Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért elfogadottabb ha a nő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért elfogadottabb ha a nő marad otthon háztartásbeliként?

Figyelt kérdés
Egy évig munkanélküli és akár ciki akár nem a párom tartott el...háztartásbeli voltam ebben az évben és sokkal könnyebb volt pedig 3 éves fiúnk is velem volt, kényelmesen főztem, takarítottam, vittem gyereket oviba stb.
2022. máj. 20. 11:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
mert az előző 1000 évben ez volt a megszokott
2022. máj. 20. 11:01
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Társadalmilag beágyazottabb, hogy a nő marad otthon.

Mindazonáltal egyre elfogadottabb, hogy az apukák maradnak GYES-en. Semmi gond ezzel, csak a bigott emberek mindig húzzák a szájukat, ha valami szoktalannal találkoznak. Nem kell foglalkozni velük.

2022. máj. 20. 11:03
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Számomra amúgy teljesen szimpatikus, hogy a modern világban egy férfinak is lehet választása a háztartásbeliség ha netán a nő inkább a karrierjére fókuszálna.

Én ebben semmi kivetnivalót nem látok, DE a gyermekágyi időszakot azért hagyjuk meg a nőnek pihiben, nyugodtan ilyen esetekben is.

Hogy mások miért nem fogadják el... Valószínűleg a saját életükben van valami hiba amit próbálnak azáltal ignorálni, hogy mások hibáit keresik nagyítóval :)

2022. máj. 20. 11:05
 4/15 anonim ***** válasza:
0%

Jobban ellátják a gyereket.

Van egy rakat mém a neten is ha apával van a gyerek az hogyan néz ki, ellenben ha az anyával van az hogyan.

2022. máj. 20. 11:09
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

4-es:

A médiában az van, hogy ha a pasi a gyerekével játszik, máris istenítik, hogy mekkora jó apa és milyen szerencsés a párja. Ha az anyával látják ezt, akkor senki le se szarja, mondván, hogy "ezadóga".

2022. máj. 20. 11:11
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmi rossz nincs abba ha a férfi marad otthon, ha pl a nő is keres olyan jól, vagy akár jobban.

Van olyan barátnőm akivel amikor megszületett, az apja maradt otthon, mert az anyja jobban keresett. És ez már nem most volt.

Sőt, talán nem is lenne rossz ha pl 1-1,5 évet az anya és 1-1,5 évet az apa maradna otthon a gyerekkel. De ehhez persze sok minden kell. Minden esetre szerintem társadalmilag jó lenne ha mindkét fél rálátna a másik ember oldalára.

2022. máj. 20. 11:11
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Mert nincs történelmi hagyománya a férfi htb-nek.

Mindazonáltal én speciel elfogadom.

U.i.: a "fiúnk" azt jelenti hogy a pasink, akivel szerelmi viszonyunk van. Amire te gondolsz, az a "fiunk".

2022. máj. 20. 11:13
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
FIUNK és nem FIÚNK!!!
2022. máj. 20. 11:13
 9/15 anonim ***** válasza:
50%

Hát, ha szereted a kiszolgáltatott helyzetet és nincs valamire való végzettséged és szíves vagy otthon egyedül otthon takarítani és bablevest főzni, akkor hajrá.

Azért egy kisgyerekkel otthon lenni más kategória, mint eleve hosszútávon erre rendezkedni be. Mellesleg nem egy családot ismerek, ahol apuka is volt gyesen, mert anyuka jobban keresett.

2022. máj. 20. 11:14
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Anno nem is volt sok lehetőség a nők számára, ha dolgozni szerettek volna. Nem csak a kemény, nagy fizikai erőt megkívánó munkákra gondolok (pl. bánya, favágás, ilyenek) - mindig eszembe jut ilyenkor az a díszesen illusztrált levél a Disney-től, amit egy animátornak jelentkező nőnek küldtek vissza. Nő nem animálhat, legfeljebb színezhet.

Ezért az a modell vésődött be, hogy - az amúgy is jajjdeházias, mert ők különösképp erre vannak nevelve - nő marad otthon, a férfi meg elmegy, hogy biztosítsa a család számára a megélhetést.

2022. máj. 20. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!