Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
20-on éves lányok/nők, mi a minimális magasság elvárás ami alá nem adjátok?
9
Szerintem simán feltételezhetjük, hogy a férfiak magassága normális eloszlású. :P (De amúgy nekem is szemet szúrt.)
Kérdező, nálam olyan 170-nél húzódik a lélektani határ. Azaz ne legyen sokkal alacsonyabb nálam.
172cm/22/N
Ha Gauss-görbét követ, akkor talán... de biztos, hogy Gauss? Nem lehet mondjuk egy Khi-négyzet eloszlás? Vagy Poisson?
Nagyon pongyola úgy fogalmazni, hogy az átlag azt jelenti, hogy a fele kisebb. Ez csak és kizárólag akkor, ha az átlag egyezik a mediánnal. Ezt pedig biztosra venni... mire fel?
Én végeztem kis kutatást anno erre; nálam a módusz 180 volt.
@15 "Én végeztem kis kutatást anno erre; nálam a módusz 180 volt."
Ha ez ilyen önbevallásos kutatás volt, akkor az azért is lehetett, mert a 175-179 tartományban lévők mind 180-nak hazudták magukat.
15
Az emberek fejében némiképp keverednek ezek a fogalmak, leginkább azért, mert tudat alatt mindenki normális eloszlásban gondolkodik. Ebben az esetben én is ezt tartom a legvalószínűbbnek, feltéve ha egy genetikailag homogén sokaságról beszélünk.
Amúgy az meg kicsit gyanús, hogy a módusz éppen egy kerek szám lett. Valószínűleg kerekítettek.
17
Igen: a módusz kerek szám... miért? mert az emberek hajlamosak alapvetően csak kerek számokban gondolkodni. És emellett azért is, mert nem osztályközös gyakoriságból kaptam az infót, hanem minden egyes adatot ismerek, így nyersen meg tudom állapítani a móduszt, nem kell becsülnöm.
Senki nem mondja, hogy 173cm a határ... A kérdés opciói között sincsenek ilyen számok...
175 cm vagyok, engem is többen elutasítottak már a magasságom miatt.
Illetve csak zárójelben megjegyezném, hogy nagyon sok a magas lány, főleg a velem egyidősek, vagy kicsit fiatalabbak között.
A 90-es évek kb. közepéig született hölgyek átlagmagassága, ahogy megfigyeltem, tényleg kb. 165 cm. A kora huszonéveseknél ez a szám már inkább 170-175 cm. A fiúk meg aztán... a 190 cm sem ritka. Nem tudom, hogy hogyan van ennyi ilyen magas ember... de inkább nem morfondírozom rajta, változtatni ezen úgysem tudok.
21F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!