Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Diplomás nők ti adnátok esélyt egy gyári munkás fiúnak?

Véleményem szerint nem a diplomától lesz értelmiségi valaki, sokszor lobogtatnak papírt emberileg 0 személyek (mondom ezt 2 diplomával).
Az megint más kérdés, hogy kiben mennyi van, mire vágyik, milyen a személyisége, egy olvasott, érdeklődő gyári munkásnak simán lehet esélye.

Nyilván nem egyedül a diploma számít, és bár egyetértek a 13-assal, azért lássuk be, hogy már csak a nemzetgazdaság szempontjából sem előnyös, ha abszolút mindenki egyetemet végez, aki éppen nem sík hülye.
Amúgy el lett mondva párszor... Diplomás nőként nekem nagyon nem mindegy, hogy egy nem diplomás férfi mivel foglalkozik. Az egyetemi oklevél szempontjából sem ugyanaz, hogy a SOTE-n vagy az ELTE jogi vagy a BME villamosmérnöki karán végeztem évfolyamelsőként, vagy nagy nehezen sikerült 6 év alatt összehoznom egy vidéki szocmunkás alapképzést. Ugyanígy a nem diplomások csoportja sem egy homogén massza.
Ha valaki kitanul egy mesterséget, mondjuk asztalos, villanyszerelő, burkoló vagy éppen nyílászárók beszerelésével foglalkozik, és komolyan veszi a munkáját, egyről a kettőre jut, az fasza. Sok esetben értelmesebb és hasznosabb munkát végez, mint egy diplomás, meg se gondolnám, hogy egy darab papír miatt elutasítsam.
De valóigaz... Akinek az az életterve, hogy a gyártósor mellett vagy az útszélén lapátot támasztva öregszik meg, az tényleg nem passzol olyasvalakivel, aki 1. sokkal többet keres, 2. sokkal hasznosabb és értelmesebb munkát végez, 3. értelmiségi közegben mozog, 4. adott esetben folyamatosan képezi magát.
El lehet mondani, hogy rossz ember vagyok emiatt, de én ezt gondolom.

Nyilván nem egyedül a diploma számít, és bár egyetértek a 13-assal, azért lássuk be, hogy már csak a nemzetgazdaság szempontjából sem előnyös, ha abszolút mindenki egyetemet végez, aki éppen nem sík hülye.
Ettől nem kell félni, így is hiány van sok területen.

"Amúgy egy diplomát egy átlag ember ki tud húzni magából "
Persze....Ezért röpködtek nálunk a hallgatók jobbra-balra-kifele. Maradjunk ott, hogy egy csajt könnyebb felszedni, mint egy diplomát összehozni...:DDDD

16. Persze, abból is kiindulhatunk, hogy egy gyári munkás jobban keres mint egy sima tanár vagy filozófus hiába a diploma, amivel esetek többségében nem kapsz munkát se. Bár amikor gyárba melóztam rengeteg 1 szakos tanár volt xd
De az átlag ember képes diplomát szerezni ha akar, persze nem mindenki teszi oda magát, van aki le se érettségizik mert olyan közegből jön, hogy lerakta a szakmát a családba elsőnek vagy ilyenek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!