Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek hogyan aránylik az "égben köttetett" házasságok száma a kompromisszumból létrejött házasságokéhoz?

Nekem egy olyan lány volt eddig életemben, akivel azt éreztem, hogy minket konkrétan egymásnak teremtettek.
Ismeretségi körben nem tudom, hány ilyen van, kettő vagy három jut eszembe, de azok is inkább olyanok, hogy már kamasz- vagy akár gyerekkoruktól ismerik egymást. Kicsit az az érzésem, hogy 30 felett ez már nem is igazán működik. Ott már kész emberek vannak, sérülésekkel és nyavajákkal. Igazán szerintem ezek a kamaszkori meg kora huszonéves szerelmek azok, amik ilyenek tudnak lenni.

Nagyon jól látod. És a világ is olyan, hogy
"kidobjuk, nem megjavítjuk"
"sose érd be kevesebbel, küzdj az álmaidért a végsőkig"
Ez pedig garantálja a legtöbb kapcsolat zátonyra futását.
A másik probléma, hogy egy olyan korszakot romanticizálunk, amikor a nők valóban rá voltak társadalmilag kényszerítve, hogy összejöjjenek bárkivel, aki egy fokkal szebb az ördögnél és dolgos, becsületes ember vagy egy gané, de sok pénze van.
Egy szerelmes nő nem fog a postással vagy a szomszéddal dugni, ahogy egy szerelmes férfi sem fog bordélyházakba járni.
Nem volt az se jó, csak a múlt mindig szebbnek tűnik, ha nem vagy boldog a jelenben, mert távolról, homályosan nézed.

1:1
Ma már kevés ember megy bele ilyen hülyeségbe.
"A többiek meg ezt próbálják leutánozni. Nem baj, csak ne adnák el valódinak."
De baj. Mármint az, hogy ilyen kevés embernek jut valódi boldogság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!