Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Sokan miért görcsölnek rá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokan miért görcsölnek rá annyira, hogy a párjuk hasonló legyen, hasonló világnézettel rendelkezzen?

Figyelt kérdés

Tegnap facebook társkeresőn beszélgettem egy lánnyal, tök normálisnak tűnt. Aztán rákérdezett arra, hogy beoltottam e magam és, hogy mi a véleményem az oltásról. Mondom neki igen oltakoztam háromszor is, leírtam a véleményemet arról, hogy sajnos lehetnek mellékhatásai, de mégis a nagyobbik jó, mert így a súlyos szövődményeit a covidnak ellehet kerülni. Leírta nekem, hogy sajnálja, hogy így döntöttem, ő nem oltotta be magát, az ismerősei 90%-a elszenvedett károsulásokat, ezért nem akar tovább ismerkedni velem.

Van egy haverom aki nem oltakozott, a barátnője háromszor is felvette és milyen érdekes nem csináltak nagy problémát ebből. Már alig várom, hogy a következő csaj megkérdezze tőlem, hogy az ukrán-orosz konfliktusban ki mellé állok és elmondhassam neki, hogy ez a konfliktus nem fekete-fehér, de az oroszok voltak az aggresszorok, aztán azért ne beszélgessen tovább velem, mert ő az ukránokat tartja aggresszornak, és azt írja nekem, hogy ezért nem folytatom veled a beszélgetést, további sikeres párkeresést kívánok, szia.

Attól, hogy pár dologban különbözünk, más a véleményünk attól jól érezhetjük magunkat, jókat beszélgethetünk, észérvekkel vitázhatunk, a vita nem rossz, mert miután elvesztem a vitát tanulhatok a másiktól és ő is tanulhat tőlem. Azt vettem észre, hogy érzelmi alapon állnak hozzá mondjuk a bal vs jobb, liberális vs konzervatív, oltáspárti vs oltásellenző, ukrán vs orosz témákban és ez globálisan jellemző nem csak nálunk van ez.

De visszatérve a párkapcsolati témára honnan jött az a nézet, hogy csak a hasonlók között alakulhat ki jó kapcsolat? Szerintem az se probléma, ha az egyik több pénzt keres, mint a másik, egyiknek diplomája van a másiknak csak szakmája, az egyik alsó középosztályból, jött míg a másik felső középosztályból, mert nem ez a lényeg. Nem az a probléma inkább, hogy a barátságok, párkapcsolatok többsége nem őszinte, nem mély, nem szeretetteljes és ezt megszokták ezért a könnyebbik utat választják és, ha tapasztalnak egy kis különbséget akkor a bolhábólt csinálnak elefántot? Bárkivel kilehet alakítani mély kötődést ahol az ellentétes világnézetek eltörpülnek. Egyébként az ilyen bal vs jobb, liberális vs konzervatív és a többi világnézet csak egy nagyon pici szelete a teljes valóságnak.

2022. aug. 9. 09:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
91%

Én inkább azt vettem észre hogy inkább azok görcsölnek rá ezekre akik másokat "rágörcsöléssel" vádolnak. Akiknek a nagy többségnek elfogadhatatlan világnézetei vannak, de mindenáron el akarnák fogadtatni a normális emberekkel az elfogadhatatlant, pl a jobber marhaságokat mint férfi felsőbbrendűség, nők cselédnek kezelése, a férfi a család feje, az asszony ura stb. Ha meg nem kell senkinek akkor jön a hisztikézés: a nők görcsölnek hogy olyan legyen a pasi mint ők. Úgy hívják ezt hogy projekció. Neked van agybajod, nem másoknak.

Bármiről is legyen szó keress hasonlót, ne hergeld magad azzal hogy a máshogy gondolkodókat akarod magad alá gyűrni, illetve elvárni hogy nekik is megfeleljen egy olyan kapcsolat ahol folyton vitatkozni kell. Nekem soha nem kéne egy olyan pasi aki folyton pattog hogy vitatkozzunk, nem baj ha más nézeteink vannak, nyugodtan vitatkozzunk "észérvekkel". Franc se lenne kíváncsi egy ilyenre. Minek bonyolítanánk az életünket? Ismerősként is fárasztó az ilyen, nemhogy együtt élni vele.

Nagyon naív vagy ha azt hiszed hogy ellentétes világnézetekkel harmonikusan együtt lehetne élni, és az ilyen kapcsolatot elutasítani csak a bolhából elefántot csinálás esete. Hát nem, ez egy kiba.. nagy elefánt :) Aki ezt elutasítja az nem görcsös, meg nem hülye, hanem éppenhogy nagyon is helyén van az önismerete.

2022. aug. 9. 10:43
 12/15 anonim ***** válasza:
31%
Aki fideszes, az k*rva hulye! Nalam is kizaro ok
2022. aug. 9. 11:43
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem szellemi partner is kell egy kapcsolatban, olyasvalaki, akit emberként is partnerként tudok kezelni, nemcsak jól elvagyok vele, mert jó vele szórakozni meg felizgulok rá. Nekem nem elég a "jól érzem magam vele egy párkapcsolathoz... a "jól érzem magam vele, de alap dolgokban nem egyezünk" kategóriás emberek a haverjaim, ha nekik is megfelel ez a felállás, Én nem akarok olyan kapcsolatban lenni, ahol fontos közéleti dolgokról vagy nem beszélünk, vagy feszt' vitázunk. Az más kérdés, hogy nem a saját magam 100%-os mását keresem, és vannak olyan témák, amikben nem izgatnak bizonyos ellentétek, de van olyan, amiből nem tudok engedni, mert már emberként nem teszi szimpatikussá az illetőt. Olyannal nem lennék, aki szerint agymosott az, aki oltat; aki full homofób és rasszista, aki szerint a verés a legjobb gyereknevelési módszer, aki szerint a pszichológia humbug és sorolhatnám.
2022. aug. 9. 11:51
 14/15 anonim ***** válasza:
85%
13. vagyok: még valami - én komoly, hosszú távú kapcsolatot tervezek mindig, és ebben benne lehet a majdani gyerekvállalás is... ha valakivel szögegyenesen ellentétes nézeteket vallunk, akkor hogy döntjük el, hogy a gyereket milyen értékrendre neveljük? És az milyen lesz a gyereknek, ha a szülei folyamatosan vitáznak, alig van biztos pont az életében?
2022. aug. 9. 11:58
 15/15 anonim ***** válasza:
Azért mert azt gondolják hogy, aki hasonló szinten van azzal jobban fog működni a kapcsolat.
2022. aug. 9. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!