Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondolnak erről a diplomás nők?
4
Persze. Ugyanígy lehet, hogy a 130 kilós Pistike egészségesebb, mint a 75 kilós Palika, de azért még kijelenthetjük, hogy az elhízás káros, igaz?
Vicces, hogy egyesek ennyire képtelenek a fogalmi gondolkodásra, és folyamatosan kivételekre apellálva érvelnek.
11
De a másik véglet sem jobb. Ha szerinted mindenki hülye aki nem járt egyetemre az olyan mintha nem lenne bíróság és törvény. Akit meg gyanúsítanak egy emberöléssel azt be kell vágni életfogytiglanra! Lehet hogy ártatlan? Kis érdekel ? 🤷♂️
12
Te miert akarsz diplomas nőt?
Az exférjemnek csak a diploma nem jött össze (halogatta, kifutott az időből, pedig a sulit végigjárta), de az is már akkora kisebbségi komplexust okozott nála... Szóval mostantól csak olyannal, akinek szintén van, legyen ez kipipálva és ne legyen semmilyen "kinek van nagyobb" verseny belőle, mert az otthonra nem hiányzik.
Egyébként alapvetően nem nézek le senkit, pl. tisztelem, fontosnak tartom az utcaseprő munkáját is. Párkapcsolatban viszont a műveltség, nyitottság, érdeklődés számít, hogy szeret-e ő is pl. olvasni, várost nézni, jó-e a helyesírása, értjük egymás humorát, tudunk-e beszélgetni mittudomén történelemről, pszichológiáról. Vannak olyan kreatív szakmák, mint például asztalos, amikkel marha jól lehet keresni, ész is kell hozzá és lehet tök művelt az illető. Ilyesmit, ha nem lenne ez az előzményem a diplomásdival, el tudnék fogadni, sőt fel is tudok nézni rá. Viszont egy tipik prolival nem érezném jól magam, nem értenénk egymást. Huszonévesen lehet, hogy elment volna, ha így hozta a sors, hogy már tanulás mellett muszáj volt dolgoznia, mert nem támogatták, de látom okos, szorgalmas és elhiszem, hogy világmegváltó tervei vannak, de ha negyvenesként is annyi a perspektívája az életre, hogy mindegy, mit dolgozik, csak túl akar esni a 8 órán és megenni meg elszórakozni, amit keres és semmi fejlődés nem érdekli, nincs ambíciója, szorgalma, akkor hiába lehet otthon egy extra művelt elveszett filozófus, halálra idegesítene. (Egyébként nagyon jól fizetésű szakmáknál vagy diplomásoknál sem bírnám, ha az illető műveletlen vagy olyasmit dolgozik, amit folyamat utál vagy nagyon is tudja, hogy mások kárából él meg.)
12
Nem mondtam, hogy mindenki hülye, aki nem járt egyetemre, ahogy azt sem, hogy minden diplomás ember a Parnasszusról lépett közénk.
Pusztán arra szeretnék rávilágítani, hogy bármennyire is fáj, a szellemi munkát végző emberek (orvosok, tanárok, mérnökök, pénzügyesek, jogászok, tolmácsok stb.) TÖBBNYIRE intelligensebbek, mint a fizikai munkát végző társaik (gyári munkások, építkezésen dolgozók, elárusítók, raktárosok stb.)
Lehet itt nyugodtan kivételeket sorolni, és én készséggel elhiszem, hogy mindenki ismer hülye tanárt meg okos traktoristát, de az ember attól lesz intelligens lény, hogy képes az asszociációra, a jelenségeket csoportosítja, értelmezi és összefüggéseket keres köztük. Azt márpedig nehéz elvitatni, hogy a végzettség és az intelligencia közt szoros összefüggés van.
Inkább a közös érdeklődés az, amit számít.
Szüleim pl. nem diplomások, gimnáziumi érettségijük van. De intelligensebbek és műveltebbek, mint sok mai diplomás (főleg, azok akik kamu szakon végeztek és alapvetően nem is kéne, hogy az egy egyetemi szintű képzés legyen). Régen még magasabb volt a színvonala a gimnáziumi érettséginek és az egyetemnek is.
Nyilván a saját koroszályomban ismerkedem, nem anyámékéban, de az intelligencia és a tájékozottség, nem mellesleg az emberség, becsületesség nem diplomafüggő.
"Régen még magasabb volt a színvonala a gimnáziumi érettséginek és az egyetemnek is."
Az egyetemnek talán, de az érettséginek? A mai 40-50-esek hozzá nem tudnának szagolni a mai végzősök tananyagához. Miről beszélsz? :D
Láttunk már és ismerünk ellenpéldákat is arra, hogy a műveltség vagy az érdeklődési kör nem végzettség függő. Találkoztam jó néhány olyan "csak" szakmunkást végzett emberekkel, akik komolyabban elmerültek teljesen más területeken témakörökben mert az érdekelte őket és arról olyan mélységekben tudtak beszélni amiről szerintem akik oktatja se.
Néhány válaszoló itt már elő jött a csodafegyverrel, ami valóban érdekes,és fontos, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezzen az akivel ők kapcsolatot szeretnének kialakítani. Rengeteg tulajdonságot felsoroltatok ami nem iskola és végzettség függő, de elképzelem azt, hogy minden általatok felsorolt tulajdonság humor, érdeklődés stb. megvan és mikor az iskolai végzettség a lényeg, akkor alacsonyabb mint a tiétek... Akkor mi van? Felálltok és hazamentek?
Nekem egyébként ez félelmem nőként, hogy lenéznek, vagyis inkább butábbnak tartanak csak a munkám miatt.
Konkrét munkakört nem akarok megnevezni, de most váltottam olyan szinten, mintha bérszámfejtőből lettem volna fodrász, és nem akarom, hogy agyatlannak nézzenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!