Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyire nehéz párt találni (1) gyerek mellett?
Semmi gond, ha benézted, valóban anyuka esélyeit latolgatja, róla van több infó, illetve az utolsó mondatból is eléggé látszik. Nem baj, ha figyelmetlen voltál!
Amúgy ugyanolyan, mint előtte. Van egy csomó hozzád való, meg 100x annyi nem hozzád való. Az időbeosztásod kötöttebb, ennyi az össz különbség. Szexet nem is kell keresni, ugranak 100an, párt találni könnyű, szerelmet találni nehéz. Gyerek nélkül is és gyerekkel is ugyanezek az arányok. Szintén harminc vagyok, csak 8 éves a gyerekem. Mivel szép vagyok továbbra is, nem változott semmi, csak most játszótéren szólítgatnak meg az apukák, meg gyerekprogramokon, nem szórakozóhelyen.
Na, a 11-es a fenenagy öntudatával akkor sem kellene, ha ő fizetne és szépségkirálynő lenne.
F, 42
A legtöbbeknek azért nehéz, mert ők maguk sem tudják helyén kezelni a gyermek-kérdést az ismerkedés során.
A leggyakoribb hiba, amikor azonnali pót-apukát keresnek. A férfi meg (jobb esetben) szerelmet szretne. Na, ilyenkor nem fog működni. Nem azért, mert ne fogadná el a gyerekét, hanem azért, mert elsősorban társ akar lenni, és nem gyermekgondozó.
A másik probléma a prioritások felnagyításával szokott lenni. Az teljesen természetes, hogy egy anyának a gyermeke a legfontosabb. Az lenne a baj, ha ez nem lenne így. De amikor ezt már annyiszor, és annyira sulykolja, hogy már csak sokadrangú koloncnak érzem magam, és szinte már rosszul kell éreznem magam, amiért ismerkedni merek vele, na, az is rohadtul irritáló.
Tapasztalataim alapján nagyon sokan elkövetik ezt a két hibát. Soha nem találtam problémának azt, ha valakinek van gyereke, de ezek mindig kiábrándító tényezők voltak. És nem csak nekem.
De a kedvencem az, amikor az exnek kb. előjoga van a nőhöz. Oké, ez azért annyira nem gyakori, de mégis belefutottam már ilyenekbe. Én ha járok valakivel, akkor nem második akarok lenni, hanem szerelmi téren az elsődleges. Ez a "ha ló nincs, jó a szamár is" hozzáállás egyrészt taszító és megalázó, másrészt bizonytalan helyzetet eredményez. Nem baj az, ha nincsenek haragban, sőt, felőlem barátok is lehetnek, de a párkapcsolati része a dolognak legyen lezárva.
Tavaly regisztráltam magam a gyk-ra. Akkoriban ehhez hasonló kérdések alatt olvastam, hogy egy-két egyedülálló pasas teljesen elzárkózott a kisgyerekes nőktől. Az indoklásokon nőként totál kiakadtam.
Azzal indokolták, hogy nem kell nekik nő gyerekkel, hogy idézem, "más lárváját" nem akarják pénzelni, mert a nevelésébe amúgy sem szólhatnak bele. Volt aki "oldalkocsisnak" nevezte a nőt (gyerek miatt). És ezt nem egy kérdés alatt leírták (tavalyi kérdések voltak). Azzal is bajuk volt, hogy nem ők az elsők a nő szemében, hanem a gyerek, és hogy a gyerek apja mindig jelen lenne az életükben stb...
Persze ilyen dolgokat csak itt olvastam, attól még egy kisgyerekes nő találhat igazi társat maga mellé.
De abban biztos vagyok, hogy inkább egy olyan férfi tud megérteni egy anyát, aki maga is elvált és van gyereke. Egész egyszerűen azért, mert amelyik férfi maga is gyereket nevel, az érti hogy miken megy keresztül egy nő, hogyan kell egy gyerekről nap mint nap gondoskodni, és hogy az a gyerek egyben örömöt is jelent, nem csak gond van vele.
Valamelyik nap is leírta egy válaszoló, hogy miután elvált összejött a gyereke ovistársának az apukájával (aki szintén elvált), és már régóta házasok. Szóval van pozitív példa is a sikerre.
Szerintem éppen ezért nem igazán szabad alapul venni az itteni véleményeket, mert vannak akik igen durván fogalmaznak (bár attól is függ hogy aznap éppen kik vannak fent az oldalon).
Miért gondoljátok, hogy egy elvált apa lehet csak megfelelő? Mert van gyereke?
Nekem pont az a tapasztalatom, hogy velük gyorsan kiderül, hogy egyébként nem véletlenül futott zátonyra a házasságuk. Tízből kilenc férjnek és apának is pocsék. Egyetlen előnyük, hogy ott a referencia, és egy kis józan ésszel egyből fel lehet mérni, hogy belekezdeni se érdemes.
"egy elvált apa lehet csak megfelelő"
Senki nem mondta, hogy CSAK elvált lehet a megfelelő.
De ha olvasgatni szoktad itt a kérdéseket, akkor tudod, hogy sok egyedülálló férfi leírja, hogy egyáltalán nem akar gyereket, vagy nem akarja más férfi gyerekét nevelni (pénzt áldozni rá), vagy csak és kizárólag saját gyereket akar.
Persze olyan is van akinek nem gond, ha egy nőnek gyereke van (de ez a ritkább).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!