Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Sokan miért görcsölnek rá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokan miért görcsölnek rá annyira, hogy a párjuk hasonló legyen, hasonló világnézettel rendelkezzen?

Figyelt kérdés

Tegnap facebook társkeresőn beszélgettem egy lánnyal, tök normálisnak tűnt. Aztán rákérdezett arra, hogy beoltottam e magam és, hogy mi a véleményem az oltásról. Mondom neki igen oltakoztam háromszor is, leírtam a véleményemet arról, hogy sajnos lehetnek mellékhatásai, de mégis a nagyobbik jó, mert így a súlyos szövődményeit a covidnak ellehet kerülni. Leírta nekem, hogy sajnálja, hogy így döntöttem, ő nem oltotta be magát, az ismerősei 90%-a elszenvedett károsulásokat, ezért nem akar tovább ismerkedni velem.

Van egy haverom aki nem oltakozott, a barátnője háromszor is felvette és milyen érdekes nem csináltak nagy problémát ebből. Már alig várom, hogy a következő csaj megkérdezze tőlem, hogy az ukrán-orosz konfliktusban ki mellé állok és elmondhassam neki, hogy ez a konfliktus nem fekete-fehér, de az oroszok voltak az aggresszorok, aztán azért ne beszélgessen tovább velem, mert ő az ukránokat tartja aggresszornak, és azt írja nekem, hogy ezért nem folytatom veled a beszélgetést, további sikeres párkeresést kívánok, szia.

Attól, hogy pár dologban különbözünk, más a véleményünk attól jól érezhetjük magunkat, jókat beszélgethetünk, észérvekkel vitázhatunk, a vita nem rossz, mert miután elvesztem a vitát tanulhatok a másiktól és ő is tanulhat tőlem. Azt vettem észre, hogy érzelmi alapon állnak hozzá mondjuk a bal vs jobb, liberális vs konzervatív, oltáspárti vs oltásellenző, ukrán vs orosz témákban és ez globálisan jellemző nem csak nálunk van ez.

De visszatérve a párkapcsolati témára honnan jött az a nézet, hogy csak a hasonlók között alakulhat ki jó kapcsolat? Szerintem az se probléma, ha az egyik több pénzt keres, mint a másik, egyiknek diplomája van a másiknak csak szakmája, az egyik alsó középosztályból, jött míg a másik felső középosztályból, mert nem ez a lényeg. Nem az a probléma inkább, hogy a barátságok, párkapcsolatok többsége nem őszinte, nem mély, nem szeretetteljes és ezt megszokták ezért a könnyebbik utat választják és, ha tapasztalnak egy kis különbséget akkor a bolhábólt csinálnak elefántot? Bárkivel kilehet alakítani mély kötődést ahol az ellentétes világnézetek eltörpülnek. Egyébként az ilyen bal vs jobb, liberális vs konzervatív és a többi világnézet csak egy nagyon pici szelete a teljes valóságnak.

2022. aug. 9. 09:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%

Férfi létemre ez mondjuk kicsit sem érdekel.

Csak ne legyen Fideszes, ez az egyetlen kizáró ok 😂

2022. aug. 9. 09:10
 2/15 A kérdező kommentje:
#1 Miért kizáró ok? Nem jelent ez semmit.
2022. aug. 9. 09:13
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Mert baromi fontos hosszútávon, hogy minél inkább hasonlóak legyetek. Persze, majdnem mindenben lehet kompromisszumot kötni, de sokkal jobb és tartósabb, kiegyensúlyozottabb egy olyan kapcsolat, ahol keveset vagy szinte egyáltalán nem kell kompromisszumot kötni. Aki így gondolkozik, az a jövőre, családra gondol. Én 15-16 éves koromban nem foglalkoztam ilyennel utoljára. Azóta, ha voltak kapcsolataim, csak így mentem bele. Nem bántam meg.
2022. aug. 9. 09:14
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
És itt nem a fizura vagy tanulmányokra gondolok, hanem a belső értékekre, gondolkodásra, ilyesmire.
2022. aug. 9. 09:15
 5/15 anonim ***** válasza:
46%
A párom csak olyan ne legyen mint én. Nagyon unalmas lenne.
2022. aug. 9. 09:27
 6/15 anonim ***** válasza:
39%

Mondjuk az oltás pont kardinális kérdés. Még csak találkozni se vagyok hajlandó olyannal, akinek nincsenek meg az oltásai. Alap higiénia tényleg.

Fideszessel se kezdenék. Akinek nem fordul fel a gyomra ettől a bűnbandától, azzal nincs mit beszélnem se. Mi hazánkos elmebetegekkel se.

2022. aug. 9. 09:30
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Muszáj hasonlónak lenniük, mert közös irányba fog tartani az életük várhatóan. A felnőtt kapcsolatokban a hasznosság és a praktikusság a fő szempontok. A szerelem a tinik és a korai huszasok kiváltsága.
2022. aug. 9. 09:32
 8/15 anonim ***** válasza:
2022. aug. 9. 09:51
 9/15 anonim ***** válasza:
azért, mert ezek a dolgok sokat elmondanak arról, hogy milyen a gondolkodása. és közös élet során, pláne gyereknevelésben fontos, hogy hasonlóan gondolkodjatok.
2022. aug. 9. 10:23
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondanám, hogy rágörcsölök, de nem kötelező párkapcsolatban élni. Ha mégis úgy döntök, hogy lesz egy párom, akkor engedtessék már meg, hogy az olyan legyen, akivel én el tudok képzelni egy párkapcsolatot.
2022. aug. 9. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!