Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit várják el a nők még mindig általában, hogy a férfi keressen többet, amikor már a nők is elmehetnek vezető beosztásba, magas fizetéssel és a férfi is ugyanúgy el tud menni GYESre?
"Lehetek nőként vízvezetékszerelő, persze, de mennyi munkám lesz? Mennyien foglalkoztatnának egy férfi dadust?"
Női vízvezetékszerelőt szerintem jóval többen, mint férfi dadust, ahol a pedomaci alert azért mindenkiben megszólal.
Van női buszsofőr, női kamionsofőr, női limuzinsofőr, utóbbi egész komoly internetes híresség is lett, meg azóta talán modellkedik is.
Ez pedig nem ma kezdődött, már a Playboy magazinban is tök szexi volt egy szemhéjfestékkel összekent kezű csaj, mintha olajos lenne és a 4 centis műkörmös kezében fogja a villáskulcsot és a másik kezének könyökével a traktorkeréken támaszkodik. Ha 3 számmal nagyobb szakadt AC/DC-s póló volt rajta, amiből csak a mellbimbói dudorították ki a pólót, a haja kócosan izzadtan vizes volt, kapott még az arcára is egy kis permetet, férfiak milliói verték rá meg gondolták, hogy milyen menő. Közben meg az egész egy stáb által megcsinált szituáció volt egy dekoratív nővel, aki talán életében még egy csavarhúzót sem használt és egy IKEA-s bútort sem tudna összerakni.
Eközben a köténykével konyhában segítő férfi hát... Épp ellenkező hatást váltott ki.
A nők is megkeresik hosszú évek óta ugyanazt a pénzt amit a férfiak.
Egy baromság, hogy hátrányban lennének.
Sőt sokszor előnyben vannak, mint amit a #18 is írt.
saját munkahelyemen is van egy ilyen fiatal nő, minden férfi kolléga kedves és türelmes vele, a programot a munkát majd szépen lassan betanulja, igaz nincs meg a végzettsége amit kifejezetten kerestünk de sebaj....
2 másik férfinak meglett volna a végzettsége és alapból értett is volna hozzá....
Egy jó külső óriási előny.
#11: "Azt megtilthatják, hogy interjún erre rakérdezzen, de azt nem, hogy rágondoljon. Talán még nehezebb is tisztázni, hogy x évig nem tervezel családot, vagy egyáltalán nem, tehát nem mész gyes-re jövő héten."
És ez kinek köszönhető? A férfiaknak, vagy a populista politikusoknak, akik a közvéleménykutató cégekkel karöltve rájöttek, hogy a nők többsége azért még mindig akar szülni, ezért népszerűbb lesz szavazati szempontból az az álláspont, hogy az állam adjon támogatást ebben (a munkáltató kontójára, mert az állam mindig csak valaki más kontójára tud adni bárkinek... igen, kedves hőbörgők: a tanárok és az egészségügyi dolgozók bérrendezése is ezért csúszik, mert a többség nem szeretne még ennél is magasabb adóterheket fizetni. Tehát lényegében mi nép a számukra ellenszenves gazdagoktól vennénk el és azt adnánk oda számunkra szimpatikusabb rétegeknek az állam meg... Nos, hát hidd el, ők is szívesen tennék ezt, de valahogy szeretnének még a következő 4 éves ciklusban is kormányozni.
Főleg azért, mert az újonnan hatalomra került másik párt visszacsinálna mindent. Kinek van erre szüksége? Hidd el, akár LMBTQ, akár bármi, a Fidesz lenne az első, aki köpönyegforgatóan hirtelen megváltoztatná a véleményét, amint kellően erős társadalmi támogatottságot látna mögötte.
Nem Budapesten kell Pride, hanem vidéken. Na?
Nem a pesti karrierista nőt kell meggyőzni, hogy rossz ez a dolog, hanem a sok vidékit, aki szeretne szülni vagy csak azért, mert abban látja a kitörési lehetőséget, esetleg lusta dolgozni. Ezeket győzd meg, hogy ők lobbizzanak azért, hogy az állam szálljon ki a piactorzításból.
A benzinárstop eltörléséért is azoknak kéne lobbiznia, akik előnyt élveznek belőle. Az ötezeré' tankoló BMW-s meg a taxis. Meg a mindenhova egyedül bumlizó, mer' ő nem ül a BKV-ra.
A csirkefarhát hatósági ára ellen meg a kisnyugdíjasnak, hogy inkább átáll digitális fizetésre és már azzal kétszer annyit spórolt meg egy hónapban, amiért akár wellington bélszínt is vehetne farhát helyett. De ő inkább mindent csinál úgy, ahogy eddig, viszi szorgosan a sárga csekkeket a postára meg áll sorban a pénztárosnál és fizet havi 1000-2000-rel többet azért, mert "nem ért ő ezekhez a modern izékhez".
Érdekes, Észtországban nincsenek nyugdíjasok? Vagy ők az anyatejjel szívták magukba a digitális tudást?
Ezt az elmehetnek dumát szerintem hagyjuk. Elmehetnek a picsába azok, akik ezt mondják.
Mérnök vagyok, 3 évet alig töltöttem a szakmámban (köszönöm, jól vagyok, nem szándékozom távozni), de már most van egy csokornyi történetem arról a viselkedésről, amit nem engedtek volna meg velem, ha nem egy cuki kiscsajt látnak bennem.
A szerencsém az, hogy nagy a pofám és gond nélkül érvényesítem az akaratom, illetve kikérem magamnak a dolgokat. De engem világ életemben mindenki dominánsnak tartott. És még így is számtalanszor meggyűlt a bajom már csak azzal is, hogy egyáltalán az alap tiszteletet és figyelmet megkapjam, hogy egyáltalán ne söpörjék le az ötletem az asztalról vagy ne legyek láthatatlan.
