Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szoktatok azon gondolkozni, hogy valamilyen pszichés problémátok van, ezért nem tudtatok soha rendesen beilleszkedni/párt találni?
Ezért nem sikerült általánosban sem a beilleszkedés, ezért voltatok az osztályban a peremen, ezért nem találjátok a közös hangot másokkal, ezért volt gondotok a közoktatásban a viselkedésetekkel, ezért "pikkelt rátok" folyton valaki, akár tanár, akár diáktárs?
Fiatal felnőttként mit gondoltok, hogyha most lennétek diákok, nem szűrnének ki titeket, hogy ilyen meg olyan gondotok van a beilleszkedéssel iskolai szinten(akár diákokkal, akár tanárokkal), amit kezelve most könnyen be tudnátok illeszkedni a kortársaitok közé és párt találni?
Akiknek párkeresési gondja van most, azok problémás gyerekek voltak szerintem. Van olyan, aki nem váltott sulit, aki könnyen kijött tanárral/diákkal egyaránt, mégsem talál társat? Nem lenne könnyebb egy utólagos diagnózissal, kezeléssel?
Szorongók, adhdsok, autisták stb..
"Az volt a baja, hogy szrt sem csináltál a kötelező tevékenységekből, ami elvárás volt"
Dehogynem. Feladta a matektanar a hazit, egybol neki is alltam, mire kicsongettek, kesz volt a fele, mire becsongettek a kovetkezo orara, kesz volt az egesz. A spanjaim meg lemasoltak. Aztan otthon bebasztam a taskat a sarokba, oszt mentem uvegezni a parkba :)
Megtettem, mert megtehettem, ennyi.
Ja, es nem logtam amugy....
A magatartasom pedig nem volt peldas, azt meg kell hagyni.
"Ha oviban te voltál a feketebárány"
En voltam a kedvenc, es en olvastam a meset a skacoknak :)
37F incel
Nekem voltak problémáim. Pl. leült mellém valaki beszélgetni és nem értettem mit akar. Bemutatkozott és nem tudtam, hogy nekem is be kéne mutatkoznom (tizenkét évesen).
Ennek ellenére felnőttként sose voltak társkeresési problémáim. Szerintem nagyrészt szerencse kérdése is ;)
Így van, szerencsére nem változtam, tanárként se nézem le a gyerekeket😉Ha csak nem súlyosan fogyatékos, szülői közvetítésre sincs szükség, tökéletesen el tudja mondani a problémáját.
A "te típusoddal" sokkal több bajom van. Nem igazán tudok mit kezdeni az olyan helyzetekkel, amikor a szinte kitűnő, példás magatartású gyerekek iskolai füzetében ilyeneket találok pl.: úgyse fogom tudni, mindenhez hülye vagyok, semmire se vagyok jó, semmire se fogom vinni stb. , mert valamikor egy nagy és okos felnőtt ezt mondta neki és elhitte, hisz a tanárnak/felnőttnek mindig igaza van....Vagy mondjuk azért járatják pszichológushoz, mert öngyilkossági gondolatai vannak pár rosszabb jegy miatt. Remélem, az én gyerekem inkább vitatkozni fog, és sose érzi azt majd, mint ezek a gyerekek.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, voltak azért párkapcsolataim, és ez sose okozott gondot. Nem is okozhatott, hisz eleve nem kezdek olyannal, aki nem tekint egyenrangú társnak.
Ugyanez nem mondható el pl.egy barátnőmről, aki sose szólt vissza, stréber jókislány volt. Kitűnő, de nem azért, mert olyan okos, hanem, mert rengeteget tanult, hogy mindig mindenkinek megfeleljen. Önbizalma nulla volt, most is. Felnőttként összeállt egy nála jóval butább pasival, mert "nem akartam macskás nőként meghalni, másnak úgyse kellettem volna." A pasi folyton ordít vele, ledegradálja, minden sz.rnak elhordja. Persze, neki se szól vissza, mert " minek, úgyis én vagyok a h.lye,hisztis p.csa.". Gyakran elmondja, hogy egy darab sz.rnak tartja magát. A munkahelyét utálja, mert szerinte semmibe veszik, úgy beszélnek vele, mint a kutyával. Ott se szólhat vissza. Hát, köszi, de én nem akarok ilyen életet.
