőtt kialakul az AIDS betegség, ami már komoly tüneteket produkál… Ez papíron valóban így is van, de azért kicsit szürreális felvetés.

Amit fentebb írtam, szerintem az is ilyesmi és nyílván nem ítéllek el amiatt, hogy nálad kizáró ok a betegségem, sőt köszi hogy leírtad, ez érdekelt…

2023. febr. 28. 19:45
 13/18 anonim ***** válasza:

Engem elsőkörben nem zavarna, nagyjából olvasott vagyok a témában, meg nekem is vannak majdnem ilyen szintet súroló személyiségjegyeim és viselkedési mintáim. Ha szimpi lennél egyébként, meg jól érezném magam veled, jól kijönnék, meglenne a kémiai is, nekem ez nem lenne kizáró ok. Viszont az könnyen lehet, hogy egy idő után, miután meglátjuk, hogyan tudunk együtt funkcionálni, kijönnének olyan problémák, amikre ha nem találunk megoldást, az szakításhoz vezet. De ez meg minden esetben ott áll, az "egészséges" embereknél is.

De nehogy írj nekem privátot, mert amúgy van párom :D Csak leírtam a véleményem. Szerintem amúgy ne szomorkodj, hogy ez miatt ghostingolnak, mert ez le is írja az embert aki ghostingol. Persze simán lehet, hogy szarul, ijesztően tálalod.

2023. febr. 28. 21:10
 14/18 anonim ***** válasza:

Igen,randiztam egy férfival, akit ezzel diagnosztizáltak…teljesen kiborított.

Téveszmék, szélsőséges hangulatingadozás , agresszió… folytassam? Senkinek se ajánlom. Eléggé eldurvult, főleg, amikor bekattant, nem volt mi megállítsa. Elégkomoly dolog… szóval soha többet

2023. márc. 1. 05:44
 15/18 anonim ***** válasza:

Utolsó! Ő nem schizoid személyiségzavarral volt diagnosztizálva? (BNO-kód

F6010)

Nekik olyasmi a viselkedésük mint a Taxisofőrből De Nirónak…Schizotípiás rendellenességnél (F21H0) nagyon nem jellemző agresszió, meg a téveszmék sem olyanok amilyennek a laikusok elképzelik, nem tipikus skizofréniás téveszmék, hanem inkább olyanok mint az OCD-s kényszer gondolatok… Ami amúgy az egyik leggyakoribb dolog. Valamint fontos, hogy Ők ezeket a téveszméket általában teljesen maguktól felül tudják írni… Egy laikusnak jobban hasonlítanak mondjuk Sheldon Cooperre mint a Taxisofőrre.

2023. márc. 1. 10:58
 16/18 anonim ***** válasza:
Kétlem, hogy az emberek 99%-a összejönne egy Sheldon Cooper-rel, szóval nem nőttek az esélyek.
2023. márc. 1. 11:13
 17/18 anonim válasza:

Nem.

Ha valaki kezeli a mentális/pszichés problémáját, és őszinte is ezzel kapcsolatban, az egy pozitív dolog. Viszont az, hogy ez kire hogy hat, csak idővel derül ki.

2023. márc. 1. 13:15
 18/18 anonim ***** válasza:
#14 nem lattam a papirjat,megmutta
2023. márc. 2. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!