Én szeretnék a legjobban hinni abban, hogy az egész csak arról szól, hogy odamész és csinálod. A f*szt... Egy nőnek köszönhető, hogy ez a szakma létezik, mégis a mai napig mostoha a közeg egy nőnek. Vicc az egész.
#24: "de már most van egy csokornyi történetem arról a viselkedésről, amit nem engedtek volna meg velem, ha nem egy cuki kiscsajt látnak bennem."
És a másik oldalon arról is van, hogy milyen előnyeid származtak belőle, hogy segítettek eligazodni a munka világában, beilleszkedni, keresték a társaságodat újoncként ahelyett, hogy ösztönösen igyekeztek volna kiutálni, stb.
Kb. az a helyzet, mikor felháborodik a középiskolás lány azon, hogy bámulják, fel akarják szedni meg megjegyzéseket tesznek, de azt már nem teszi oda a mérleg másik oldalára, hogy
- egy csomó férfitanár átengedi akkor is kettessel, ha nagyon sík buta, mert cukinak tartja a szépsége miatt.
- csomó mindent elnéznek neki a mosdóba kikéredzkedéstől a késésen át a történetet, hogy a cicája megette a házifeladatát.
- az osztály strébere rendszeresen írja a matekleckéjét.
- bármikor elkiáltja magát, hogy valakiről átmásolhatja-e a korábbi óra anyagát, egymást taposva ugranak a fiúk, hogy "én-én-én!"
- mikor akár egy fiú is pimasz ajánlatot tesz, hogy "mit adsz érte cserébe" vagy ilyesmi, akkor még olyan nő is, akivel amúgy nincs jóban hirtelen női szolidaritásból a segítségére siet és összezárnak a férfi ellen "gyere aranyom, majd én adok/majd én segítek/te meg takarodj el mert feljelentelek zaklatásért, értve vagyok?!!!"
Időnként nem árt emlékeztetned magad, hogy mennyi előnyöd származik a nőiességedből, amit azért veszel természetesnek, mert sosem voltál férfi.
"És még így is számtalanszor meggyűlt a bajom már csak azzal is, hogy egyáltalán az alap tiszteletet és figyelmet megkapjam, hogy egyáltalán ne söpörjék le az ötletem az asztalról vagy ne legyek láthatatlan."
Kérdezzünk már meg FÉRFI szakmabelieket, hogy milyen volt Steve Jobs keze alatt dolgozni, mennyire volt empatikus a férfi kollégákkal, mikor a nárcisztikus őnagyságát kicsinyítette az, hogy egy alattvaló (legyen bármilyen nemű) jobb ötletet mond, felhívja a figyelmét olyan dologra, amire ő, a félisten nem jött rá, pedig ő sosem szokott hibázni.
Ugyanez megfeleltethető mondjuk Jeff Bezosra vagy Elon Muskra is, állítólag ők sem arról híresek, hogy pátyolgatják a munkaerőt.
"Én szeretnék a legjobban hinni abban, hogy az egész csak arról szól, hogy odamész és csinálod. A f*szt..."
Mindenkinek mostoha közeg, aki emberséges munkakörülményekre vágyik. Ritka kivételek vannak a szakmán belül. Igazából azért kapnak még fizetést nyugati meg kelet-európai emberek, mert az indiaiak elég pocsékul dolgoznak. De pénz és szorgalom beszél, a többi másodlagos. Ha valaki megteremti a csodaháromszöget (azaz jól, olcsón és gyorsan dolgozik) akkor az lesz előnyben részesítve és annak lesz nyalva a s.gge meg tolva a szekere. De ez egészen addig lesz így, amíg ezt a szintet stabilan hozza és rengeteg nyereséget termel a cég.
Te a női önérzeteddel azonosítod, hogy lábtörlőnek használnak, miközben a versenyszféra legnagyobb húzóágazatában mindenkit annak használnak, csak
1. A férfiak többsége, főleg ezen a területen dolgozók nem voltak népszerűek a suliban sem, hozzászoktak, így megkérgesedtek, örülnek, hogy itt legalább nem anyuci osztja be a zsebpénzüket meg nem nyomják bele a fejüket a vécébe. A többi már lepereg rólul, ha nem, akkor vesznek be több Rivotrilt.
2. Az emberek többsége nem szívesen büszkélkedik vele, ha elnyomják, lesöprik az ötleteit, háttérbe szorítják, általában ilyenkor háttérbe húzódnak és sunnyognak, te pedig csak azokat látod, akik éppen a pillanatnyi, morzsányi kis sikereikkel kérkednek vagy felnagyítják a pozitív dolgokat is, hogy többnek tűnjenek legalább a kollégák szemében. És mivel több a férfi, így nyilván több férfi sikert fogsz látni.
#25: Nem én vagyok az idióta, hanem aki ezt szűrte le a mondandómból.
Bőven elég csak, ha kihasználod DISZKRÉTEN a női bájaidat. Tudod, ahogy az ingatlanosok, különböző üzletkötők sem dugnak az ügyfelekkel, sőt, még randira se mennek, de flörtölgetnek egy kicsit. Meg eleve csinosan néznek ki, hogy az ő pultjukhoz menjenek a betévedők meg a "Válassz munkatársaink közül" weblapon Krisztinát vagy Dórát válasszák többen, ne Ákost meg Bélát, így neki lesz több a jutalék mert munkája is több lesz a többi meg malmozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!