Látom, ez a korosztályos kérdés nagyon becsípődött nálad. Mint írtam, gimitől voltam zűrös. Az említett eset még általános felső tagozatán történt. A tanár nem pikkelt rám, osztályfőnökünk volt, szeretett minket.
Oviban az óvónők és a gyerekek kedvence voltam, a családban senki nem értette, hogy miért. Semmin nem voltam kibukva, nem kérdezgettem, hogy miért kell aludni, csak simán nem aludtam. Egyébként nem, nem feltétlenül jelent pszichés zavart az se, ha valaki megkérdezi. Lehet, hogy csak simán van egy autokrata szülője, mint te, aki nem hajlandó neki választ adni, ezért felteszi a kérdést máshol, ahol meghallgatják.
3: Én a 185 centimmel kb a hatodik-hetedik voltam szakközépben (az egész iskolában volt kb 5 lány mondjuk). 1993-1998 :)))
Kérdésre a válaszom:
A beilleszkedés és a párkapcsolat nálam két különböző dimenzióban létezett szimultán. :)) Beilleszkedés terén lázadó természet voltam mindég is. Ha következő órára köpenyben kellett menni, akkor hawaii mintás ingben jelentem meg, ha szívattak minket a tanarak, akkor kiálltam másokért is, de olyan szinten, hogy felálltam és nyomtam a stand-upot rendesen. Szerintem engem nem szerettek az oktatásért felelős eNberkék. xD Ilyen fura szerzet voltam, mert szociális téren "bandáztam" ezerrel, de kilógtam elég sok helyről. :P
Mivel gyerekkoromban a saját bandázós barátaim szénné amortizálták a szexuális önbizalmam ezért ha volt lány is akivel kapcsolatba kerültem***, akkor igyekeztem bekerülni vagy oda rakni őket. (védelmi mechanizmus?)
Igazából suli után nagyon befordultam, mert nem mertem "csajozni" sosemnem, hiába voltam soxor a folyosó bohóca*** még munkahelyen is, tudat alatt igyekeztem kerülni azt, hogy összejöjjek, mert értéktelennek tartottam magamat (sok téren).
36 éves koromig így szűz maradtam és hiába dolgoztam le/ki/fel a traumámat, valahol szerintem a rohadék ott fog bújócskázni mindég is a háttérben. Hülye komplexusok... (aminek sajna a "genetikai" alapja igaz is) 😅
tl;dr: Igen, volt (van?). Pároshoz: saját hibából fakadóan így nem.
***Fun fact: Suli után huszonévesen elmentem tovább tanulni egy ilyen két éves emelt bizbszra. Ott persze (már fele nő volt) hoztam a hülye fejemet. Onnan is lett egy nagyon jó haverom. Jóban voltam/voltunk a csajokkal is és ők nevetgéltek egy lányon (de gonoszok :P), mert csillogó szemekkel bámult órán engem állandóan. Már nekem volt kellemetlen, de nagy levegőt vettem és sulin kívül beszéltem vele. El akart hívni (!) randira a végén a tanfolyásnak és én persze jól befstam és nem mentem el. 😅🙈🤦♂️ Bocsi innen is, barom voltam... 😔
9: " Ilyen szitukra gondolok igazságérzet alatt. Megmondtam, hogy nem fogom odaadni, hogy ezt beírja, mert ez NEM IGAZ! Írja be, hogy pofáztam órán, az nem érdekel, de a hazugságot senkitől nem tűröm, tök mindegy, hogy gyerek, vagy tanár, vagy a dalai láma."
OOMG, DETTÓ!! 😊🙈😅
Azért felnőttként illene már elfelejteni a sulit, nem? Az akkor volt, elmúlt, most a most van. Az itt lévők már gondolom elmúltak 18 évesek, saját döntéseket hoznak.
Meg a másik, ha már iskola: ha másoknak ment a beilleszkedés, akkor neked miért nem? Ez bizonyára a te hibád volt, felnőtt fejjel nézz magadba, hogy akkor mit rontottál el, mert talán azt rontod el most is.
Enyhe autisztikus vonásaim vannak.
Hosszú évekbe telt, mire megtanultam, hogy kb. hogyan kell viselkedni egy társaságban, emberek között, de még mindig "fura" vagyok néha. Nos, mire a nők működését úgy sacperkábé megtanulom, addigra leszek vagy 30 éves... :D addig meg marad a kikosarazás, barátzóna stb.
21F
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!