Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Tulajdonképpen ma társadalmi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tulajdonképpen ma társadalmi státuszt jelent, ha valakinek van barátnője?

Figyelt kérdés

Én gyerekkoromban ezt olyan természetesnek gondoltam, hogy az emberek felnőnek és automatikusan párt találnak. Rengeteg népdal meg gyerekmese szól erről.

Tinikoromban sem gondoltam, hogy ez annyira nehéz, pedig ott már látszott, hogy vannak különbségek egyes emberek lehetőségei közt. Most meg itt az oldalon olvasva a sok ilyen jellegű kérdést kicsit kezdem átgondolni a dolgokat, mert annyi olyan kérdés van, ami ezt írja le, hogy a nők nem állnak szóba férfiakkal és mindig csak kudarc az ismerkedés. Meg valahogy el is könyvelik őket lúzernek a válaszadók. Tényleg sok embernek egyáltalán nem jön össze barátnő? Ha meg van, akkor másképp tekintenek arra az emberre a társadalomban? Hogy megbízható, van kivel megjelenni társas eseményeken?

2023. jan. 31. 18:21
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Lehet akkor átfogalmazva inkább azokkal szemben van negatív előítélet, akiknek nincs barátnőjük. Az ember agya valahogy így működik, hogy mintázatokat keres és általánosít azelőtt, hogy megismerje a helyzetet, ez valószínűleg segít a gyorsabb döntésben és a túlélésben. Viszont ezért meg elkönyvelik lúzernek azokat, akik nem sikeresek a társkeresésben. Lehet van benne igazság is, mert mindenkiben van hiba, de nem gondolom, hogy a párkapcsolatban élők nagyságrendekkel jobb emberek lennének.
2023. szept. 12. 09:28
 22/27 anonim ***** válasza:
66%
A párkapcsolatok döntő többsége lúd nincs a szamár is jó, valakivel csak jobb mint egyedül, - típusú együttélést jelent. Nehogy már ezek az emberek attól jobbak legyenek, hogy társkapcsolatfüggők, egyedül nem tudnak megállni a lábukon mentálisan, képtelenek az egyedüllétre... Ezt az egészet te forgatod be magadnak valami irigylésre méltó csodaként, mert valószínűleg egyszerűen irigy vagy azokra az emberekre akiknek kapcsolata van. Magadban kellene rendet tenned nem azt keresni, hogy mit gondol a társadalom rólad.
2023. szept. 12. 09:46
 23/27 A kérdező kommentje:
Lehet, de társaságban is valahogy az érdekli leginkább az embereket, hogy ki kivel jött össze, olyankor mindig fokozódik a hangulat. Az nem jó sztori, hogy hát volt egy randim, de végül nem lett belőle semmi. Meg a filmekben is mindig úgy mutatják be, hogy a főhős összejön valami nagyon csinos nővel, azok a szereplők, akik egyedül élnek általában negatív karakterek. Szóval csak benne van a társadalomban ez a szemlélet, de nyilván árnyalatabb a dolog a valóságban, mert arra senki sem lehet büszke, ha rossz kapcsolatban él, de a közösségi médiában mégis fontos pózolni, vagyis csak történnek dolgok a látszatért is.
2023. szept. 12. 11:30
 24/27 anonim ***** válasza:
84%

"Meg a filmekben is mindig úgy mutatják be, hogy a főhős összejön valami nagyon csinos nővel, azok a szereplők, akik egyedül élnek általában negatív karakterek."

Igen ez itt jól tetten érhető

Az egyedüllét a kudarc jelképe, míg a boldog párkapcsolat maga egy elvárás a társadalom felől is.

Úgy néznek csak valaminek, valakinek ha van is melletted valaki, olyasvalaki aki illik is hozzád.

De ezeknek nem muszáj megfelelni, a társadalom és közvélemény le van tojva, első az én vagyok

2023. szept. 12. 11:54
 25/27 anonim ***** válasza:
Szerintem semmit nem jelent sot.. ha jobb nod van mint amilyen vagy akkor ki vagy teve verbalis es testi bantalmazasnak is ha nincs eleg jo kiallasod.
2023. szept. 12. 12:42
 26/27 anonim ***** válasza:
22 az ló amire gondolsz. Lúd a másik közmondásban van: sok lúd disznót győz
2023. szept. 12. 12:57
 27/27 anonim ***** válasza:

Kérdező értem a logikád, de szerintem alapvetően nem éri kritika sem lenézés azokat akinek nincs senkijük. A legtöbben leszarják a másikat és különben is honnét tudnád, hogy kinek van valakije és kinek nincs? Random emberekről ezt nem tudod eldönteni, ha egy társaságban vagy ahol mondjuk még ismeretlenek vagytok egymásnak vagy friss az ismertség, esetleg megkérdezik, hogy van-e valakid. Válaszolsz, hogy most nincs senkim, egyedülálló vagyok. A legtöbbször a dolog ennyiben marad, általában ilyenkor senki nem fog visszakérdezni, hogy "mert meleg vagy?" "INCEL VAAAAGY?" vagy hasonlók. Csak nyugtázzák a dolgot és kész, esetleg azt tudom elképzelni, hogy megkérdezik mióta, de te meg válaszolhatsz bármit. Talán ha azt benyögöd, hogy 10 éve nincs senkid, lesz egy kis megrökönyödés vagy hogy mondjuk 30 évesen még soha nem volt senkid.

Az az egyik a dolog, a másik, hogy barátaiddal esetleg családdal lehet még szó erről, de egyrészt ők valószínűleg tudják mióta és miért vagy egyedül, és mivel a barátaid valószínűleg őket nem érdekli negatív értelemben a dolog. A családod meg hát nem tud mit kezdeni veled ez van és kész.

2023. szept. 12. 16:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!