Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak, hova forudljak ha nőként nem tudok beszélgetni és nagyon weird vagyok?
28/N vagyok, kiskorom óta szociális szorongásos, amin rengeteget dolgozom, sokat fejlődtem az elmúlt évek alatt, jártam terápiára, dokikhoz, stb, szóval nem hanyagoltam el.
Mindennek a gyökere a gyerekkorom, óvodába sem jártam, a szüleim teljesen elvágtak az emberektől 16 éves koromig. Általános iskolában is kiközösítettek, mert nem tudtam hogyan kell barátkozni, beszélgetni.
Sajnos ez a mai napig itt van. Rengetegen tartanak unalmasnak, zárkózottnk, és sokszor mondják, hogy fura dolgokat mondok, pedig igyekszem.
Többnyire arra használnak, hogy lelki szemetes legyek, utána nem kellek mert ilyen weird vagyok. Pasik is mondták már rám, hogy nerd (és nem pozitív értelemben).
Tinderen is fent vagyok, és a pasik offolnak engem 2-3 sor után. Nagyon kellemetlenül érzem magamat, és már szorongok.
Sokszor van, hogy facebookon is bejelöl egy srác, elkezdünk beszélgetni aztán letilt. :D
Szeretnék fejlődni, de nem tudom hogyan tudnék, hisz mint mondtam, rengeteget fejlődtem és ez sem elég. Régen még ennél is durvább voltam.
Amint beszélek valakivel, már rettegek, hogy nem vagyok szerethető.
Biztos nem a külsőmmel van a baj, mert amúgy közelednek felém, megnéznek, stb, ha kinyitom a számat akkor van gond.
Egész életem során 1-2 barátságom volt, ami kölcsönösségen alapult, ott elfogadtak olyannak, amilyen vagyok, sőt.
Vagy lehet én csak ilyen vagyok és ezt kelelne elfogadni? Most járok egy pszichológushoz, és mondom is neki, hogy nem barátkoznak meg ismerkednek velem (direkt pasi pszichológushoz járok, hogy jobban átlássuk), és azt mondja nem érti.
Lehet, ez hülyeség, de kitöltöttem azt a személyiségtesztet, és INFJ lettem, ami a legritkább, és kezdtem utánaolvasgatni, hogy megannyi INFJ érzi azt, hogy ő weird és nincsenek barátai, nehezen boldogulnak. Lehet ennyi lenne a baj?
Tudnátok segíteni?
Nagyon magam alatt vagyok, annyira azt érzem, hogy nem vagyok szerethető mert a férfiak törölnek meg tiltanak.

"ha kinyitom a számat akkor van gond"
igen, sok nő van ezzel így

Szerintem a legfontosabb azon lenne dolgozni, hogy nem érzed magad szerethetőnek. Ne mások visszajelzésén múljon ez! Ha te nem érzed magad annak, mások is nehezebben fognak.
Nemtudom milyen furcsa dolgokat szoktál mondani, de biztos vagyok benne hogy nem vagy egyedül ezzel és csak megkell találnod a furcsa parodat :D ami lehet nehéz, de nem lehetetlen, csak tanuld meg szeretni magadat

Elsősorban pszichológushoz
Másrészt pedig
weird = fura, nem kell ott is angolt használni, ahol nem indokolt.

Pszichológus valóban segíthet.
De ha barátokat keresel, akkor szívesen beszélgetek veled. :)

Én is szociális szorongással küzdök.37 éves vagyok.Én is sokat fejlődtem.Nekem az élettapasztalat segített sokat sok mindenben.A kapcsolatteremtés,és kapcsolatépítés a mai napig nehezen megy.De a kezdeti énemhez képest sokat láttam, tapasztaltam.Valamilyen szinten ezt is lehet tanulni.Mármint hogy hogy viselkedj bizonyos élethelyzetekben.Akár ha bekerülsz egy új társaságba, mondjuk új munkahely révén.Vagy mondjuk hogy viselkedj egy első randin.Hogy kerülj a másikhoz közelebb.
A fő probléma az, hogy egy szociális szorongó próbálja eltakarni,eltitkolni a problémáját, nagyon sok energiát fektet ebbe.De sajnos ez mikor idegen személyekkel van kapcsolatba nem mindig sikerül tökéletesre.Az idegen személy látja,érzi a feszültséget, a stresszt, a szorongást...hogy kicsit kínban van a másik.És ezzel a mentálisan egészséges emberek nehezen tudnak azonosulni.Mert ők nem értik, nem tudják átérezni ezt a szorongást.Ők olyanok társaságában szívesebben vannak, akik hozzájuk hasonlók és zsigerből tudnak lazák és közvetlenek lenni.
Valószínű mikor idegen emberekkel beszélgetsz, akár személyesen, akár élőben sugárzik belőled a határozatlanság, az önbizalomhiány, a bizonytalanság...egy nő még kritikusabb ebbe egy férfival szemben.De a férfiak sem tudnak,és akarnak mit kezdeni az olyan nőkkel, akiknek ennyire negatív a kisugárzásuk. Lehet gyakorolni otthon a tükör előtt is.Látod, hallod magad, így pontosan érzékeled hogy az mennyire gáz vagy nem az.Persze egy szociális fóbiás gáznak gondolja magát. De érdemes megfigyelni is, csak nézni más emberek kommunikációját, ki hogy beszél, mi a másik reakciója rá.
Valamint az otthoni tükrös beszéd azért jó, mert az otthon biztonságában aligha uralkodik a szociális szorongás a személyiségeden, tehát teljes mértékben önmagad lehetsz,a személyiséged az, ami dominál..és akkor tudod igazán megmutatni önmagad.És ezt kell erősíteni, kitapasztalni, gyakorolni, tanulni hogy ezt vidd át a gyakorlatba..és tűzzél ki célokat. Hogyha érdeklődik feléd egy férfi, akkor juss el vele egy találkozóig.Keltsd fel az érdeklődését írásban azzal amilyen vagy, nem amilyennek látszol a fóbia által, hanem a valódi személyiségedet.Mikor pedig személyesen találkozol valakivel, akkor csinálj végig úgy egy randit, hogy azt érezd utána, azt tudd elmondani hogy egész jó volt,és nem csináltál semmi hülyeséget közbe, nem bénáztál, nem kerültél kellemetlen helyzetben.Ez a randi folytatásától függetlenül egy jó, elégedett érzéssel kell hogy eltöltsön, ami által tudod fejleszteni,építeni az önbizalmad.Az esetleges hibákra pedig építő jelleggel kell tekinteni, hogy következőre ne kövessük el újra ugyanazt a hibát.

Utolsó: ez tök jól leírtad. Nagyon egyetértek!
Kérdező/kommentelők: akinek van kedve, az írhat. Nekem is hasonló gondjaim vannak, de állítólag elég jól álcázom. Bár nincs sok időm, olykor jó lenne valakivel beszélgetni/chatelni
32.l.
:-)

Én is ilyen nő vagyok, szintén INFJ és szintén szorongásos.
Sajnos én még pszichológushoz sem járok, mivel elmentem egypárhoz, de egyikük sem volt annyira szimpatikus, hogy másodjára is vissza akarjak térni hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!