Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kedves nők, ti lepattintanátok a férfit, ha az utcán így szólítana meg benneteket?
Kicsit messzebbről kezdem a magyarázatot. Van egy lány, akit néha látok, de leginkább csak az autómból szoktam látni őt, amint reggel valószínűleg a kolléganőivel várakoznak a furgonra (nem, nem prostik, szerintem céges furgon szokta őket szállítani, de fogalmam sincs, hol dolgoznak, mert semmilyen jelzés sincs a kocsin), vagy a vélhetően barátnéjával mennek a járdán, néha egyedül is látom őt. Ő is szokott néha nézni engem (volt, hogy reggel ott állt, ahol fel szokták őket venni, én megláttam, néztem őt, és láttam, hogy ő is néz), a múltkor is már indultam hazafelé, beindítottam az autót, erre láttam, hogy elmegy mellettem a járdán, odanéztem, és a füle mögé simította a haját, szerintem a szeme sarkából láthatta, hogy nézem. Sajnos az ilyen utcai megszólításokban nem vagyok jó, össze kellene szednem a bátorságomat, ráadásul szerintem az átlagnál szebb/jobb nő, bár lehet, hogy mások számára átlagos lenne. Ezért is kérnék tanácsot a hölgyektől, hogy ha így próbálkoznék, akkor az mennyire lenne tolerálható (tudom, nem előre betanult szöveget kell elmondani, de azért igyekszem előre átgondolni, mit lehetne előadni):
"Szia, nem zaklatni akarlak, csupán pár percet kérnék tőled. Szoktalak errefelé látni, és szimpatikusnak tartalak, szeretnélek megismerni. Tudom, hogy az utcai ismerkedés nem a legelegánsabb dolog, de ez az egyetlen esélyem arra, hogy beszédbe elegyedhessek veled. X. Y. vagyok, és örülnék egy hosszabb beszélgetésnek."
Vagy valami hasonló, nem tudom, sosem csináltam még ilyet. A nőket kérdezném, hogy ha egy férfi így próbálna közeledni hozzátok, akkor elhajtanátok, vagy adnátok esélyt legalább egy beszélgetésre?
Nem pont így értettem :) Tényleg ne faggasd rögtön arról, hogy hol dolgozik és hasonlók, hiszen még idegen vagy, ezeket majd akkor, ha már belement az ismerkedésbe. Valami általánosabb, semlegesebb dologra gondoltam, ami az adott szituációhoz illik. Nem is kell úgy tenned, mintha nem azért mennél oda, mert tetszik neked, csak szerintem jobb, ha nem ezzel nyit valaki már az első 1-2 mondatban. Főleg az ilyen "Szia, szimpatikus vagy, van kedved ismerkedni" szövegeknél van ez. Nem kell jól megismernie előtte, de ha már beszélgettünk akár pár percig, valami benyomás már kialakul és nem a külső lesz az egyetlen, ami alapján el lehet dönteni, hogy akarunk-e legalább egy esélyt adni az ismerkedésre vagy nem. Ráadásul kevésbé érződik idegennek, így előbb adnék meg elérhetőséget, mint annak, aki kapásból ezzel kezd és én se érzem annyira, hogy csak a külsőm miatt próbálkozik. Nyilván a másik esetben is ezért szólított le, de ott legalább benne van, hogy nem csak külsőre tetszem neki, de valamennyire szimpatikusnak is tart és azért is szeretné folytatni a beszélgetést. Tudom, hogy mivel pár perces beszélgetésről van szó, nem hatalmas a különbség a 2 szituáció között, de ahhoz elég nagy, hogy nálam simán múlhat ezen, hogy mit válaszolok.
Írok konkrét szituációt is, hogy jobban értsd, hogy kb mire gondolok.
Egyszer épp olvastam az ebook-omon, mikor odajött egy srác azzal, hogy nem akar megzavarni, de pont mostanában gondolkozott rajta, hogy vegyen ő is egyet és kérdezett pár dolgott ezzel kapcsolatban. Szerintem megérte-e, nekem milyen van és tudnám-e ajánlani, ilyeneket. Kicsit beszélgettünk, viccelődtünk és utána tért rá arra, hogy szívesen megismerne jobban.
De olyan is volt, hogy covid alatt nem lehetett jegyet venni a buszon és a buszmegállóban megkérdezte tőlem egy srác, hogy már lehet-e, mert úgy tudja, hogy csökkentettek a szigorításokon. Utána elmondta, hogy ő már megvette online, szóval sejtettem, hogy nem a jegy érdekli, csak ürügy volt. Utána szóbakerült, hogy ki hova tart éppen, ebből meg gyorsan kiderült, hogy ő még középiskolás és az érettségire készült és azt hitte én is, közben meg már az egyetemmel is végeztem addigra, viccelődött is vele, hogy akkor nem próbálkozik be meg mennyivel fiatalabbnak nézek ki (valamennyivel tényleg, de valószínűleg a maszk is erősen közrejátszott benne). Ettől függetlenül végigbeszéltük az utat, ameddig nem szálltam le. Jó hangulatban telt és pozitív emlék. Igaz, így nem lett belőle semmi, de mivel szimpatikus volt, más körülmények között belementem volna. Ha rögtön azzal indít, hogy ismerkedjünk, akkor meg nem. Mindkét esetben amúgy max 5 percet beszéltünk, mire rátértünk a "lényegre".
Remélem most már érthetőbb, hogy nagyjából mire gondolok. Azt viszont nem tudom megmondani, hogy te mivel nyithatnál. Ha jobb ötleted nem lesz, akkor akár azzal, hogy már annyiszor láttad errefelé, hogy úgy érezted itt az ideje bemutatkozni és onnan már tudod tovább vinni a beszélgetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!