Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért elfogadottabb ha a nő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért elfogadottabb ha a nő marad otthon háztartásbeliként?

Figyelt kérdés
Egy évig munkanélküli és akár ciki akár nem a párom tartott el...háztartásbeli voltam ebben az évben és sokkal könnyebb volt pedig 3 éves fiúnk is velem volt, kényelmesen főztem, takarítottam, vittem gyereket oviba stb.
2022. máj. 20. 11:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
66%

A leghülyébb dolgokra tudtok itt irigyek lenni néha.

Hol elfogadott ez a nőknél?

Az az általános konszenzus a témában, hogy a háztartásbeli kussoljon és legyen a kenyérkereső csicskája minden tekintetben, meg hogy lusta disznó az ilyen, sőt, még a gyes miatt is méltatlankodnak sokan, mert hogy milyen könnyű már a nők élete amiért lefialás után nem kell dolgozniuk.

Az a végtelen empátia amit sokatok szerint a nők kapnak, csináljanak bármit is, nem létezik.

Téged pont ugyanennyire elfogadnak, ne aggódj.

2022. máj. 20. 13:06
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én személyes környezetemben ennél kulturáltabb emberek vannak és nem háziállatként tartják a háztartásbeli nőket...

2022. máj. 20. 13:17
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Olvasva itt néhány hozzászólást: sosem volt igazán norma hogy a nők otthon maradtak.

A munkásosztály női történelmi kortól függetlenül mindig dolgoztak (régebben a földeken, később gyárakban, vagy mosónőként, cselédként) míg a nagyszülők vigyáztak a gyerekekre, és főzték az ebédet a dolgozó szülőknek. A különbség férfi és női munkás között az volt, hogy a nőnek nem lehetett saját vagyona.

Az egyetlen kor amikor voltak nők, akiket eltartottak az amúgy dolgozó, és nem a családjuk vagyonából és birtokából tengődő férfiak, a hivatalok elterjedtével volt, a felső középosztály és felső osztály körében. (persze nem puszta szívjóságból és szeretetből, hanem presztízsből - egy hivatalnoknak a legnagyobb szégyen volt, ha a felesége dolgozott, mert az azt jelentette a kollégái szemében, hogy még arra sem képes hogy eltartsa a családját)

Az alsóbb osztálybeli nők ilyenkor is ugyanúgy dolgoztak.

Ez ment vagy 100 évig, aztán ezek a nők is kiharcolták hogy tanulhassanak és dolgozhassanak.

Nem engedhette ám meg soha a társadalom hogy csak úgy lemondjon a női munkaerőről. Elég gáz, hogy mára teljesen elfelejtődött a női felmenőink hozzájárulása a közösségeikhez. De ez van, gondolom...

2022. máj. 20. 13:38
 14/15 anonim ***** válasza:
34%
Aki a gyerekkel van otthon, és HTB, az NEM munkanelkuli!!!!
2022. máj. 20. 16:20
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Köznyelvi értelemben bizony az.

Munkanélküli = nem alkalmazott, nem vállalkozó, nem nappalis diák, nem gyes/gyed-en levő anyuka, nem nyugdíjas - egy átlagos beszélgetésben kb. ezt szokta jelenteni a "munkanélküli".

Ez persze nem jelenti azt, hogy a háztartásbelik, a szerettüket otthon ápolók, a passzív jövedelemből élők stb stb csak unalmukban vakaróznak.

2022. máj. 20. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!